Høyttalere Meridian

Troya

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.04.2008
Innlegg
115
Antall liker
8
Noen som har erfaring med høyttalerne deres og da spesielt DSP7200.
Vet lite om Meridian så har noen synspunkter på gode og dårlige egenskaper så kom med det.
 

karo

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.06.2012
Innlegg
88
Antall liker
23
DSP7200 er en av de få høytalere jeg ikke har personlig erfaring med fra Meridian, men har DSP7200HC som er en senterhøytaler. Denne var jeg ikke 100% fornøyd med når jeg fikk den og mente denne ikke var noen referanse, falt liksom gjennom og mente den ikke var verd prisen. Oppgraderte den for ikke lenge siden til siste versjon og høytaleren har fått den ytelsen jeg trodde den hadde da jeg kjøpte den som første versjon. Er nå kjempe fornøyd. Anbefaler derfor kjøp av siste versjon som er mye bedre i toppen.
Med dedikerte daccer og efektforsterkere mener jeg at i forholdet pris/ytelse er det få som kan konkurere med Meridian.
Jeg har og har hatt mange komponenter fra Meridian opp gjennom årene og selvfølgelig har det vært noe som ikke fallt på plass med en gang, men har fått god oppfølging og alt har fallt på plass til slutt. Lyden vil jeg karaktisere som litt laidback med en fantastisk bunn og samtidig oppløst i toppen. Anbefaler Meridian som du sikkert forstår. :) Har hørt en del andre kvalitets annlegg også opp gjennom årene, men etter jeg fikk mitt første par DSP6000 har jeg alltid fallt tilbake til Meridian.
 

Troya

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.04.2008
Innlegg
115
Antall liker
8
Ser ut som om du har satset på Meridian ut fra oppsettet ditt, ser jo ekstremt ut.
jeg har DcS Debussy med Nemo monoblokker på Focal 1037Be i dag og jeg er langt fra sikker på om 7200 blir bedre, noen synspunkter på kraften i dette med 100 watt per element.
 

karo

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.06.2012
Innlegg
88
Antall liker
23
Nei, det er slett ikke sikkert. :)
Korekt er vel for DSP7200v2: 4x150W. 112dB spl @ 1m on.
Tror ikke at Meridian bruker for små efektforsterkere eller noe annet som ikke optimalisert opp mot hverandre, det er et konsept jeg tror på dette med tillpassede komponenter, men er kansje ikke det mest spennende når noen har satt sammen ett system for oss.
Om det låter bra nok må du nok lytte deg frem til selv dersom du får/har anledning.
 
Topp Bunn