Rørutstyr sølvbelegg borte på ge rør.

mikkel_sb

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.02.2013
Innlegg
66
Antall liker
60
Hei!
Sitter her med et par "GE 12au7 Five star" NOS rør som eg akkurat kjøpte over ebay.
satt de i Music angelen min og fyrte opp, virkelig fin lyd i de. men etterhvert la eg merke til at eg kunne sjå det gløda gjennom sølvbelegget på toppen.
ved nermere ettersyn viser det seg at rundt den lille tuppen på toppen er det ingenting sølvbelegg. ser ingen antydning til at det har vert det heller, resten av belegget er tydelig og fint som et speil.

denne litt ujvane runningen uten belegg har en diameter på ca 8 mm, dette gjelder da begge røra.

og ny i rørfaget som eg er, så lurar eg på om disse røra defekte/veldig slitt?
målte visst 90-93 og 92-90 på en test før de blei sendt til meg.


Mvh Mikkel
 

Festus

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2010
Innlegg
1.263
Antall liker
3.110
Torget vurderinger
3
Ingen expert på rør jeg heller , men tror røra dine er ok så lenge belegget er blankt , fare på fære når det blir hvitt og løsner :)

sakset fra wikipedia:

Oksydene på katoden er ømfintlige. De skades når positive ioner treffer katoden; man sier at katoden forgiftes. Av denne grunn er det svært viktig at vakuumet i røret er svært bra. Under produksjonen varmes innmaten i røret opp ved elektromagnetisk induksjon mens røret pumpes tomt, derved løsner atomer fra metallenes overflater. Det bygges også inn en såkalt getter (fra engelsk: to get, å hente) i toppen av røret, som ikke varmes opp enda. Når røret er tettet blir så getteren varmet opp. Den stråler ut stoffer (ofte barium) som legger seg på glassets innside og skinner metallisk. Dette belegget virker tiltrekkende og bindende på omstreifende atomer og molekyler som skulle være igjen. Ved lekkasje i røret blir belegget brukt opp, får en hvit farge og løsner fra glasset.
 

roger

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
1.578
Antall liker
471
Sted
Nøtterøy
Det sølvfargede belegget er getter-materiale, som sørger for at gass som diffunderer inn i røret, eller som frigjøres fra urenheter i rørets deler, nøytraliseres.
Så lenge det spiller greit kan du ta det helt med ro.
Roger
 

mikkel_sb

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.02.2013
Innlegg
66
Antall liker
60
Det var godt å høre, var den konklusjonen eg kom fram til etter litt googling også. men alltid kjekt å forhøre seg litt på forum i tilleg.

Takk for hjelpen :)
 
Topp Bunn