Ønsker anbefaling Ny leilighet = Ny HiFi, stemmer ikke det?

Samnøen

Fersking
Ble medlem
08.03.2012
Innlegg
3
Antall liker
1
Hei,

Ny leilighet = Ny HiFi, stemmer ikke det? Har solgt mitt gamle 5.1 system grunnet plassmangel (20m2) i ny stue, og tenker å først bygge opp ett OK stereoppsett, så får vi se om det blir 5.1 etterhvert, om savne etter surround blir for stort. Eneste jeg står igjen med er en 12" sub fra XTZ (1. generasjon).

Budsjettet er satt til 20-25000, tenker da å gå til anskaffelse av nye høyttalere, integrert forsterker og muligens DAC om forsterkeren ikke har dette integrert. Ønsker aller helst å kjøpe nytt, da jeg liker den ekstra god følelsen ved å ha ting helt nytt. Tenkte i utgangspunktet først stativhøyttalere, men er litt redd for at jeg kommer til å savne det lille ekstra trøkket helt i bunn. Så står litt på vippen av å se etter gulvstående, er åpen for begge løsninger, hva tror dere? En faktor fra fruen må også komme inn, det må altså være en viss høyde på WAF skalaen for at høyttalerne skal få innpass i stuen.

Litt om hva det vil bli brukt til: Har en allsidig musikksmak, men går mest i jazz og klassisk (piano), samt listepop i festligere lag. Vil også bli brukt til filmtitting, så er en fordel om høyttalerne klarer å levere litt trøkk helt i bunn. Her har jeg jo XTZ subben som klarer det med glans, men grunnet plassmangel vurderer jeg å enten kvitte meg med sub helt, eller gå ned i en litt mindre variant (på sikt).

Har surfet rundt lenge, og smuglest på sentralen, men blir liksom ikke helt klok. Vurderte lenge XTZ 99.26 MKII sammen med XTZ A100 D3 class A forsterkeren som begge har fått god kritikk. Helt til fruen satt foten ned, og bestemte at disse høyttalerne ikke kom til å få innpass i stuen.. Har også kikket litt på B&W CM8, men er usikker på om det da er nok penger igjen til å finne en matchende forsterker? En høyttaler som fruen har forelsket seg i er Triangle Antal, har aldri hørt noe fra Triangle, så er usikker på om det passer meg.

Det skal sies at jeg bor et godt stykke fra nærmeste hifibutikk, så om jeg skal ta en lytterunde så må det planlegges litt hva jeg skal lytte på (hvilken by som skal besøkes).

Dette ble et fryktelig langt innlegg. Håper noen tar seg tid til å lese, og kan guide meg litt i denne jungelen. :)

-Samnøen
 

montesi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2002
Innlegg
1.629
Antall liker
966
Torget vurderinger
7
Så hun vil ha en gulvstående triangle istedefor en xtz-stativhøyttaler? Da er det jo muligheter :) Pleier å være motsatt. Triangle er lettdrevne, da står du friere med tanke på forsterkervalg. Rør funker nok ganske bra på triangle skulle jeg tru. Evt klasse a som du er inne på. Brukt er ingen dum vei å gå selv om du ønsker ny-følelsen. Dette blir i så fall dyrt om du skal teste deg fram mtp du ikke bor i nærheten av hi-fi butikker. Romstørrelse kan også være lurt å oppgi forresten.
 
Sist redigert:

Samnøen

Fersking
Ble medlem
08.03.2012
Innlegg
3
Antall liker
1
Stusset litt på Triangle fremfor XTZ jeg óg, men skal ikke argumentere så hardt med henne om den saken. :p Romstørrelsen er i underkant av 20m2 i lytteområdet som er et eget "avhuk" i en åpen løsning inn mot kjøkken/spisestue. Totalt i hele rommet er det ca. 40m2.

Er selvfølgelig åpen for andre forslag enn de jeg har listet opp. Gjerne en konkret løsning med passende forsterker. :)
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.569
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Kjøp deg en brukt Xindak 6950, fyll på med en Valab dac, og kjøp et par høytalere (her vil du få MANGE å velge blant, men det er jo bare kjekt)
Se etter høytalere som gjerne er anelsen varme i klangen/signaturen.

mvh
Proffen
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.270
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Dama her hjemme liker også Triangle, og jeg liker Triangle for hvordan det høres ut. Kan ikke få rosa Triangle nok, når jeg tenker på lydkvalitet i forhold til pris.
Triangle Antal passer godt til rør forsterker, men det gjør sannelig også Quartet som ligger i seien over. De blir fortiden sluttsolgt for 16000kr nye fra Lsound, as we speeak. At det er mye høyttaler for pengene er ikke noen tvil.
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Jeg kjøpte i går en Primare I 22 forsterker.Den er nå nedsatt fra 13 til 8 tusen.Stilig design og innebygd dac.Kan være et godt utgangspunkt når det ser ut som du ikke har tenkt å bruke cd-spiller.Det blir da rikelig penger igjen på budsjettet ditt til høyttalere.

mvh.s,
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.425
Antall liker
17.129
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Jeg vill f.eks sjekket ut Naim Uniti Lite som et alternativ på forsterkersiden. Dvs dette er en nettverksspiller m/CD-dirv, Dac, Tuner og 2x50W forsterker.
Som regel er det andre husstandsmedlemmet lite glad i mange (og store) "bokser" i ulikt design, og slikt sett må Naim kunne sies å være særdeles konevennlig, eller inneha høy WAF:)
Kontrapunkt i Oslo er én av forhandlerene på Naim.
 
  • Liker
Reaksjoner: G95

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.790
Antall liker
1.993
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
På forsterker siden ville jeg kanskje sett på alt i et produktet ifra Primare: Primare I22 DAC
primare_i22_forsterker_sort.jpg

+ en Sonos Connect her, så har du fort et KANON oppsett ;).
 

Haugenial

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.10.2008
Innlegg
691
Antall liker
204
Torget vurderinger
4
Hadde det vert meg så hadde tatt kontakt med de som har Focal-1008be annonsert på finn til 18000,- (30000,- ny) med originale stativ (10000,- ny). Da hadde du hatt 8000,- til overs til forsterkeri i første omgang. Disse høyttalerene spiller de overnevnte en høy gang... Gikk fra Triangle Genese Quartet og over til dengang 1007be og for det første kunne jeg dra på mer med disse tross at det var en stativ høyttaler og for det andre hadde de dypere og fastere bass. I tilleg berylium diskant som er fantastisk. Har aldri hatt en høyttaler som har imponert større i forhold til forventningene, og savner de den dag i dag. Det samme gjør kona da hun syns de var meget vakre med glass og pianolakk utforming som virkelig gjorde seg i stua...
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Ville ha lagt mest penger i høyttalere. Kef R500 eller PSB Imagine T2 er mine tips. Kefen sprer mindre i diskanten og kan være en fin høyttaler dersom du er ute et skarpt stereobilde i sweetspot. PSB sprer mer til sidene, men jevnt og vil være en bedre høyttaler for flere steder i rommet. Begge koster en del. Jeg ville derfor ha kjøpt en brukt forsterker for det resterende beløpet. Skal du beholde suben, og det ville jeg ha gjort, så er en surround receiver trolig det beste alternativet p.g.a. innebygget delefilter. Da kan du sette dele frontene ved f.eks 80 Hz og avlaste de. En brukt Pioneer LX83 eller LX85 med klasse D forsterkere innebygget er et tips der. En slik surround receiver vil faktisk ha mer krefter og kontroll enn de fleste rimelige stereoforsterkere.

Hi-Fi Speakers - R Series - Fact Sheets - Floorstanding - R500 - KEF International
PSB Imagine T2 (par) - AVMAX.no
 
C

Cyber

Gjest
Et merke jeg har sansen for og som jeg tror vil falle i smak er Amphion. F.eks. deres Helium 520. Svært vellydende, og fruene pleier å godta dem. En veldig balansert lyd som får frem detaljer og nerve, men ikke tipper over i "pågående". Musical Neutrality kaller de det.

520.jpg
 

montesi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2002
Innlegg
1.629
Antall liker
966
Torget vurderinger
7
Her vil det komme mye gode tips. Kjøp brukt eller dra og lytt deg frem. Noe annet er egentlig tull :)
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Triangle låter flott og kanskje de mest "hi-end" høyttalerne i prisklassen.
De vokser med elektronikken.
Har hatt Triangle selv. Har og erfaringer med rørforsterker på de. Nydelig.

Godt valg av dama di :)

Dac: Valab, er like god eller bedre enn andre til 10.000 kr. Bedre enn Hegel vertfall.
Jeg har og erfaring her, med modellen før denne i linken.

Valab ES9018 Sabre Asynchronous 32bit 192K USB DAC with XLR Balanced Output | eBay

Og egen tråd er det nå kommet om denne flotte DACen

http://www.hifisentralen.no/forumet...valab-dac-wm8741-en-kja-rlighetshistorie.html
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.425
Antall liker
17.129
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Uten å vite noe som helst annet enn rommets størrelse, og at du vil ha en ht som gir litt trøkk i bunnen (og kanskje klare deg uten sub) er det ikke enkelt å komme med klare anbefalinger. I tillegg, så er det kún én mulighet å finne ut om en ht tilfredsstiller dine ønsker/krav - det er å prøve de selv i egen stue.

Hvordan er akustikken i rommet?
Hvilke andre (enn angitt bass-) lydkarakteristikker er du ute etter, og hvilke preferanser har du?

Du vil nok få myyye mer ht om du velger et par brukte, enn nye.
Jeg kan f.eks nevne Monitor Audio GS20. De dukker tidvis opp på brukten, og er en morsom ht med høy WAF. Engasjerende trampetakten midbass, men kan oppleves som litt skarp og hissig i toppen.
Et annet alternativ med en mørkere karakteristikk og mer "dempet" topp er Vienna Acoustics. Også høy WAF.

Finner du tilslutt frem til en ht, så er det "bare" å finne frem til en amp som matcher disse både elektrisk og tonalt. Vær oppmerksom på at en del ht som på papiret kan virke greie, egentlig trenger et "kraftverk" av en amp for å drives ordentlig. Oppgitt følsomhet og oppgitt imperdanse er bare halve sannheten om hvorvidt en ht er lett å drive eller ikke.
 

Samnøen

Fersking
Ble medlem
08.03.2012
Innlegg
3
Antall liker
1
Her var det kommet mange gode innspill! :) Prøver å oppsummere mine første tanker så langt;

Forsterker:
- Xindak 6950 og Valab dac ser ut som en fin kombo, men er litt redd for at jeg kommer til å savne pre out til en eventuell sub?
- Har alltid likt det rene designet til Primare, så I22 tar jeg med videre i vurderingsprosessen. Eneste er om den er kraftig nok til å drive høyttalere i 10-15k klassen? Vil jo selvfølgelig variere fra høyttaler til høyttaler.
- Naim Uniti Lite, tror ikke denne passer meg helt, hverken funksjon eller design. Tenkte i første omgang å styre unna CD-spiller, radio og nettverkfunksjoner da jeg allerede har en løsning jeg er fornøyd med der. :)

Høyttalere:
- Triangle Quartet, har fått beskjed av fruen om at pianolakk er "no go", og er faktisk ikke kjempe begeistret for det selv heller. Så da faller knalltilbudet fra surround ut av vurdering.
- Tannoy Revolution DC6T er en høyttaler som gir godt førsteinntrykk ut fra litt googling, og ikke minst, enkelt og rent design. Mulig jeg må få ordnet en lytteprøve av denne. Noen som vet hva som kreves av forsterker for å drive denne bra?
-
Kef R500 og PSB Imagine T2, leser at de mangler det lille ekstra i dypbassen, stemmer det? I tillegg tror jeg fort jeg sprenger budsjettet ved å legge så mye i en høyttaler.
- Amphion Helium 520 faller i god smak hos fruen i alle fall. Ser lyd og bilde skriver at den er kresen på forsterker. Noen som har testet litt her hva som fungerer?

Og til slutt, de meget relevante spørmålene til "psb";
Det er helt klart at det er vanskelig å få riktig "input" kun over Internett uten å lytte til produktene selv. Det er heller ikke meningen. Jeg er rimelig fersk i dette prissjiktet når det kommer til hifi, og søker derfor med denne tråden tips til hva jeg bør sjekke ut mer. Om det blir nytt kjøp (er blitt litt usikker etter alle som anbefaler å se etter brukt), så vil produktene bli testet i egen stue før det blir endelig kjøp. :)

Akustikken i rommet tror jeg ikke er særlig god. Er en leilighet i lavblokk, så ytterveggene er i betong. Veggen bak høyttalerne er i gips, og det er begrenset med mulighet for å dra høyttalerne langt ut fra denne gipsveggen. Er forholdsvis høyt under taket, om det har noe å si, ca 3m.

Lydkarakteristikk er noe jeg sliter litt med å beskrive, siden jeg aldri har eid ett hifisystem i denne prisklassen. Men som sagt, det går for det meste i jazz og litt klassisk. Liker klar og ren lyd, stram bass (men ikke buldring/romling(?), og ikke en skrikende diskant, gir dette mening?

Takker for alle som har tatt seg tid til å komme med tips så langt. Bare til å skrike ut (skrive ned :p ) om dere har flere tips å komme med. :) Skal holde en ekstra kikk med brukten her og, kan jo hende det dukker opp noe fristende.

-Samnøen
 
C

Cyber

Gjest
Amphion blir nesten allitd vist med Hegel. En H80 er nok kanonmatch.

Skal du først på Tannoy-bølgen så gå innom Stereofil og få hørt Tannoy Precision 6.2. De får du nok for ca 17-18 tusen og de fikk akkurat en fantastisk test i What Hifi, uten at det trenger å bety så mye da... I gloss wlanut ser de helt avsindig flotte ut.

precision_6.2_gloss_walnut.jpg


Sonus Venere 2.5 er også skamflotte saker.

Legg mest mulig i høyttaler og la elektronikk komme, evt kjøpes brukt. Er rommet en utfordring akustisk så seiler Amphion opp med kontrollert spredning. Laget for å fungere i "vanlige rom". Du kan sjekke ut Argon 3L også. Utrolig lekre i matt hvit finish. Selges av Hifiguiden og Audioaktøren i Horten blant annet.
AMPHION_Argon_3L-valk-musta.jpg
 

Novus

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2011
Innlegg
723
Antall liker
187
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Legg mest mulig i høyttaler og la elektronikk komme, evt kjøpes brukt.
Amen to that! Men uansett hva du ender opp med; ikke selg uten å utforsket med forskjellig elekronikk, selv om det fort kan bli litt kostbart. Den følelsen når man kobler til og "wow, der satt det som ett skudd!". Ubeskrivelig, og verdt hver krone, og ekstra rynke på veien.

Men ville definitivt prioritert høyttalere i første omgang. Noe du og madammen liker både utseendet, og lyden av.
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.569
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Vienna bør kunne funke med mange ulike forsterkere, men de er nok sultne på kvalitetspower....
Ser Sonus Faber er nevnt. Glem ikke Opera høytalere, eller Chario.... Smykker alle tre.
Amphion er good shit, men sammen med Hegel, Cyb?? Vel, har ikke hørt den komboen, men ville jaffal sjekket det godt ut først. Redd det kan bli litt "hardt"....

De nye Cantonhøytalerne ga meg et godt førsteinntrykk, og bør kunne gi mye glede


Pathos lager jo noen smykker av forsterkere da. Samme synes jeg om Audio Analogue. Og de nye MF har jo fått mye skryt da, selv om jeg har mest erfaring med eldre MF....lett å like lyden derfra!
Finnes jo ellers en forhandler i Alta som forhandler spennende saker, selv om jeg heller ikke har hørt forsterkerne derfra....

mvh
Proffen
 
Sist redigert:
Topp Bunn