Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  529
  Tagget i
  0 Innlegg

  Koble effekt xlr til pre og rca til receiver

  Går dette ann fra effektforsterker? Tenker å oppgradere min pre men den nye har ikke hjemmekino bypass, er dette en mulighet da? DA er jo begge enheter koblet til men blir det forstyrelser i signalveien?

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,786
  Tagget i
  0 Innlegg
  Generelt er svaret "nei!" - du bør ikke koble to kilder inn på ett og samme effekttrinn. Grunnen til det er hver av kildene vil "se" utgangsimpedansen til den andre kilden - og disse utgangsimpedansene er vanligvis mye lavere enn inngangsimpedansen i et effekttrinn. Du risikerer å overbelaste kildene dine - i verste fall dyre skader - og det selv om du skulle slå av den kilden du ikke bruker. Selv om effekttrinnet har en velger mellom XLR og RCA, bør du ikke koble slik du har tenkt, med mindre du er helt sikker på at (sjekk med produsenten av effekttrinnet) kontakten mellom XLR- og RCA-inngangen brytes helt. Skal du gjøre det på denne måten, bør du bruke en svitsjeboks som holder orden på hvilke signaler som går inn på effekttrinnet.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,067
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Haugenial Se Innlegg
  Går dette ann fra effektforsterker? Tenker å oppgradere min pre men den nye har ikke hjemmekino bypass, er dette en mulighet da? DA er jo begge enheter koblet til men blir det forstyrelser i signalveien?

  Jeg kobler på den måten om jeg forstår deg riktig. Ett effekttrinn. 2 kanals pre og reciver. Rca fra reciver til effekt. XLR fra 2 kanals pre til effekt.

  Men når jeg da innimellom ser film, så slår jeg av 2 kanals forforsterkeren, og napper ut XLR kablene i effekt og plugger i rca. Tar meg nøyaktig 6 sek.

  En annen måte å koble dette på, er jo å koble reciver preout fronter til 2 kanals forforsterker. På en ledig inngang. Og så et kabelstrekk til effektforsterker. Da er det en stor fordel om du har forforsterker med digitalt display. Problemet da er jo at om du skulle glemme deg, og svitche rett tilbake til musikk i 2 kanaler. Så vil det bli svært høyt.

  Dette kan styres litt fra reciver, om du setter frontene dine til +10db og justerer de andre høyttalerene etter det. Da vil du få max gain ut fra reciver, slik at volumet på 2 kanals pre ikke trenger å være SÅ høyt. Men du vil nok være nødt til å skru 2 kanals preamp rimelig langt opp før du får tilstrekkelig med lyd. Rimelig sikkert langt over det nivået du pleier å spille musikk på.
  Jobber deltid hos Mala Audio.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed