Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 23
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nye LS3/5a i Norge?

  Forhandles den nye BBC monitoren LS3/5a i Norge, eller er det noen som med god erfaring har importert noen nye fra England der de nå etter opplysninger på http://www.ls35a.com/ fremdeles produseres hos to ulike produsenter. Noen erfaringer med de nye? Er de fremdeles like gode sammenlignet med andre små høyttalere som fås kjøpt for tiden? Kommende trangboddhet gjør disse interressante for meg! Hvilken av disse 2 produsentene lager den beste utgaven? Morsomt at en 30 år gammel konstruksjon fremdeles hevder seg! (Omtrent som tilfellet er med den 30 år gamle NAD 3020, som denne høyttaleren ofte ble solgt sammen med).  Mvh. Arne

 2. #2
  Hifi-entusiast 123's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  226
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  hm... burde det ikke eksistere nye bedre løsninger til samme utviklingskostnad nå ?
  hva er vits med å selge eldgamle elementer

 3. #3
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Forhandles den nye BBC monitoren LS3/5a i Norge, eller er det noen som med god erfaring har importert noen nye fra England der de nå etter opplysninger på http://www.ls35a.com/ fremdeles produseres hos to ulike produsenter. Noen erfaringer med de nye? Er de fremdeles like gode sammenlignet med andre små høyttalere som fås kjøpt for tiden? Kommende trangboddhet gjør disse interressante for meg! Hvilken av disse 2 produsentene lager den beste utgaven? Morsomt at en 30 år gammel konstruksjon fremdeles hevder seg! (Omtrent som tilfellet er med den 30 år gamle NAD 3020, som denne høyttaleren ofte ble solgt sammen med).
  Hei!
  Jeg hadde Rogers LS3/5 A i 25 år (ble langt fra brukt hele tiden) og solgte de for 2500.- (helt strøken) for noen år siden til en ikke helt ukjent hifijournalist :-/ Noe jeg angrer på i dag men da mest for kuriositeten sin skyld samt at jeg har fått langt bedre forsterkeri etter hvert som sikkert kunne vist denne fra en bedre side.
  Ja, jeg hadde den sammen med Nad3020 i flere år, etter å ha lest blitt "belært" at det var den eneste forsterkeren på under 2x50 watt som kunne brukes på LS 3/ 5a.
  I dag vil jeg påstå at dette egentlig aldri var noen særlig god forsterker til denne (muligens riktig at den likevel var den beste på under 2x50watt.
  For meg ble det bedre lyd med en Yamaha (husker ikke modell) men mener å huske at det var 2x105watt.
  Likevel ble jeg alltid sittende med hånda på volumknappen klar til å skru ned dersom det begynte å gå "galt", samtidig som en måtte spille så høyt som mulig for å få den til å åpne seg :-/
  Den gang uten fjernkontroll ordnet jeg meg slik at anlegget sto der jeg satt og med lange (nok ) ht,kabler.
  Jeg tror det var den 15ohms versjonen jeg hadde, kjøpte den brukt ett år gammel på tidlig 70 tall (74?)
  Det er greit med nostalgi, men jeg tror jeg da heller ville ha gått for den mer moderne varianen fra Spendor, som vistnok ikke kan sammenliknes direkte.
  De to du nevner kan jeg ikke bidra noe med (på) fikk likevel lyst til å fortelle denne historien
  Mvh.KW

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  794
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Ser at Spendor har laget en variant kalt S3/5se, men dette blir kanskje for ulikt den opprinnelige 3/5a? Ifølge The absolute sound er det både fordeler og ulemper med det nye designet, men de første oppveier tilsynelatende de siste.


  Edit: ved nærmere gjennomlesning ser jeg KW allerede lufter tanken. Kanskje ingen dårlig ide likevel?
  Pink Triangle Tarantella II/ATOC9/Dali RIAA/Naim CD5i/Naim Nait5i-2/Monitor Audio GS-10/AKG K701/Audio-Technica AT-HA20

 5. #5
  Hifi Freak Sven_Palvig's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Sjælland. Danmark.
  Innlegg
  2,614
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  hm... burde det ikke eksistere nye bedre løsninger til samme utviklingskostnad nå ?
  hva er vits med å selge eldgamle elementer

