Forsterkere Reparasjon av forsterker i Bergensområdet?

Townes

Æresmedlem
Ble medlem
03.04.2009
Innlegg
15.639
Antall liker
10.642
Sted
www.skranglefantene.com
Torget vurderinger
1
Hepp

O akk O ve, men det meste tyder på at det er en eller annen liten issue med forsterkeren min, en Luxman L-550 Aii.

Forklaring av problem

Av og til når jeg slår den på så kommer det en slags brum/suselyd/svosjelyd som varer i et par sekunder like etter den er slått på. Dette kan dukke opp igjen med ujevne mellomrom i løpet av en lytteseanse. Det skjer langt fra hver gang eg bruker den, det er mer et unntak enn en regel at feilen inntreffer, og det kan være opptil flere dager, for ikkje å si uke(r) uten at det oppstår. Men når det først oppstår er det irriterende nok, og nevrosene tar fort overhånd.

Eg vet at det verken er høyttalere eller kabler som er problemet, ettersom eg har testet å bytte om på kablene, samt flyttet høyttalerne. Det oppstår alltid i høyre kanal uansett, så min antakelse er at det kanskje er terminalene på ampen som ikkje er helt topp. Det som svekker den teorien er at det skjer både på a og b utgangen...

Uansett, er det noen forslag til reparatører her i Bergensområdet som kan finne ut av saken og fikse den for en nogenlunde betalbar og edruelig pris?

Tar imot tips både her og der...
 

samlanes

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.02.2008
Innlegg
2.463
Antall liker
550
Sted
Hordaland
Torget vurderinger
1
Ville vert forsiktig ved bruk av forst,slik du beskriver det kan det gjerne vere ladelytter/kondensatorproblemer,evnt rele?

For sikkerhetsskyld,bruk den kun når du er i huset.

Mvh.
 
K

Kleine Freiheit

Gjest
Bergen Radio og Antenneservice på Laksevåg har jeg hørt er gode. Ring og hør med damen på verkstedet.
 

Auuu

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.10.2012
Innlegg
144
Antall liker
42
Hei.Om du har åpne kjøleriller/hull på sidene eller oppå forsterkeren kan det vere kommt mye støv og snafs inn i kabinettet.
Du kan jo prøve å skru av toppdekselet å se inni.Er det mye støv der inne så kjøper du trykkluft på boks hos Claes Olson el.å blåser godt reint.Det kan hjelpe godt.
Ser den derimot fin ut er det nok det beste å levere den inn.
Lykke til.
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.539
Antall liker
27.477
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Ones får min stemme. Han fikser det aller meste.
@Kleine Freiheit: Tøfft nick, og man lærer stadig noe nytt. Grosse Freiheit er jo et begrep, men jeg måtte google for å finne ut at det virkelig finnes en Kleine Freiheit i Altona.

mvh
 

EndreS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.09.2007
Innlegg
195
Antall liker
37
Sted
Bergen
Sist jeg var i kontakt med Ones, for ca tre år siden, så var han å treffe via Hifi Klubben i Bergen. Jeg tror han er "verkstedet" deres. Ring Hifi Klubben og spør.

E
 

Townes

Æresmedlem
Ble medlem
03.04.2009
Innlegg
15.639
Antall liker
10.642
Sted
www.skranglefantene.com
Torget vurderinger
1
Takker for tips!

Har vært i kontakt med mulige reparatører nå, men siden feilen er så ekstremt sporadisk og diffus er det tilnærmet umulig å finne årsaken :(
Og har jo ikkje råd til å leie en reparatør til å sitte å feilsøke i 10 timer...

Så vetta søren. Får vel evt bare fortsette å bruke den (og ja, eg bruker jo den bare når eg faktisk er der) inntil det evt eskalerer, enten i hyggpighet eller omfang - det er tross alt bare et par sekunder det varer når det først inntreffer.
 
Topp Bunn