Diverse Kresne høyttalere? Dårlig kombinasjon?

xnn3882

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.07.2009
Innlegg
185
Antall liker
21
Torget vurderinger
18
Hei

Jeg fikk låne en Sugden A21AL Series 2 et par uker for å teste på mine Elac FS 247 Black Edition. Dette er en klasse A forsterker som yter 25W. Den får veldig mye skryt av importørene selv og skal passe meget godt på Klipsch. Siden Elac FS 247 kan bli litt skarp i blant, tenkte jeg at dette kunne passe bra sammen. Denne kombinasjonen ga meg hakeslepp. Det var som helt nye høyttalere. Musikken kom ut og ble levende. Bassen var helt fantastisk. Har brukt sub før, men det ble helt unødvendig med Sugden. Den spilte med autoritet i bassen som jeg aldri har hørt før. Diskanten var perfekt, luftig detaljert og aldri for skarp. Lydbildet var utrolig stort.
Jeg tenkte at en bedre forsterker var alt disse høyttalerne trengte. Jeg har vært nysgjerrig på merket Burmester i lang tid. Bestemte meg for å prøve en brukt Rondo 991 forsterker. Dette ble en stor skuffelse. All bassen forsvant igjen. Lyden ble flat og uengasjerende. Selv med bassen skrudd på maks på forsterkeren synes jeg den var fraværende. Hva i all verden gikk galt her? Jeg hadde trodd at Burmester og Elac ville passe perfekt sammen....

jeg tenkte at Burmester kanskje ikke er noe for meg. Har et par gamle Klipsch F1 høyttalere stående. Jeg fant ut at jeg skulle teste Klipsch sammen med Burmester bare for å prøve. Jeg hadde ikke store forventninger. En høyttaler til 3000 mot en høyttaler til 20000.
Fikk hakeslepp igjen. Klipsch F1 ble som helt nye høyttalere. Bassen er sinnsyk. Skrudde bassen på forsterker ned til 0 før jeg satte på musikk. Lydbildet er utrolig stort og behagelig. Diskanten er også veldig luftig fin og detaljert som jeg liker den. JEg har tidligere opplevd klipsch som litt skarp. Men ikke sammen med Burmester. Nå stemte alt igjen. Det spiller ikke likt som kombinasjon Elac og Sugden, men jeg liker begge kombinasjonene utrolig godt.

Så er spørsmålet mitt: Hvorfor i all verden får ikke Burmester godlyd av Elac FS 247 BE? Hvorfor blir musikken livløs? Hvorfor forsvinner all bassen?
Er Elac veldig kresen? Folk beskriver Burmester som de beste fra Electrocompaniet. Nå har ikke jeg hørt EC, men EC og Elac skal være en veldig bra kombinasjon både i følge importøren og diverse hifi-magasiner. Merkelig dette.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Du har nettopp oppdaga kor viktig det er med matching. Dette er avgjerande for å få topp lyd, og syner mellom anna kor viktig det er å prøve ein kombinasjon heime (i aktuelt rom) før du bestemmer deg for kva du skal betale for. Ting kan vere eksepsjonelt gode i seg sjølv, og låte ganske så middelmådig (svært sjeldan direkte dårleg) i ein gjeven konstellasjon. Motsett kan du gjerne få ein billeg, gammal komponent til å spele vanvittig godt når alt ligg optimalt til rette.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Da gjør du ikke samme feilene igjen...match til egne preferanser, musikk og behov er alfa og omega for gode opplevelser..alt skal opp i en høyere enhet når det står i system med andre valgte deler..dette bruker du øra og tilegna erfaringer for å finne ut av..Men hvilket av disse settene ender du med?
 

xnn3882

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.07.2009
Innlegg
185
Antall liker
21
Torget vurderinger
18
Det er det som er problemet, jeg vet ikke. Sugden er sendt tilbake. Skal jeg beholde Elac må jeg også kjøpe ny forsterker igjen. Det har jeg ikke økonomi til nå. Så inntil videre blir det Burmester og Klipsch. Sugden/Elac var magisk. Jeg tror nok lyden er mørkere/varmere med Sugden/Elac. Burmester/Klipsch låter kanskje mer oppløst. Bassen går kanskje litt dypere med Burmester/klipsch, men det var absolutt ikke noe mangel på bass ved Sugden/Elac. Dette var noe av det som imponerte mest.
Elac høyttalerne er penere og pynter opp rommet. Klipsch høyttalerne er store/klumpete og ikke direkte vakre.
Sugden forsterkeren er klasse A forsterker og blir svært varm, og bruker sikkert veldig mye strøm. Burmester forsterkeren blir ikke varm i det hele tatt. Her er både fordeler og ulemper med begge kombinasjonene. Jeg aner ikke hva jeg skal velge. De spiller som sagt ikke likt, men jeg liker begge. Det er umulig å si om det ene låter bedre enn det andre. Det låter annerledes. Det spørs om jeg ikke bare må kjøpe en Sugden etterhvert og ha begge.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Klasse A = speilegg om morran, altså..hehe...de bruker ikke altfor mye strøm, men trenger du en ekstra varmeovn på vinteren er Sugden også greit..Personlig syns jeg Dieters lille Rondo junior er hakket glattere og mer raffinert, men ønsker du en høyttaler som kan dra ut det beste av den, uten å f.....e opp stilen? Se på PMC Twenty 21 eller 22. De funker med begge forsterkerne..best of Both Worlds...og de koster ikke mye heller..Spør Novus hva han har fått ut av sine etter å ha bytta ut Klipsch..du vil like svaret!
 
Topp Bunn