Høyttalere System Audio Pandion 2

K.H.

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2005
Innlegg
3.073
Antall liker
1.060
Torget vurderinger
10
Er det noen her inne som har hørt disse og kan si noe om hvordan de spiller, f.eks sammenlignet med Dynaudio Focus 160?
 

K.H.

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2005
Innlegg
3.073
Antall liker
1.060
Torget vurderinger
10
Mulige interesserte finner litt omtale av SA Pandion 2 i tråden Bryston og Dynaudio.
 
K

kveita

Gjest
Er det noen her inne som har hørt disse og kan si noe om hvordan de spiller, f.eks sammenlignet med Dynaudio Focus 160?
Hørte de på Soundgarden i Tromsø. Blant de beste stativHT ever. Har ikke hørt DF160 så jeg har dessverre ingen grunnlag for sammenligning. Mye bass var det også. Mellomtoneområdet og diskant også i toppsjiktet.
 

maxmekker

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.03.2005
Innlegg
675
Antall liker
319
Torget vurderinger
2
Pandion er en meget god høyttaler. For dem som husker Sa 2k vil kjenne igjen lyden i Pandion, bare at alt er bedre. Mye og dyp bass, fra en så liten høyttaler. Fri for imponator effekt. Låter meget flott. Kanskje litt mer party faktor fra Dynaudio. Skulle jeg kjøpt stativ høyttaler, hadde Pandion stått blandt favorittene uansett prisklasse. Anbefaler alle som vurderer stativhøyttalere i denne prisklassen å høre på dem.
 

reand

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.12.2013
Innlegg
291
Antall liker
226
Torget vurderinger
2
Jeg har bestilt ett sett:) jeg skal prøve å gi en slags tilbakemelding når jeg får dem koblet opp. Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med noen sammenligning med fokusene, men skal gi en ærlig tilbakemelding på mitt inntrykk:)
 

reand

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.12.2013
Innlegg
291
Antall liker
226
Torget vurderinger
2
Dette er litt sen tilbakemelding, men bedre sent enn aldri. Etter noen uker med innspilling og prøving og feiling på plassering vil jeg si at jeg nå er kommet i mål. Jeg har dem forresten koblet opp på HegelH100 og HD10. Og det er etter min mening en fantastisk match. Først og fremst må jeg si at Pandion 2 er ikke lettplasserte hvis en ønsker å perfeksjonere. De varierer også svært på prestasjon i forhold til vinkling og selvfølgelig avstand til bakvegg. Min foretrukne plassering endte på ca 45 cm fra bakvegg og svakt vinklet mot lytteposisjon (i motsetning til sterkt innviklet som var anbefalt i ett svensk forum).

Lyden: Som er jordnær nordlænding er det egentlig bare ett ord som beskriver lyden og det er, syyyyyykt!
jeg fikk endel anbefalinger her inne på forumet når jeg var i innkjøpsfase, og jeg må bare takk og bukke:) Evig takknemlig.
dette var høyttalere etter min smak. De er svært engasjerende som SA er ganske kjent for. Samtidig har jeg aldri opplevd dem slitsomme på noe sett og vis. Lydbilde er svært stort til å være stativhøyttalere og dem føles som langt større enn faktisk størrelse.
For min del var det viktig å finne høyttalere som spiller med både dybde og dynamikk også på lavt volum. Det av den enkle grunn av at jeg har unger i hus. Og dette gjør Pandion på en utmerket måte. Til sammenligning gruser de feks mine gamle SA 1750 på dybde. Og når jeg har jaget ut kjerring og unger må høyttalerne også tåle å bli tynt slik at det rister litt "ørstolan" (ørene). Dette fungerer også svært tilfredsstillende. Endte faktisk med at nabon kom dundrende på vinduet en kveld jeg trodde jeg skulle få meg litt kvalitetstid:(. Og han ba meg høflig om å stille ned subben. Da måtte jeg jo bare høflig svare:"det kan jeg desverre ikke gjøre":)
når det gjelder diskant og oppløsning er de helt råe, men det har vel gått frem i de få reviews som har vært av høyttalerne.
Jeg bruker dem i ett rom på 14-15 kvadrat og jeg har slitt litt med ulike gulvhøyttalere, som jeg aldri har blitt helt fornøyd med.
Nå er jeg rett og slett kanonfornøyd! Bassen er akkurat passelig for mitt bedkommende. Selvsagt får man ikke subbass fra ett slikt element, men det er mer enn godt nok for de aller fleste.

Det er vel liten tvil om at Pandion 2 også fortjener dyrere komponenter enn det jeg innehar, bla kjører jeg all min musikk gjennom en airport express, som ikke akkurat går for å være noe high end. Så tankene svever litt rundt en bedre streamer. Allikevel er det herlig å sette seg ned å faktisk koble til airplayen og få fantastisk lyd ut av en 800kroners router:) Tør ikke tenke på hva disse Pandionene kan prestere på heftigere elektronikk, og det bør jeg heller ikke gjøre for da blir jeg nok fattigmann....
 
Topp Bunn