  Den gamle mellemtone enhed B 110, der desværre er udgået idag, sad netop i LS3/5a, samt i KEF 105 og 105,4. En fremragende enhed.
  Mvh. Sven Palvig
  Modifix håndbyggede: Trykkammer højttalere med trådophængte basser for front og center højttaler.
  Subwoofer med Monacor 18 " i 324 liter lukket kabinet. Surround højttalere med 7 tommer basser.
  Lytterum med Svanø Akustik Wings. NLE højttaler kabler i 5 kvt. sølv. 2 stk. monoblokke Holton NX 800. 132.000 uf. AudioQuest Thunder High og Tornado - Current samt Vibex strømfordelere.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,384
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Forhandles den nye BBC monitoren LS3/5a i Norge, eller er det noen som med god erfaring har importert noen nye fra England der de nå etter opplysninger på http://www.ls35a.com/ fremdeles produseres hos to ulike produsenter. Noen erfaringer med de nye? Er de fremdeles like gode sammenlignet med andre små høyttalere som fås kjøpt for tiden? Kommende trangboddhet gjør disse interressante for meg! Hvilken av disse 2 produsentene lager den beste utgaven? Morsomt at en 30 år gammel konstruksjon fremdeles hevder seg! (Omtrent som tilfellet er med den 30 år gamle NAD 3020, som denne høyttaleren ofte ble solgt sammen med).  Jeg har et engelsk hifi-magasin med omtale av Stirling LS3/5A. Der kommer denne godt ut, bl.a vurdert av eiere av tidligere LS3/5A-utgaver. Selv har jeg ikke hørt Stirling, men vurderte en periode å importere disse. Valgte likevel å satse på orginalen, fordi jeg synes det er mer stas med denne.

  Har idag to sett LS3/5A, ett i 15 ohm, det andre i 11ohm. Kan ikke si jeg merker noen forskjell på disse. Settet jeg har i daglig bruk er 15ohms utgaven, sammen med SAT Amplifix, i et kjellerrom på rundt 10-12 kvm. Synes dette spiller glimrende og tviler faktisk på om nyere konstruksjoner i samme prisklasse har så mye mer å tilby. Dessuten er det litt arti å eie en slik klassiker som fortsatt holder mål.

  Ketil

 7. #7
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Stirling Broadcast:

  "Following problems and uncertainties with the continuing supply of T27 and B110 drive units Stirling Broadcast have introduced an updated version of the LS3/5a, now known as the V2. The designer, a luminary in the audio industry, has utilised specially prepared SEAS and ScanSpeak drive units with high grade crossovers that accurately mimic the response characteristics of the original versions."  Richard Allan:

  "Our new LS3/5A loudspeakers are British built to very exacting standards by highly trained and experienced staff who are also audio enthusiasts and specifications include our own precision CNC manufactured top quality cabinets with veneered rear panels, gold plated terminals and new stock KEF B110 computer selected matched pairs of bass/mid drivers with KEF T27 tweeters."  Altså to ulike veier til målet.. Inntrykket mitt er at disse høyttalerne spilte enten dårlig eller veldig bra avhengig av forsterker. Jeg hadde en Sugden klasse A som ikke fikk lyden til å åpne seg, og ble solgt i den tro at det var høyttalerne som var problemet. Jada jeg solgte mine Rogers LS3/5a, idiotisk.. Og nå koster de 10 000 kr... Hmm.. Demonstrert på et Mission anlegg spilte det mye bedre! Jeg har også hørt de på en Hitachi MosFet forsterker med meget godt resultat. På NAD 3020 spilte det bra, men volumet og det helt store åpne lydlandskapet med mikrodetaljer ble det selvfølgelig ikke..
  Men det er altså en stor fanskare der ute, som omtrent ikke vil ha noe annet, og de er referanse blant mange hifi-journalister. Jeg har bruk for små høyttalere som ikke trenger å spille så høyt, vi flytter til en blokkleilighet, men det må spille bra! Mellomtoneområdet hvor våre ører er så følsomme, og hvor sang og tale er innarbeidede referanser vi hører "live" hver eneste dag, det må være så ekte gjengitt som mulig! Carlsson kommer etterhvert med en bokhyllehøttaler, men jeg tror den blir for stor.. Magnepan fås som utfellbare vegghøyttalere og kan naturligvis være et alternativ.. Men tanken på å skru noe permanent fast i veggen tiltaler ikke så mye det heller.
  Mvh. Arne

 8. #8
  Hifi Freak xerxes's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Holmestrand
  Innlegg
  5,185
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Jeg har hatt (og har forsatt) LS3/5a. Kjøpte mine for drøyt 30 år siden, noe jeg aldri har angret på. I dag tror jeg ikke ville ha valgt dem. De spiller fortsatt flott, men trenger en SVÆRT god og kraftig forsterker. De ble testet i et blad (HighFidelity/DK?) for noen år siden, og de kommenterte tørt at 2x600W lot til å være akkurat passe.... Dette stemmer også med mine erfaringer. Prøvde å drive dem med en 2x6W rørfosterker med 15 ohm-utgang. Det var bortkastet tid! Tror du kan få bedre og mere letthåndterlige høytalere for pengene i dag. Da min kone lurte på om de "små, svarte stygge høytalerne" ikke kunne kastes, fiikk hun beskjed om at de skal jeg ha med i graven(hvis jeg ikke kan finne et godt hjem til dem da). *Vær klar over at dette er stativhøytalere, og da tar de fort like mye plass som mange større systemer.
  Proac Studio 148S | Music Angel/SAT Amplifix | Vincent CD-S1.1 | Cambridge DACmagic | Pro-Ject Debut
  Rogers LS3/5a | Xindak 6950 | miniDSP 2x4 HD | iMac
  Strømmemiljø | ROon Core Kit | Spotify | Tidal
  Ledninger: Ja... og stolt av det...

 9. #9
  kbwh
  Guest

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  LS3/5A er et ikon. Franco Serbin hadde den selvfølgelig som referanse, men mente (tror jeg å ha lest hos Stereophile) at hans egen Sf Minima FM2 var en ennå bedre løsning.
  I dag finnes det nok flere effektforsterkere til overkommelig pris som passer LS3/5A enn da den var ny...

 10. #10
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Da dukker jo spørsmålet opp om hva jeg kan velge isteden, mellomtonegjengivelsen skal IKKE være dårligere.

  Krix Equinox har vært nevnt som en LS3/5a "killer".

  Men her kan jeg kun stole på de som kjenner / har eid eller eier LS3/5a, og som har hørt noe som er like bra eller bedre enn LS3/5a, og som heller ikke er større i fysisk størrelse!

  Seriøse forslag mottas med takk! Hvis jeg "kan slippe" å importere et sett LS3/5a til 10 000 kr. eller så, og finne noe annet som er like bra eller bedre, og som kanskje kan spille både høyere og være mindre kresen på utstyret foran, så er det ikke noe som hadde vært bedre enn det!

  Men de må altså IKKE være det dugg dårligere på "høy naturtrohet" !
  Mvh. Arne

 11. #11
  kbwh
  Guest

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Krixen trives visstnok nær bakveggen. Det gjør ikke LS3/5Aen i følge sikre kilder.

  Har du lest hos Stereophile forresten?
  http://www.stereophile.com/loudspeak...361/index.html

 12. #12
  Hifi-entusiast LPA's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  265
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Hvis noen trenger deler til LS3/5A har jeg halvannet par. Send en PM hvis av interesse.

  LPA

 13. #13
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,576
  Tagget i
  4 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  hei

  kunne renge noen deler, skal brukes i en meridian som bruker b110. kandu si noe om typenr på elementet. bl. a hvor mange ohm det er på.

  Håvard

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Mark Levinson
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra Kimber & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 14. #14
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Jeg har hatt (og har forsatt) LS3/5a. Kjøpte mine for drøyt 30 år siden, noe jeg aldri har angret på. I dag tror jeg ikke ville ha valgt dem. De spiller fortsatt flott, men trenger en SVÆRT god og kraftig forsterker. De ble testet i et blad (HighFidelity/DK?) for noen år siden, og de kommenterte tørt at 2x600W lot til å være akkurat passe.... Dette stemmer også med mine erfaringer. Prøvde å drive dem med en 2x6W rørfosterker med 15 ohm-utgang. Det var bortkastet tid! Tror du kan få bedre og mere letthåndterlige høytalere for pengene i dag. Da min kone lurte på om de "små, svarte stygge høytalerne" ikke kunne kastes, fiikk hun beskjed om at de skal jeg ha med i graven(hvis jeg ikke kan finne et godt hjem til dem da). *Vær klar over at dette er stativhøytalere, og da tar de fort like mye plass som mange større systemer.
  Hei!
  Her er det samme (hovedintrykket) som jeg har.
  På den ene siden så angrer jeg på at jeg solgte dem, på den andre så ville de neppe ha stått oppkoblet fast i noen av mine etterhvert to lytterom (med brukbare anlegg).
  Likevel så hadde jeg nok ikke solgt de (for 2500.-) *i dag
  Dette ble gjort da jeg averterte 3 (4?) ht.par samtidig og Rogers gikk først
  De to andre var Dali 18 og Kef Coda 7.

  Til Arne.
  Jeg kjenner de ikke, men nevner i alle fall Dali Menuett, de er i hvert fall små og har fått en del gode kritikker.

  Mvh.KW

 15. #15
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Harbeth HL-P3ES-2, Spendor S3/5 og S3/5se er høyttalere som visstnok er direkte etterkommere fra LS3/5a og som kanskje gjør jobben vel så bra eller bedre.

  BBC lisensen krever jo at hvis en høyttaler skal kunne kalles en LS3/5a så må en helt nyprodusert høyttaler måle og spille nøyaktig lik den aller første LS3/5a for å bli godkjent, dette fordi lisensen krever at enhver LS3/5a skal kunne erstattes direkte, gjerne på en slik måte at høyre høyttaler er splitter ny, mens venstre høyttaler kan være fra 1975. Dette er et krav fra BBC og en konsekvens av lisensen.

  Paradokset blir da at dette setter en effektiv stopper for videreutvikling. Modellene fra f. eks. Harbeth og Spendor kan da faktisk være bedre, siden de ikke er lisensiert som LS3/5a. Hvis noen har erfaringer rundt dette hadde det vært fint.

  Det er svært viktig at mellomtoneområdet er i referenseklasse.
  Mvh. Arne

 16. #16
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Denne må da være et rimelig alternativ? Har god erfaring med Castle på slutten av 80-tallet! (Ble solgt av samme importør som hadde Carlsson i Norge den gang) Koster rundt 300 £. De er lettdrevne og vil kunne gå glatt sammen med et minisystem fra Denon el. l. Må jo importere dem selv da, siden det som vanlig ikke fins importører eller forhandlere av små engelske høyttalere uansett, av en eller annen merkelig grunn!!?  http://www.castle.uk.com/pages/classic_richmond.htm
  Mvh. Arne

 17. #17
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  794
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Det ligger jo to par LS3/5a på bruktbørsten, Chartwell og Rogers til hhv 5000,- og 5500,-. Det er ikke sikkert Castle vil bli så mange hundrelappene billigere enn dette.

  Det er vel bortimot en uvane å anbefale egne ting, men om du vil vurdere brukt, kan det hende et par Epos es14 vil gi deg mye av den mellomtonen du er på jakt etter, samt mer bass (40Hz). Disse spiller godt også ved lavt volum.
  Pink Triangle Tarantella II/ATOC9/Dali RIAA/Naim CD5i/Naim Nait5i-2/Monitor Audio GS-10/AKG K701/Audio-Technica AT-HA20

 18. #18
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Fikk dere med omtalen av LS3/5a i siste Fidelity???????????????????????????

  Slo knockout på de nye i testen som kostet 10 000 kr. i mellomtonen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  "Hva var det jeg sa"...............

  Og ennå mer irriterende at jeg solgte mine!!!!!!!!!

  (Nå blir det vel helt umulig å få tak i et sett til "normal" pris............)

  Får iallefall bekreftet at det jeg hører, hører andre også..... Var f. eks. ganske begeistret for Magnepan, og f. eks. DP A1 på TonArt Etera lenge før de var omtalt i noe blad.......

  Kan nok stole på øran mine da ja.........

  Spørs om det bli Castle likevel da, husker at Castle var bra før i tiden, og i forhold til pris...........

  Å betale 5000 kr. for gamle LS3/5a når man ikke aner hvordan de er behandlet e no litt toillat............ Og så kommer problemet med å finne godt nok utstyr å koble de opp med...........

  Et par Castle eller gulvstående søyler fra Carlsson kan jo kobles opp mot et minianlegg fra Denon, Teac, NAD, Onkyo, el. l. med brukbart resultat........

  Skal forresten høre på de nye DALI Royal Scepter som har samme type elementoppsett som mye annet snadder....... Nyåpning på Hifiklubben i Trondheim i morra...........  http://www.hifiklubben.com/NO/Produk...alere_Sort.htm
  Mvh. Arne

 19. #19
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Hei!
  Da var jo ikke mitt tips om Dali Menuett helt borte vekk da
  Tror den nye kan være et godt alternativ jeg.
  Mvh.KW

 20. #20
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2004
  Innlegg
  786
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1

  Re: Nye LS3/5a i Norge?

  Anmeldelsen av Stirlings LS3/5a i siste nummeret av The Absolute Sound burde være interessant lesning for de som vurderer et nytt par. Bla blir det understreket at Sterling har gjort alt for å beholde den originale høyttalerens lydsignatur på godt og vondt.
  Luxman PD 300 - Technics SL-7 - Nuprime HPA-9 - ADL Esprit - Welborne Labs Ultrapath BP - Pioneer PD-S06 - Tonian TL-NFSM - Händel Horn 10P - Supratek Merlot - Kora Explorer 150CSC

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed