Forsterkere Valg av høytalere/forsterker med aktiv subwoofer?

R

Run1e

Gjest
Hei!

Skal kjøpe nytt anlegg, og det jeg har landet på er NAD c316bee og DALI Zensor 3.
Men jeg har et lite problem. Jeg har nesten toppet budsjettet mitt, men har også en aktiv subwoofer som jeg vil koble inn i systemet. Subwooferen er en Energy subwoofer med Line in og Hi Level in/out.

Jeg lurer på om det er lurt og kjøpe c316bee og koble subwooferen opp via å kjøre signalet i mellom forsterkeren og høytalerne (og la subben bestemme crossover osv) via Hi level in/out på subben.

Spørsmålet er: Er dette en løsning med noen "downsides" eller funker det? Burde jeg heller kjøpe en forsterker med dedikert utgang til subwoofer som f.eks Denon PMA-720ae? Jeg valgte NAD serien fordi de har ekstremt god kritikk og passer veldig bra med Zensor serien. Etter mine besøk hos hifi-klubben så høres Zensor 3 mye "varmere" ut med c316bee enn de andre forsterkerne jeg prøvde.

Er det noen som kan hjelpe meg med dette?
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Så lenge suben din er high level inn kan du koble ett sett høyttalerekabler fra forsterkeren og til suben. Selv om du bruker high level inn trenger du ikke bruke high level ut. For "best" kvalitet ville jeg koblet Z3 til forsterkeren, og det samme med suben, og justert suben til å fylle på i bunn. Om du ønsker å spille høyest mulig kan du koble høyttalerne på high level ut, da vil suben avlaste Z3 i bunn.

Alt etter smak og behag som du skjønner, og ingen av måtene er "feil" i så måte. Personlig ville jeg valgt å kjøre Z3 som fullrange, og så hjulpet til med suben i bunn.


Geir Arne
 
R

Run1e

Gjest
Dette vil også gi meg muligheten til å slå subben helt av uten å miste de lave frekvensene i Zensorene! Hadde ikke tenkt på dette, men det gir mye mer mening.

Hvordan ville jeg ha koblet både subben og høytalerene til forsterkeren? Er det så simpelt som å stikke både høytalerkablene til høytalerene og subben inn i utgangen på forsterkeren?
 
C

Cyber

Gjest
Ja.

Sender du gjennom avlaster du frontene og kan spille høyere, men jeg ville spilt med dem fullfrekvent.

Velkommen, forresten!
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Ja. Om jeg forstår deg riktig. Et kabelsett til høyttalerene og et sett til subwoofer.
 
C

Cyber

Gjest
BTW. Du har ikke vurdert å gå opp på den nye NAD D3020 til 3495,- på forsterkersiden? Vil tro den spiller fillene av C316 og du får DAC og mulighet for streaming fra tlf på kjøpet.
 
R

Run1e

Gjest
Hvis jeg skulle spytte inn mer for en forsterker ville jeg mest sannsynlig gått for c326bee. Liker å ha en stor "maskulin" forsterker :p
 
R

Run1e

Gjest
Tviler på at jeg blir å høre forskjell mellom 316 bee og en forsterker for 500-1500kr mer. De blir ikke spilt noe særlig høyt eller i et stort rom. Etter som jeg har lest så burde 316 bee kunne kjøre Z3, men jeg kan ta feil. Kan du utdype? :p
 
Topp Bunn