Transport og import DEQXen har dævva!

Skallemann

Medlem
Ble medlem
18.08.2007
Innlegg
31
Antall liker
10
Sted
Karmøy
Hei.

Jeg har en DEQX PDC-2.6P (uttales forresten «dex» ifølge produsenten, gjør det litt mindre tungvint) som jeg kjøpte brukt for noen år siden.
Denne har hjulpet på mange av problemene jeg hadde med forforsterker, DAC og typisk “hifi“-lydende høyttalere i ett grep.

Men en dag var det plutselig slutt på idyllen. Da jeg skrudde på DEQX-en begynte den å slå seg av og på uten stans, ingenting av det jeg forsøkte hjalp. For å gjøre en lang historie kort så har jeg sjekket alle de vanlige mulige feilkildene og gjort det som gjøres kan ifølge bruksanvisningen, som å resette minnechipen. Nå veksler den mellom å lyse svakt fiolett på alle knappene eller å gå helt i svart, ingen kontakt med PC.

Jeg har somlet en del med å ta fatt på dette, men saken er klar; enten trenger DEQX-en profesjonell hjelp, eller så gjør jeg det, reservekomponentene låter så ræva at jeg omtrent ikke spiller musikk lenger.

Så til spørsmålet (mulig det er dumt, men skitt au): Jeg har vel valget mellom å sende den til Golden Age Music i Sverige eller direkte til DEQX i Australia, uansett må den over vår trøblete riksgrense. Dermed dukker spørsmålet om avgifter opp. Ifølge tollvesenet skal varer som utføres midlertidig for reparasjon deklareres, jeg mener også å ha lest et sted at man må betale avgift av reparasjonsomkostningene i tillegg til varens verdi dersom den overstiger Kr 5000,-.
http://toll.no/templates_TAD/GuideArticle.aspx?id=194483&epslanguage=no


Jeg visste jo at Norge tar kaka når det gjelder byråkrati og avgifter, men kan det virkelig være tilfelle at man har gjort det så kronglete og dyrt for en fattig stakkar som allerede med tanke på havariet har fått seg et hardt slag?
Eller gjelder ikke dette slike tilfeller?
Med alt det eksotiske og ofte selvimporterte utstyret blant Hifisentralens medlemmer så er det kanskje noen som har erfaringer på området?
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.564
Antall liker
27.598
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Det finnes vel unntak for avgiftsplikten ved gjeninnførsel hvis det er en kontraktfestet og gratis oppgradering, mener jeg å huske.

mvh
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.419
Antall liker
35.193
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg sendte min DEQX til Australia for oppgradering. Det var ikke veldig komplisert. Du bør nok være forberedt på å betale moms på reparasjonskostnaden når den kommer tilbake, men poenget med å deklarere den ved utførsel er å slippe å betale ny moms på selve boksen når den skal inn igjen. Derfor er det i din interesse å gjøre det riktig fra start, sånn at du slipper en håpløs diskusjon senere. Retur for reparasjon - Tollvesenet

Jeg ville også vurdert oppgradering til HDP4 som alternativ til å reparere PDC'en. Som eksisterende DEQX-kunde får du en betydelig rabatt, og det er ganske stor forskjell i lydkvalitet, spesielt hvis du bruker de analoge inngangene.

Uansett, ikkeno' galt med Golden Age Music, men jeg ville kontaktet DEQX direkte og spurt om råd.
 
  • Liker
Reaksjoner: mwt

Skallemann

Medlem
Ble medlem
18.08.2007
Innlegg
31
Antall liker
10
Sted
Karmøy
@ tkr: Ikkeno' gratis å få der i gården dessverre, men takk lell.

@ Asbjørn: Takk for oppklarende innspill, det virket jo ikke så uoverkommelig nei, ser tollvesenet har kontor i nærheten så da får jeg ta turen dit.
Når det gjeldet oppgradering så har jeg jo vært inne på tanken, men siden jeg kun bruker digitale innganger har jeg tenkt at det koster mer enn det smaker. Men siden den allikevel må repareres er det jo ikke sikkert det blir så mye billigere sett i forhold til hva jeg får igjen ved oppgradering.
Hmm, får nok høre med DEQX som du sier, men er litt redd de gir meg et tilbud jeg ikke kan si nei til, for jeg har ikke helt budsjettet til slike sprell nå.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.419
Antall liker
35.193
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Du bør ihvertfall sjekke prisene når du først må gjøre noe med den. Hvis du bare bruker digitale inn- og utganger er det kanskje ikke så stor forskjell til HDP3/4, men opampene på de analoge utgangene ble også byttet til en nyere type i den oppgraderingen. Det gjorde også en tydelig forskjell hos meg. Det finnes også en rimeligere Express-modell som kanskje har de funksjonene du trenger.
 
Topp Bunn