Diverse Gullfunn UTENFOR de 2 store

M

MusicBear

Gjest
Av og til finner jeg produkter hvor jeg tenker;
dette hadde solgt i containere dersom de to store (Hifiklubben og Soundgarden) hadde hatt importen av det!

Fant nylig en (for meg) ukjent aktør; mala AUDIO

Hvor jeg etter en titt på denne effektforsterkeren Audio GD Master 3 - Mala Audio
og denne dac/forforsterker (bl.a. med relestyrt analog volumkontroll) Audio GD NFB27 - Mala Audio
satt igjen med en tanke om at låter dette så bra som det kan "se" ut som, og til de oppgitte priser.
...Ja så hadde dette her blitt solgt i bøttevis dersom de to store aktørene hadde de i sine hyller.

- Noen som kjenner til denne produsenten (GD Audio), forresten?
- Noen som kjenner til produktene jeg her nevner?

Et annet merke, som hadde blitt solgt i containere dersom de to store hadde hatt det, er (eksempelvis) Bladelius.
Som også bevitner om at hi-fi bladene ikke er så korrupte som mange av oss tror, ved at Lyd & Bilde kåret Bladelius Thor III til årets forsterker foran nesen på Hegel H300 - den siste en annonsør som bruker myyye penger i bladene - lille NAT det motsatte!

De amerikanske ATI forsterkerne som LSound har hadde også garantert blitt solgt i bøttevis dersom de to store hadde hatt de på reportoaret.

Det jeg vil, med denne tråden her, er å frembringe noen tanker om at det som selges mest trolig har vel så mye med som tilgjengelighet i vårt langstrakte land, som produktenes fortreffelighet i seg selv.
Og at man fortsatt bør lete etter godbiter hos små aktører, da de ikke nødvendigvis befinner seg hos de to store...!

Hehe, og tenk om de to aller største gigantene (Elkjøp og Expert) som per i dag ikke selger lydutstyr som egner seg for annet enn komprimert musikk, hadde fått f.eks. MI (Music Innovation, Roar Malmin) til å produsere sine nå norsk-håndbygde produkter i "lavkost-Asia" og med en av disse to som sitt salgsledd?! Da, ville selv Hifiklubben og Soundgarden slitt, eller måttet sette sine priser ytterligere ned.

Vel, all respekt til Electrocompaniet, MI og Bladelius (som tre eksempler) som produserer der de holder til.
Tryggere kan det vel ikke bli, egentlig.

Lurer forresten på hva som befinner seg i hodene på direktørene i Elkjøp og Expert, som avgjort tror vi ikke interesserer oss for musikk...
...så lenge de selger high-end vaskemaskiner (Miele), men hva apparaturer som gjengir musikk er de 98 % ikke-tilstedeværende...
 

jzono1

Medlem
Ble medlem
16.10.2013
Innlegg
39
Antall liker
15
Torget vurderinger
4
Audio-GD er knallprodukter, og leter du vil du finne mange gode erfaringer med de. De lager gjennomførte produkter, og har er bredt spekter av produkter. Mye er litt overkill, og når prisen er rett er vel ikke det så ille?

Les litt rundtom på nett og du vil finne mye gode erfaringer, og du vil se et firma som lytter både på enkeltkomponenter og på kunder. En relevant link: 6moons audio reviews: Audio-GD Reference 5

Digitalimpuls fører de mer rimelige DAC+Hodetelefonforsterkere fra Audio-GD.

Jeg angrer nesten på at jeg solgte NFB3.1-en min. Ser den ligger ute på torget igjen. Vet at første stopp kommer til å bli Audio-GD dengang jeg igjen vurderer en fin og påkostet DAC. Inntil videre får jeg nøye meg med rimelig og god profflyd fra et Focusrite lydkort med mange inn og utganger.
 

Ole Borgenvik

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.10.2010
Innlegg
730
Antall liker
413
Sted
Sandefjord
Jeg elsker(!) den nye DACen jeg kjøpte av Mala. NFB 7.32. For et byggverk og for noen fantastiske komponenter som sitter oppi der. Det er den beste DACen jeg har hatt i hus. Den gruser NAD M51, Hegel HD25 og Oppo BDP-105 som jeg har hatt i hus her. På nettet får den gode skussmål. Det gjør vel i og for seg Audio GD generelt sett.

Her burde folk få øynene opp og teste noen produkter. Mala låner gjerne bort. :)

Legger ved noen bilder.






























Mvh. Ole
 

Novus

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2011
Innlegg
723
Antall liker
187
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Når ett firma i det hele tatt tilbyr potensielle kjøpere å faktisk prøve hjemme hos seg selv uten å betale for produktet først... ser jeg på som ett kvalitetsstempel! Og at butikken har tro, og selvtillit overfor sine varer de selger :)

Ellers er det mye overpris her i Hi-Fi-bransjen slik som overalt ellers (klær, biler, smykker, verktøy etc). Litt research, og testing med egne ører er ikke dumt dersom man ønsker mest valuta for pengene.
 

Quisten

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.07.2012
Innlegg
929
Antall liker
419
Sted
Stavanger
At det finnes rimelige ting som låter overraskende bra har jeg selv nylig erfart. Jeg "nedgraderte" til en Dayens Menuetto forsterker og er strålende fornøyd. Det samme er lommeboka !
 
Topp Bunn