Ønsker anbefaling Epicon og elektronikkvalg?

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Hei alle sammen :)

Jeg vurderer å kjøpe enten Dali Epicon 6 eller Dali Epicon 2. I den forbindelse lurer jeg på hva slags elektronikk og kabling som er kompatibel med slike høytalere?

Jeg har en NAD M51 som jeg bruker som forforsterker og en Bladelius Balder mk2 som effektforsterker.
Jeg bruker in-akustik reference nf-1203 XLR som signalkabler, og Van Den Huul CS-122 the hybrid som høytalerkabler, sammen med argon 5451 bananplugger. Jeg ønsker innspill på om dette er kompatibel og potent nok elektronikk for disse høytalerne?

Lytterommet mitt er 10 kvm., med audiens i storstua på 70 kvm. med systemet når frua er bortreist ;)

Mvh, hennla
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.790
Antall liker
1.991
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Elektronikken din er iallefall knall hver for seg, hvordan dem er i kombo skal jeg ikke uttale meg om. Epicon 2 er en kanon god høyttaler, men vi snakker jo relativt dyre saker her, samme med Epicon 6. For meg ble det B&W 804Diamond, da a-b testing mellom dem i over 2 timer hos hifiklubben ga meg 100% fot med B&W. Nå er ikke jeg reinspikka BW fan, da jeg mener at Tannoy DC10 gir mye mer golyd for penga.

Etter å følt at B&W 804Diamond ble litt kjedelige og litt for "kliniske" (Epicon er enda mer kliniske og kilene), så falt jeg spadalsk for det stikk motsatte, Klipsch Cornwall III. Men en ht som fortsatt står som en uprøvd favoritt i heimen er faktisk Tannoy DC10, da jeg syns dem mestrer absolutt alt (iallefall på butikkdemo, disse finnes også i mindre utgaver).

Bare min mening altså :). Men jeg valgte BW 804Diamond uten noe form for anger, selv etter senere gode demoer av Epicon serien. Har også BW CM9 stående i fellesrommet her det spiller ikke spesielt bra, så noe BW fan er jeg nok ikke, men pga dems design i hvit ble det valgt etter litt ugjennomført research/demo. Men dama er fornøyd ;).
 

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Jeg har allerede bestemt meg for Dali Epicon. Det jeg lurer på er om jeg må bytte ut noe av elektronikken eller kabler for å få en optimal match med Epicon 2 eller 6? Er det noen som kjenner til Phatos Logos forsterkerne og om de er en optimal match med Dali euphonia ms4?
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.790
Antall liker
1.991
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Prøv med det du har av elektronikk først, funker det dårlig: kjør på med den elektronikken som epicon ble demonstrert med idet du falt for dem. :)
 

Focalius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.02.2009
Innlegg
1.242
Antall liker
488
Sted
Arendal
Torget vurderinger
5
Jeg og en kamerat hørte på Dali Epicon 6 og B&W 804 Dia i 2 lange lyttesekvenser. Han valgte 804 Dia.
Epicon 6 har jo en ekstrem klarhet i lyden og gir "magien" som ikke 804 Dia klarte på samme måten. De har en vanvittig åpenhet og detalje.
Epicon 6 har en skikkelig god bass som er både dyp, fyldig og presis.
Skal man ikke spille så høyt til daglig er nok dette en bedre høyttaler enn 804 Dia.

Vi hadde Sonos så da prøvde vi med "fjortiss-musikk", både i FLAC og MP3 for å se hva som skjedde da.
Der er jo dine CM9 helt rå, Skorob. De eter alt med bravur. For Epicon 6 og 804 Dia låt nesten grusomt. Samme som jeg synes om andre i den klassen, foruten System Audio Explorer Master.
Men synes B&W-ene taklet oppgaven best og satt igjen med følelsen av at de er en bedre allrounder. TROR at de er bedre på lange lytteøkter også.
Til min musikksmak som stort sett er av det rolige slaget med en del akustisk så hadde det helt klart blitt Epicon 6.
 

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Epicon 6 er nok drømmehøytaleren min. Jeg kjenner jeg er redd for at hvis jeg kjøper dem og har hatt de i hus en stund så er det ingen vei tilbake, med tanke på relativt høy innkjøpspris og avskrivingsraten på høytalere og hifi utstyr. :confused:
Det var litt av grunnen til at jeg startet denne tråden, for å rådføre meg med folk som har mer erfaring enn det jeg selv har i hifi verdenens snodige og irrasjonelle irrganger.
 

Smurfs

Medlem
Ble medlem
15.12.2013
Innlegg
14
Antall liker
2
Dali/Epicon låter desidert best på forsterkere som har en litt varm gjengivelse, Klasse A og rørforsterkere syntes jeg gir den beste lyden. Min Epicon senter står tilkoplet en NAD T-787 og når innkjøringsperioden var over låter den svært naturtro. Det skal sies at før HT`erene er innspillt låter de skarpt og regelrett dårlig i mine ører, så vær obs. Epicon 6 spiller svært åpent og godt sammenlignet med konkurrenter i samme prisklasse men de kan bli kalde og overanalytiske hvis de parres med utstyr som ikke matcher. Bladelius er jeg usikker på er en god match da den nok er tunet litt for nøytral til å ville passet meg og min musikksmak, kabler er kabler og her vil nok det meste passe bare signalet når fram.
 

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Jeg har tenkt det samme rundt en Bladelius koblet til Dali i forhold til at det muligens kan bli for kaldt. Mk.1 versjonen av Bladelius Balder fikk minus på at den var litt for kald. På Mk. 2 versjonen av Bladelius Balder har konstruktørene tatt dette til etteretning og konstruert den (etter sigende) noe varmere ved at den skal kjøre betydelig mer i klasse A enn det den gjorde i mk.1, men, jeg er usikker som sagt om det muligens kan bli for kaldt. Det jeg tenker rundt Epicon 6 er at det er en høytaler som jeg kan bruke i forskjellige typer rom. Det ene lytte rommet mitt er en stue på 70 kvm. og det andre er en stue på 10 kvm.
jeg har i dag xtz divine 100.49 som er helt råe men de får jeg ikke brukt slik jeg vil på grunn av størrelsen på lydbildet (kona ber meg skru ned lyden til stadighet). Jeg tenktederfor å bygge nedtil en høytaler som er litt mer tilpasningsdyktig i forhold til det kvinnelige gehør. Jeg er nyssgjerrig på XTZ Master M2 med waweguide teknologi når de kommer på nyåret. Kanskje de passer bedre til 10 kvm.?

http://www.xtz.se/newsletter-content/MasterM2prodinfo.pdf
 

Smurfs

Medlem
Ble medlem
15.12.2013
Innlegg
14
Antall liker
2
Det rommet på 10m2 er nok bare å begynne å tenke akustikkremedier så snart det lar seg gjøre uansett HT valg.
 

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Det er det jeg har tenkt også. Har du noen enkle og billige forslag til akustikk behandling utover selvfølgelige ting som tykt teppe og tykke gardiner?
siden rommet er veldig lite kan det ikke være noe som tar mye plass eller bygger mye ut.
 

Smurfs

Medlem
Ble medlem
15.12.2013
Innlegg
14
Antall liker
2
Tykt teppe og gardiner demper bare en liten del av frekvensgangen - resultatet blir lett kjedelig og uengasjerende lyd. Du trenger bredbåndsabsorbenter i minimun 5cm tykkelse, helst tykkere men lar du det være luft imellom platene og veggen er 5cm rimelig effektive. Lydplater fra Rocwoll eller lignende merker kjøper du på monter eller andre byggevareforretninger. Lager du rammer og trekker de med luftgjennomstrømbar gardinstoff eller lignende kan du få stilige resultater om du legger litt arbeid ned i det.

Edit; jeg kjøpte mine hos Dynabel/Eltek i Oslo og betalte 100kr pr plate..
 
Sist redigert:

hennla

Medlem
Ble medlem
05.09.2013
Innlegg
38
Antall liker
1
Sted
Røyken
Da ble det Dali Epicon 6 sammen med NAD M51 og Bladelius Balder mk2. Jeg vurderte å oppgradere mine Van Den Hul The Hybrid CS-122 til Van Den Hul The Magnum Hybrid. Jeg kunne egentlig ikke se noe forskjell på dem etter å ha lest specs. lista til kablene, og endte derfor opp med å skjøte sammen to høytalerkabler til hver av høytalerne til bi-wire slik at jeg får brukt bi-wire inngangene på epiconene. Dali utvikler og tester høytalerne sine med bi-wire oppkobling. Den eneste forskjellen mellom CS-122 og The Magnum var at The Magnum hadde det dobbelte av tverrsnittet. Dette gjør at man får litt mer fundament i bassen på epiconene.
 

AJ_82

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.04.2011
Innlegg
420
Antall liker
126
Torget vurderinger
6
Gratulerer:)
Spennende høyttaler.

A.J.
 
Topp Bunn