Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast KapteinUfattelig's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  420
  Tagget i
  0 Innlegg

  Carlsson OA52.3 - lodde høyttalerkabel på filteret og skifte internkabler?

  Jeg la inn denne på CarlssonPlanet-forumet, men dobler den inn her siden aktivitetsnivået der er varierende.

  Jeg har et par Carlsson OA52 som er oppgradert til 52.3 og har tenkt på to modifikasjoner som jeg ønsker innspill på:

  1.Jeg tenker på å bytte høyttalerkabler til solid core kobber og muligheten for å lodde disse direkte på delefilteret ved å bypasse/fjerne høyttalerterminalene (1 og 2 på første bilde) og lodde på punktene 3 og 4 (røde er positiv). Har noen av dere erfaring med dette? Er det så rett frem og enkelt som man skulle tro eller ligger det noen fallgruber her?


  2. Bytte internkabling? Internkablingen her er solid core/enleder OFC kobber i teflonkappe (se bilde over). Jeg tror oppgraderingen ble gjort for en del år siden og jeg ser at teflonkappen er åpen, dvs ikke isolert mot luft i endene. Har jeg rett i min antagelse at kobberet nær åpningene i teflonkappen har oksidert under disse årene og mistet sine egenskaper? Er det potensiale i å bytte ut internkablingen? Og i såfall, kan det lønne seg å lodde evt. ny internkabling på punktene B eller C istedetfor A, som bildet nedenfor viser?


  1. Aerial Acoustics 7T, Devialet 200, PC, Squeezebox Touch, Teac VRDS-20 (Malmin-moddet). 2. Squeezebox Touch, Abrahamsen V6 dac, MI11, MI Mosfet, Carlsson OA52.3. Head-fi: Hifi-man HE500, Project Sunrise II.

 2. #2
  Hifi Freak lassemann's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Fredrikstad
  Innlegg
  2,466
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hei!

  Oppgradering som er gjort ser bra og riktig ut. Flotte spoler bl.a. Jeg ville ikke fjerne HT terminalene, men kanskje heller skiftet til bedre. Eks. Mundorf sine i massivt ubehandla rent kopper. Jeg ville sjekka kopperstrekka som går der og eventuelt vaska de med egnet rensemiddel. Fjern de spadene som er der nå og lodd rett på HT terminal og HT elementer. IKKE direkte på C, men på B. Bruk egnet krympestrømpe i endene av kablene så de tettes for luft. Da blir det bra

  mvh
  lassemann
  Quicksilver Mid Mono rørmonoblokker
  Audio Research CD3MKII
  DPA Studio Line Vacuum Tube Preamplifier m/DIY RIAA
  DPA Classic 211 PSE rørmonoblokker
  Nottingham Analogue Spacedeck med Ace Space arm og Miyajima Wasa picup
  Marantz NA6005 streamer
  ProAcloner 2.95

 3. #3
  Hifi Freak Gjest's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  5,164
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg er enig med lassemann om å lodde der det er spader. Det er hørbart bedre i noen tilfeller, da du unngår oksyd-belegget som kan komme i spadene. Ellers ville jeg la de være slik de er nå. Jeg hører lite forskjell på høyttalerkabler, og ingen på terminaler. Synes det er fint å bevare slike klassikere som dette.
  Audioarkeolog:
  Lenco L 75, Technics EPC 207c, Rotel RCD 855, Powerbook G-4, Muse 4xTDA 1543 dac, Croft Super Micro Mk IV, Parasound Z-amp v. 1, TQWT m/SEAS 21 TV-G.
  Div. Carlsson, Snell, Cizek, Tandberg, Uher, Dual, Lenco m.m. i kjelleren.

 4. #4
  Hifi-entusiast KapteinUfattelig's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  420
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og takk for vettuge svar sålangt. Jeg skal åpne opp herlighetene igjen og se hva jeg bestemmer meg for. Det er mulig jeg går ørlite lenger enn dere foreslår, gøy å se om jeg kan få lyden til å åpne seg enda mer opp. De er jo allerede modifisert i og med oppgraderingen så originaliteten er allerede ut vinduet (selv om det var en "offisiell" modding), men det jeg tenker å gjøre er heldigvis ikke irreversibelt. Dessuten ligger vel mye av sjelen til den godeste Stig Carlsson i det ortoakustiske prinsippet, som selvsagt forblir urørt her
  1. Aerial Acoustics 7T, Devialet 200, PC, Squeezebox Touch, Teac VRDS-20 (Malmin-moddet). 2. Squeezebox Touch, Abrahamsen V6 dac, MI11, MI Mosfet, Carlsson OA52.3. Head-fi: Hifi-man HE500, Project Sunrise II.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed