Forsterkere Dele sub mellom reciever og integrert forsterker

Asaklitt

Medlem
Ble medlem
05.12.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Sted
Bergen, Åsane
Hei,

jeg gikk for noen år siden på en "blunder" og skiftet fra stereo til surround.
jeg kjøpte meg en pioneer lx-82 og Kef kht3005.
til film har dette fungert utmerket, men håpløst til musikk.

når man har vært så lite smart å introdusert frue og stue små høyttalere er det jaggu ikke lett å få inn noe større.
jeg har dog likevel klart å gå til innskaffelse av noen Kef R100 høyttalere, samt en primare i22 integrert forsterker.
har koblet disse sammen via HT-inngang på primaren. Så nå bruker jeg R100 som fronter, mens resten av kht serien som satelitter, center og sub. Musikkbildet har helt klart blitt mye bedre. Dog kunne jeg tenkt meg å eksperimentere med å bruke sub'en til musikk også.

den er i dag koblet via sub-out på pioneeren. Sub'en har kun en line-in. Hvordan kan jeg koble dette sammen?
kan jeg bruke pre-out på primaren (2 rca til 1) til en y-splitter, fra pioneeren til samme y og inn i sub'en. eller blir bare dette krøll? Finnes det kanskje en enklere måte? F.eks å kunn bruke primaren? Vil sub'en da klare de oppgavene den er tiltenkt i et 5.1 oppsett?

hvordan fungerer ellers sub' i et stereo oppsett? Og noen som vet om htb2se sub'en jeg har klare å følge med i svingene?

Takker for alle svar
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Du kan bruke en enkel 3-i-en omskifterboks for linjesignaler, tror B-Tech bl.a. lager disse, kan fås ved Expert, Elkjøp, Komplett osv. Ta signalkablen fra din receiver (LFE ut) til en inngang på denne boks, ta preout signalet fra Primare inn på inngang to på denne boks, og en kabel fra utgangen på boksen til subben. Når du ser film bruker du da inngang en, ved stereo inngang to.
eller, du kan kjøpe en annen sub, REL f.eks. Disse har to innganger, en line level og speaker level og en LFE, da kan du koble både receiver og forsterker til subben samtidig.
 

Asaklitt

Medlem
Ble medlem
05.12.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Sted
Bergen, Åsane
Har ikke et stort ønske om å kjøpe en ny sub. Liker designet på den jeg har, og er usikker på hvordan en sub vil fungere i stereo oppsettet. Vil hvertfall ikke bruke penger før jeg vet om det funker. Men omskifterboksen må jeg sjekke ut. Må denne switches manuelt, eller går den automatisk?
 
Topp Bunn