Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  mfufu
  Guest

  Elektrocompaniet forforsterkere og oppgradering av EC 4.7 og AW180

  Har for ikke så altfor lenge siden fått meg EC 4.7 og AW180, det er utstyr fra ca 2002/2003. Har blitt anbefalt som en fremtidig "oppgradering" av anlegget og bytte til EC 4.8. Men jeg har brukt google for å prøve og finne bra linker for å lære om forskjellen mellom disse to forsforterkerene, uten at jeg har hatt hellet med meg, fant en eller to korte linker som ikke sa så veldig mye.
  Men hva er forskjellene, lydmessig, på EC 4.7 og 4.8?

  I tillegg har jeg funnet pris på oppgradering av AW180 og EC 4.7, men er det verdt å bruke penger på det? AW180 koster ca 6000,- for paret, jeg har forstått det slik at det ble "kaldere" lyd etterpå, uten at jeg helt kan se hvorfor eller hva som menes med det. Er det noen som har erfaringer rundt dette?

 2. #2
  Medlem olav's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  35
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg synes at det er merkelig at Per Abrahamsen ikke er kreditert i historiebeskrivelsen på hjemmesida til Electrocompaniet i dag.
  Svein Erik Børja er nevnt som hovedmann under starten, men han var jo lytter og TV produsent.
  Konstruktør var jo Per Abrahamsen.
  Jeg har ikke Electrocompaniet selv, men bare undrer på hvorfor det er slik.
  Electrocompaniet - History

 3. #3
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  3,132
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  4
  AW180 blir iallefall annerledes, og mer stram, så det kommer litt ann på høyttalerene du har nå . En oppgradering har litt med å matche den mot høyttalerene dine.

  EC 4.7, den syns jeg er overpriset den dag i dag. Den var rimelig bra når den kom rundt 2000 tallet, men da kosta den også "bare" 10000kr! 4.8 er et helt anna rasedyr mener nå jeg, men også denne er priset litt horibelt over hva den er verdt. Brukt har jeg sett 4.8 helt nede i 12000kr, da den ikke selger seg så lett selv!

  Vil du ha mer "spenst" i lyden, så er en oppgradering av AW180 verdt pengene... men jeg hadde helt klart prøvd med en annen preamp istede, da 4.7 fort blir akilleshælen (dette er min mening!!).

  Skjønner at du vil ha EC preamp, da designet er så unikt og flott kombinert med amper ifra samme fabrikat. Men selv syns jeg EC er best på DAC og poweramp (samt de integrerte er gode).

  AW180 er kanon, oppgraderte eller ei.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  221
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vet at under gooling og forumsøk satt jeg igjen med at 4.7 er en innestengt og mindre bra Pre. Enten her eller på AV forum.

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ts-venner.html

  Ville nok byttet pre før oppgradering av blokkene. Spennede kandidater i fornuftig prisleie, som ofte selges brukt er Parasound P5 og Hegel P20
  SA Explorer Master, AW250R, Parasound P5

 5. #5
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,638
  Tagget i
  1 Innlegg
  Til og med 4,5 og 4,6(imho) er bedre enn 4,7, som ble litt mørk og diffus i klangen. 4,8 er i en helt annen klasse og ville vært den jeg hadde gått for, detaljer og spenst uten og miste EC lyden.

 6. #6
  Overivrig entusiast Næss's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Larvik
  Innlegg
  1,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Oj dette var en gammel tråd
  Jeg tok en telefon til Abrahamsen litt etter at jeg spurte her og fikk vel beskjed om at jeg hadde siste versjon av AW180 (fra rett før de gikk konk...) og at det ikke var noe å oppgradere. Når jeg så ringte electrocompaniet så hadde vel "nye" AW180 ett nytt power supply kort, dvs samme trafo, hvis jeg husker rett.

  Har ikke oppgradert noe, og ifm pre så var 4.7 to pre'er siden, gikk veien til 4.8 så til dagens EAR912. 4.7 låt som grøt, 4.8 var bedre

  Forøvrig så var det vel ikke Per Abrahamsen som var konstruktøren hvis vi ser helt fra starten av, da var det vel en finne som heter Matti ett eller annet?

  Edit: og når jeg leser linken til olav så var det Matti Otala jeg tenkte på. Det var vel han som designet “The 2 Channel Audio Power Amplifier” som startet hele morroa. Nå er vel ikke jeg noen "referanse" siden jeg har byttet mye på kort tid etter at jeg fant min "ideal lyd" , men AW180 er den komponenten i racket nå som har stått lengst.
  Siste redigert av Næss; 15.01.2015 kl. 13:18.
  If you are not doing what you love, you are wasting your time.

 7. #7
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  89
  Tagget i
  0 Innlegg
  Helt enig, jeg har byttet mellom masse ec produkter i 20 år. Og det er AW180 som står i mitt oppsett også. Kjenner Per Abrahamsen godt og han var veldig skuffa over at de ikke har nevnt hans navn i biografien. Men de mener jo at det var mye slurv som kom ut fra skårer og at de bygger mye bedre nå selv. Jeg liker best den gamle lyden fra de som Abrahamsen produserte, de nye produktene er bra de også selvsagt. Men jeg synes de har forandret lyd til mere digital-aktig lyd og klangen er lysere. Mvh Bjørn

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed