Høyttalere sub til AP Tempo IV

gadus

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.09.2010
Innlegg
94
Antall liker
0
Torget vurderinger
3
Jeg har investert i ett sett med audio physic tempo 4, og er sålangt strålende fornøyd med lyden med ett unntak, det kunne vært mer dypbass i min store stue.

Har vurdert gode suber ala rel storm 5 som alternativ.Bruktprisen her er grei. Har ikke råd å bruke 15-20.000 på suber nå.....

Men vil 1 sub ala rel storm 5 funke tilfredstillende til mitt bruk? Ønsker kun litt ekstra trøkk i bassen, og kun til musikk, ikke film.. Vil ha best mulig kvalitet til prisen.

Det jeg lurer mest på er om jeg skal kjøpe 1 stk brukt kvalitetssub eller 2 stk billigere alternativ, som etter tester kan virke som gode alternativer, tenker da på xtz sine 12 eller 10 tommere... Gjerne den høye slanke typen med sidemontert bass i pianolakk og 12" elementer.

Hva mener folket? Vil 1 stk rel storm 5 spille like bra som 2 xtz?? Ikke ute etter å rive huset, men vil ha punch å mest mulig korrekt dypbass, og er litt skeptisk til xtz mest grunnet prisen (virker nesten for godt til å være sant, 7000 for 2 subber)
 
Sist redigert:

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.151
Antall liker
6.739
Torget vurderinger
4
AP anno Joachim Gerrard lagde et par gode sub'er som ihvertfall mtp lydsignatur burde passe spot on....dersom de skulle dukke opp på bruktmarkedet.
 

Rockefoten

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.09.2003
Innlegg
721
Antall liker
31
Torget vurderinger
2
hva med en av gallo sine? kjappe og med fin lyd til musikk..
 

gismo

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2007
Innlegg
24.470
Antall liker
31.825
Sted
Væssia i Grue.
Torget vurderinger
20
Jeg ville satset på 2 stk her og når du ønsker bare litt ekstra trøkk innen samme området som dine AP Tempo spiller (ned mot 30Hz)
så har jeg selv erfart hvor gode 2 stk REL T5 er i et stereo oppsett. Disse besitter den hurtigheten du har i dine Tempo og jeg mener de
er en perfekt match. Disse får du i hgb finish og to stk nye ligger rett under 10K, brukt ennå lavere selvfølgelig:)

gismo

Edit: glem XTZ som partnere til dine Tempo;)
 

gadus

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.09.2010
Innlegg
94
Antall liker
0
Torget vurderinger
3
Ok, takk for gode tips.. har vel også sett for meg 2 suber som enklere å få innrullert i anlegget. 1 til hver side, og dele av hovedhøyttalere via subene...

men er rel t5 virkelig store nok? liiiitt skeptisk til 8" basser, selv om de jo selvsagt sikkert spiller både dypt og ikke minst kjapt. mine tempo 4 har jo 4x7" basser hvorav 2 riktignok slavebasser... vil da 2 aktive 8" bidra vesentlig her?? hadde egentlig sett for meg 2x10" evt 12"......

fått pm om å holde meg unna xtz til mine audio physic, er vel kanskje ikke av samme klasse i utg.pkt.... er folket enig der?


tenke tenke tenke....
 

Knutn

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.01.2005
Innlegg
303
Antall liker
23
Hei!
Det jeg har opplevd med mine tempo 4 er at de er veldig kilne på plasseringen, det skal bare noen centimeter fram og tilbake på de for å få mer eller mindre bass.
Eller som det står i Stereophiles Fifth Element :
"To sum up the Audio Physic Tempo IV: Pros: Lively timbres, detailed and dynamic presentation with superb imaging, handsome looks, excellent design and build quality. Cons: Careful attention to setup and associated equipment required to prevent this speaker's virtues from turning into vices."

Dette er jeg helt enig i.
Det er vel bare to 7 tommers basselementer i hvert kabinett og bassrefleks og ikke slaver?

Mvh Knut
 
Topp Bunn