Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2013
  Innlegg
  783
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hifi-konstruktører og økonomistyring = Katastrofe?

  Mange som har levd en stund, har sikkert sett hvordan ulike hifi-merker har kommet og gått gjennom årene. Slik har det vært for utenlandske ”brands” og slik har det vært i Norge. Ofte har det vært en kombinasjon av dårlig økonomistyring og/eller dårlig logistikk/planlegging som har felt den ene konstruktøren/produsenten etter den andre.

  For min del som har fulgt flere så smått geniale Hifi-produsenter her på ”det blide Sørlandet” gjennom et par tiår, så har det vært en smule frustrerende å se hvordan den ene produsenten etter den andre har fått kroken på døra. Årsaken har som regel vært at de ikke har funnet den optimale balansen mellom antall produkter, pris og kvalitet, i tillegg til de nevnte utfordringene med dårlig økonomistyring og/eller dårlig logistikk/planlegging.

  Så hvorfor er det så vanskelig å finne denne balansegangen? Det er greit nok at en konstruktør og oppfinner slett ikke alltid er en god salgsmann, men da må de vel oppsøke noen som kan hjelpe dem med å selge ”inn” produktet?

  Akkurat nå har vi en produsent av en meget god effektforsterker her Sør, som tilsynelatende har klart å prise seg ut av markedet, sannsynligvis fordi man ikke har tatt seg bryet med en kritisk gjennomgang av markedskreftene (ala: ”setter du ned prisen til x, så kan salget mangedobles til Y”. Så hvorfor klarer man ikke dette? Er det for mange nikkenikker og "yes-men" omkring konstruktørene?

 2. #2
  Hifi Freak POB's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Kulturhovedstaden
  Innlegg
  2,215
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Det er vel flere faktorer som spiller inn enn kun utvikling og produksjon.
  Alle salgskanaler skal ha en bit av kaka. Distribusjon koster flesk. Og det er jo ikke slik at et "Sørlandsk" produkt selger seg selv.
  I tillegg må man også beregne hvor stor etterspørsel det vil bli, og det er nok her de fleste bommer grovt. Etterspørsel styres jo som kjent av kunder og butikker. Hvis ingen vil ha produktene, går det dårlig.

  "Enmannsbedrifter" er vanskelige å drive når man skal ha ansvar for utvikling, produksjon og salg. Settes deler av dette bort til andre, vil kostnadene øke.

  Men, når du summerer alt så er det til slutt markedskreftene som rår, og det klarer de stort sett på en utmerket måte.
  “There's a big difference between kneeling down and bending over.”
  Medlem av EBLE

 3. #3
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,072
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Om jeg merket det er snakk om har vert i lyset tidligere, tatt en tur ned og nå kommet tilbake så er det faktisk komponenter jeg selv vurdrete. Men uten mulighet for å teste før kjøp og et prisleie som sikkert er over mitt budsjett, skriver sikkert, for jeg finner ingen priser på det. Så måtte jeg velge noe jeg visste var bra. Dermed så falt dette merket bort.
  Jobber deltid hos Mala Audio.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed