Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 50
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg

  Nad M51 dac vs. Bryston Bda1

  Noen som har testet disse to dacene opp mot hverandre, styrker svakheter ?

  Var innom Hifiklubben i Sandnes for å lytte på Nad M51 . Selgeren der sa han likte bedre Cambridge dacen til 4k tror jeg det var . Han mente den hadde bedre tyngde i bassen , at Naden var for flat og nøytral . Sammenligningen hadde blitt gjort med en helt fersk nyåpnet Nad M51 . Jeg spurte om den ikke trengte noen timer på seg for å låte opptimalt, men nei innspilling var bare nødvendig på høyttalere og ikke på elektronikk, han hadde jobbet der i 8 mnd så dette visste han ....oki Jeg tenkte dette måtte jeg høre selv, så jeg ba om en demonstrasjon . Cambridgen sto allerede og spillte med Sonus ,Nad M3 og de nye Dali Epicon2 . Sangen som ble spillt var Fade to black med Dire Straits , da det var denne de hadde brukt ved forrige sammenligning . Bortsett fra at det ikke kunne spilles høyt pga at høyttalerne ikke var innspillt ( oki ) låt det brukbart men litt mørkt/difust på vokalen . Så ble nad M51 koblet opp( den sto allerede med strøm på) ,samme låt ble spillt . Wow ! Natt og dag , stemmen stod mer frem og var tydelig ,rommet/atmosfæren kom tydeligere frem og det låt mer ekte . Kanskje den var blitt bedre enn når den var kald, ikke vet jeg ,det låt iallefall så bra at jeg har avtalt hjemlån i dag
  Jeg spurte hva de foret Sonusen med , 16bit fikk jeg til svar, cd kvalitet ? spurte jeg , ja fikk jeg til svar , fra Spotifi sa han . Det er vel ikke akkurat cd kvalitet påsto jeg , men jo det var 256 og det var det samme som cd kvalitet .
  Jeg bare nikket , javel , ingen vits å krangle om bagateller

  Selgeren var forøvrig høflig og service innstillt , så ingenting å klage på der

  Tester denne i dag opp mot Bryston Bda1 som har vært refferansen i 4 år , og et spennt .
  Siste redigert av E.I.A.; 23.03.2013 kl. 19:50.

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 2. #2
  Hifi Freak Cobra2's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2003
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  4,491
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  mp3 generasjonen....
  Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
  For sale:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

 3. #3
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  20,053
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra E.I.A. Se Innlegg
  Noen som har testet disse to dacene opp mot hverandre, styrker svakheter ?

  Var innom Hifiklubben i Sandnes for å lytte på Nad M51 . Selgeren der sa han likte bedre Cambridge dacen til 4k tror jeg det var . Han mente den hadde bedre tyngde i bassen , at Naden var for flat og nøytral . Sammenligningen hadde blitt gjort med en helt fersk nyåpnet Nad M51 . Jeg spurte om den ikke trengte noen timer på seg for å låte opptimalt, men nei innspilling var bare nødvendig på høyttalere og ikke på elektronikk, han hadde jobbet der i 8 mnd så dette visste han ....oki Jeg tenkte dette måtte jeg høre selv, så jeg ba om en demonstrasjon . Cambridgen sto allerede og spillte med Sonus ,Nad M2 og de nye Dali Epicon2 . Sangen som ble spillt var Fade to black med Dire Straits , da det var denne de hadde brukt ved forrige sammenligning . Bortsett fra at det ikke kunne spilles høyt pga at høyttalerne ikke var innspillt ( oki ) låt det brukbart men litt mørkt/difust på vokalen . Så ble nad M51 koblet opp( den sto allerede med strøm på) ,samme låt ble spillt . Wow ! Natt og dag , stemmen stod mer frem og var tydelig ,rommet/atmosfæren kom tydeligere frem og det låt mer ekte . Kanskje den var blitt bedre enn når den var kald, ikke vet jeg ,det låt iallefall så bra at jeg har avtalt hjemlån i dag
  Jeg spurte hva de foret Sonusen med , 16bit fikk jeg til svar, cd kvalitet ? spurte jeg , ja fikk jeg til svar , fra Spotifi sa han . Det er vel ikke akkurat cd kvalitet påsto jeg , men jo det var 256 og det var det samme som cd kvalitet .
  Jeg bare nikket , javel , ingen vits å krangle om bagateller

  Selgeren var forøvrig høflig og service innstillt , så ingenting å klage på der

  Tester denne i dag opp mot Bryston Bda1 som har vært refferansen i 4 år , og et spennt .
  Meget spent på dine inntrykk fra din sammenligning av disse to E.I.A.
  Flott tiltak, syns begge to er intr dacer.

  gismo
  Lumin U1 mini / Weiss dac 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter

  Tidal HiFi / WD Ultra / Chord / Vertere / Whistler Audio / NorStone / Sonitus Acoustics / IsoAcoustics Orea

 4. #4
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,821
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, dette kan bli interessant. På vegne av den yngre garde her hjemme, er jeg så smått i markedet for en DAC på dette nivået. Selv har jeg - uten noen form for testing - slått til på en fabrikkny Benchmark DAC-2 HGC - en DAC som på alle måter har overgått forventningene så langt. I denne prisklassen er det blitt mye bra å velge mellom - derfor er det prisverdig at enkelte tar seg bryet med å teste og formidle sine inntrykk.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 5. #5
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg
  Blir spenennde å høre hva du kommer til .....

  Jo, Spotify er faktisk like bra som CD. Innspilling tror jeg ikke noe på, men noen kan kanskje bli litt bedre i arbeidstemeratur. Tviler dog på at en dac med såå lite strømgang enderer seg nevneverdig.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 6. #6
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,166
  Tagget i
  1 Innlegg
  Litt utenom poenget dette her, men var det en M2 det ble spillt på? Eller kan det ha vært en M3?

  Grunnen til at jeg spør er at M2 er en digital forsterker, og selv om denne har analoge innganger blir disse A/D-konvertert før forsterkeren begynner å "jobbe" med signalene. Riktignok er dette samme DAC som sitter i M51(usikker på om den er 100% lik, men basert på samme design er den i allefall) slik at den burde være transparent nok om A/D-konverteringen er god nok(noe jeg føler den er).

  Litt off-topic, men kanskje greit å ha i bakhodet.

  Spent på resultatet jeg også.


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 7. #7
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,280
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gikk selv nettopp fra Teac VRDS drivverk, DP dac og DP preamp, til Sonos (lossless filer på server) og M51 (bruker volumkontrollen i denne).
  I nypris på hvert sitt tidspunkt er henholdsvis 50k og 15k.
  Forskjeller ja, men ikke av så stor grad at jeg anger på byttet. "magien" som DP dac'n er kjent for i mellomtonen er kanskje det eneste, ellers er jeg godt fornøyd. Spesielt når det kommer til brukervennligheten. Hele musikkarkivet et par sekunder unna på tlf/pad.

  Innspilling.. ja det trenger den... ikke 1000timer.. men et par dager anbefaler jeg.

  mvh Kai
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // DP EC501Hx 2 // DP A1sx 2 // Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

 8. #8
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Grimstad
  Innlegg
  777
  Tagget i
  0 Innlegg
  Stusser litt over at de demoer DAC for så å kjøre det gjennom ekstra kabler+A/D og deretter gjennom en dac som M51 er en forbedret versjon av.....

  Var mye merkelige uttalelser fra selgeren i forhold til egne opplevelser. Kjøpte en dac magic pluss da min gamle dac magic ble kassert på en garanti sak (fikk tilgode lapp på hele beløpet for dac magicen som er IMO god service på en nesten 2 år gammel dac). I mitt oppsett så skulle den kun kjøre TV+Film. Testa den litt opp mot Primaren på CD og dac magic låt hardt i toppen og uten antydninger til indre detaljer eller nyansert gjengivelse.

  Var gøy på dali demo kvelden til lokale Hi-Fi klubben da noen spurte om å kjøre på spotify. Jeg foreslo for morro skyld at de skulle ta et spor de hadde i flac og som de også fant på spotify, slik at man kunne A/B teste det. Etter det sporet så var alle enige i at man ikke skulle kjøre mer spotify den kvelden. Dette var på et anlegg med nypris under 40k og fikk inntrykk av at mange av de som satt i rommet ikke hadde hi-fi som seriøs hobby. Alikevel så oppfattet stort sett alle at det var stor forskjell på spotify og 44.1/16bit flac. Begge deler ble foret gjennom et sonus system, så overføringen var lik. Litt utrolig at man kan være selger på en hi-fi butikk og ha så lite gehør for forskjeller i lyd.

  Min erfaring med M51 er at den åpner seg litt opp, samt blir litt fyldigere etter rundt 30 timer med kontinuerlig strøm og litt spilling. Holder litt over 30 grader på toppen av kabinettet når den er varm. Tar aldri M51 ned i standby. M2 brukte ca 48 timer i mitt oppsett før den åpnet seg ordentlig opp, da jeg testet den.

 9. #9
  Hifi Freak Liotheles's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  1,641
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra evhvis Se Innlegg
  ........ Jeg foreslo for morro skyld at de skulle ta et spor de hadde i flac og som de også fant på spotify, slik at man kunne A/B teste det. Etter det sporet så var alle enige i at man ikke skulle kjøre mer spotify den kvelden.
  Husker du hvilken låt dette var? Vært morro og testet det selv.
  Mitt inntrykk, etter over ganske lang tid å ha brukt både Spotify, Wimp og lokale FLAC og MP3 låter, er at forskjellene kan være både små og store avhengig av hvor godt codec har lykkes med komprimeringen.......
  Kunst er sånt man ikke kan, for det man kan er jo ingen kunst ;-)

 10. #10
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Var tidligere i dag og hentet M51 , men har nettopp kommet hjem så i dag blir det bare spilling på den , sammenligningene kommer i morgen .
  Sjekket også forsterkeren, og det var som noen bemerket M3 til 19990,- det ble spillet på , my bad
  Etter de to sangene jeg har hørt til nå kan jeg si at dette er en lyd jeg liker svært bra, men noen forskjeller må jeg klare å finne .

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 11. #11
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra ganilsen Se Innlegg
  Litt utenom poenget dette her, men var det en M2 det ble spillt på? Eller kan det ha vært en M3?

  Grunnen til at jeg spør er at M2 er en digital forsterker, og selv om denne har analoge innganger blir disse A/D-konvertert før forsterkeren begynner å "jobbe" med signalene. Riktignok er dette samme DAC som sitter i M51(usikker på om den er 100% lik, men basert på samme design er den i allefall) slik at den burde være transparent nok om A/D-konverteringen er god nok(noe jeg føler den er).

  Litt off-topic, men kanskje greit å ha i bakhodet.

  Spent på resultatet jeg også.


  Geir Arne
  Det var en M3 , er ikke veldig kjent med Nad og da går det fort i surr

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 12. #12
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Grimstad
  Innlegg
  777
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Liotheles Se Innlegg
  Sitat Sitat fra evhvis Se Innlegg
  ........ Jeg foreslo for morro skyld at de skulle ta et spor de hadde i flac og som de også fant på spotify, slik at man kunne A/B teste det. Etter det sporet så var alle enige i at man ikke skulle kjøre mer spotify den kvelden.
  Husker du hvilken låt dette var? Vært morro og testet det selv.
  Mitt inntrykk, etter over ganske lang tid å ha brukt både Spotify, Wimp og lokale FLAC og MP3 låter, er at forskjellene kan være både små og store avhengig av hvor godt codec har lykkes med komprimeringen.......
  Ganske sikker på at det var noe fra en av Dali CDene. Var kun en av låtene som han fant i flac arkivet og på spotify, muligens 'Elvis Presley - Fever'. Det ble kjørt på NAD C390DD og Dali Mentor 6 under sammenlikninga. Virka som det var bra lyd til prisen på det når de kjørte med FLAC. De kjørte såvidt på M2 også på mentor 6. IMO så var prisforskjellen mellom C390DD og M2 proporsjonal med forskjellen i lydkvalitet. C390DD glatta over en del nyanser og detaljer som kom tydelig fram på M2 og opplevde det som at M2 var en klart kraftigere forsterker.

  Mine egne erfaringer med wimp over asynkron USB vs CD over AES/EBU fra drivverk er at wimp låter pannekakeflatt i dybde og alle nyanser forsvinner. Virker som om klangfarger fra instrumenter komprimeres bort med Wimp/Spotify.

 13. #13
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Grimstad
  Innlegg
  777
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra E.I.A. Se Innlegg
  Var tidligere i dag og hentet M51 , men har nettopp kommet hjem så i dag blir det bare spilling på den , sammenligningene kommer i morgen .
  Sjekket også forsterkeren, og det var som noen bemerket M3 til 19990,- det ble spillet på , my bad
  Etter de to sangene jeg har hørt til nå kan jeg si at dette er en lyd jeg liker svært bra, men noen forskjeller må jeg klare å finne .
  Har du sjekket firmware versjon på M51? Den generelle holdningen er at 1.39 er den beste. Nyeste versjon er 1.41 og det er enten 1.41 eller 1.39 som bør brukes da de har mange bugfixer (f. eks. at lyden kommer i korrekt fase).

 14. #14
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,166
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra E.I.A. Se Innlegg
  Sitat Sitat fra ganilsen Se Innlegg
  Litt utenom poenget dette her, men var det en M2 det ble spillt på? Eller kan det ha vært en M3?

  Grunnen til at jeg spør er at M2 er en digital forsterker, og selv om denne har analoge innganger blir disse A/D-konvertert før forsterkeren begynner å "jobbe" med signalene. Riktignok er dette samme DAC som sitter i M51(usikker på om den er 100% lik, men basert på samme design er den i allefall) slik at den burde være transparent nok om A/D-konverteringen er god nok(noe jeg føler den er).

  Litt off-topic, men kanskje greit å ha i bakhodet.

  Spent på resultatet jeg også.


  Geir Arne
  Det var en M3 , er ikke veldig kjent med Nad og da går det fort i surr
  Da var det hele litt mer logisk.


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 15. #15
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra evhvis Se Innlegg
  Sitat Sitat fra E.I.A. Se Innlegg
  Var tidligere i dag og hentet M51 , men har nettopp kommet hjem så i dag blir det bare spilling på den , sammenligningene kommer i morgen .
  Sjekket også forsterkeren, og det var som noen bemerket M3 til 19990,- det ble spillet på , my bad
  Etter de to sangene jeg har hørt til nå kan jeg si at dette er en lyd jeg liker svært bra, men noen forskjeller må jeg klare å finne .
  Har du sjekket firmware versjon på M51? Den generelle holdningen er at 1.39 er den beste. Nyeste versjon er 1.41 og det er enten 1.41 eller 1.39 som bør brukes da de har mange bugfixer (f. eks. at lyden kommer i korrekt fase).
  Er det en enkel tastekombinasjon for å se nåværende firmware ?

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 16. #16
  Overivrig entusiast erlanddf's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  667
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mener å huske av versjonen kommer opp når man skrur den på.
  Hi-Fi: Sonos -> DSPeaker AntiMode 2.0 Dual Core -> NAD M51 -> 2 x April Music Eximus S1 -> XTZ Divine 100.49
  Head-FI: Aune X1 DAC -> Sennheiser HD650

 17. #17
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra erlanddf Se Innlegg
  Mener å huske av versjonen kommer opp når man skrur den på.
  Kommer bare opp Nad M51 når jeg skrur på .

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 18. #18
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Fant det i Nad M51 tråden . Holde inne input når hovedbryteren bak slås på .
  Firmware 1.41

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

 19. #19
  Overivrig entusiast erlanddf's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  667
  Tagget i
  0 Innlegg
  Fint at du fikk det til. Legg inn 1.39 med en gang! 1.41 er ikke bra. Hvis du synes den låter bra, så kan du tenke deg hvordan 1.39 er...
  Hi-Fi: Sonos -> DSPeaker AntiMode 2.0 Dual Core -> NAD M51 -> 2 x April Music Eximus S1 -> XTZ Divine 100.49
  Head-FI: Aune X1 DAC -> Sennheiser HD650

 20. #20
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra erlanddf Se Innlegg
  Fint at du fikk det til. Legg inn 1.39 med en gang! 1.41 er ikke bra. Hvis du synes den låter bra, så kan du tenke deg hvordan 1.39 er...
  Hvor får jeg tak i 1.39 ?
  Vil at den skal være best mulig når jeg tester den opp mot Bryston .

  Stue: Roon - Google CC Audio - Bryston Bda1 - Rega Planar 3 - IFI Phono - McIntosh MC275IV, eller Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - (Mangler Dac) - Rega Brio - ProAc Response 2

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed