Resultater 1 til 16 av 16
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,107
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  1

  Muntreste/særeste navn på HiFi-komponenter

  HiFi-konstruktører er spesielle mennesker. Kreative, oppfinnsomme og ofte med helt egne og sterke ideer om hva som er bra. Dette gir seg noen ganger uttrykk i mildt sagt spesielle navn på komponentene. Har moret meg mye over dette gjennom årene. Kanskje flere har merket seg dette?

  Skal vi prøve å samle de mest spesielle?

  Så akkurat et par flotte høyttalere på Torget med det klingende navnet Heracles Momentum. Ellers er det jo friskt i en bransje, der hovedsproget er engelsk, å lansere en produktserie under paraplynavnet Schiit.

  Ser frem til flere bidrag. Og, bare så ikke HiFi-kameratene skal tro vi mobber dem, her er en ikke helt heldig finsk kjeksfabrikant med appell til menn (?)


  Navn:   funny-product-names-megapussi.jpg
Visninger: 548
Størrelse: 21.7 Kb
  Her skjer det ting!

 2. #2
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,315
  Tagget i
  3 Innlegg
  Black Magic er en god kandidat....

 3. #3
  Æresmedlem Pink_Panther's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  13,694
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ikke Hi-Fi, men kunne got ha vært. Uansett, kostelig navn.
  ::Marvel Mystery Oil::
  Er det fremskritt om en kannibal bruker kniv og gaffel?

  Stanislaw Jerzy Lec


 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Sola utenfor Stavanger
  Innlegg
  252
  Tagget i
  0 Innlegg
  WHITE ZOMBIE AUDIO - Solid Silver Audio Cables

  Forøvrig meget kjekke kabler.
  The most epic, awesome and unique forum signature on the internet. Ever.

 5. #5
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,107
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  1
  Dette begynner bra karer!

  Flying Mole er heller ikke verst. Hva får en produsent til å tro at en flyvende muldvarp skal få det til å rykke i kjøpefoten?

  Lurer noen ganger litt på om noen fabrikanter har blitt offer for Google-Translate-syndromet
  Her skjer det ting!

 6. #6
  Hifi Freak Poirot's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,598
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sugden

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Ålesund
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  2 Innlegg
  Buffalo,,,,forøvrig meget god dac.

 8. #8
  ymir
  Guest  I begynnelsen, før himmelen, stjernene, jorden og havet var skapt, var det ingenting. Kun den store bunnløse avgrunnen Ginnungagap. Fimbultys (Odins) ånd svevde hvilende over dypet. Oventil, lengst i Nord var Nivlheim; den hvilende guddommelige tanke. Nedentil, lengst i Sør var Muspellsheim; det hvilende guddommelige skjød. Og i midten lå tomrommet Ginnugagap. Så våknet universet fra sin hvile, og fra midten av det iskalde Nivlheim strømmet det det ut elleve floder fra brønnen Hvergelmir, universets lunge som puster rytmisk og som styrer universets åndedrett. De fosset utenfor kanten og ned til Ginnugagap, hvor de frøs til is. Slik ble den ene kanten av Ginnugagap dekket av kulde, is, snø og fuktighet. I Muspellsheim sprutet det flammenende gnister opp og til Ginnugagap. Fimbulty sa "La det smeltende rimet gi spore til liv", og med det vokste det til en svær kjempe kalt Ymir, jotnenes far. Formet av kulden og vekket til live av varmen fra gnister som fløy fra oventil til nedentil oppstod det bevisste guddommelige krefter, universets energi.

  ​Yme audio,Grand piano
  Navn:   yme audio.jpg
Visninger: 536
Størrelse: 83.7 Kb  Ved siden av Ymir - som av rimtussene blir kalt Auregelmir - det faste stoffets overhode og opphav - ble kuen Audhumbla til. Fra hennes spener strømmet det fire elver av melk som Ymir livnærte seg på. En natt da Ymir sov, begynte han å svette og så vokste det opp en mann og en kvinne under venstre armen på han, de to første jotner, deretter begynte bena hans og parre seg og avlet frem grusomme skapninger, og fra dem kom rimtussene. Kaos og uorden hersket. Omkring Ymir og Audhumbla var det store salte rimslåtte steiner. Audhumbla begynte å slikke på steinene. Første dag da hun slikket på steinen fremkom en manns hår, neste dag en manns hode, og på tredje dag steg en hel mann ut. Hans navn var Bure, han var vakker, stor og mektig, og den første fra en gudeslekt.


  Navn:   Vinyl 5.jpg
Visninger: 548
Størrelse: 84.0 Kb


  Bure fikk en sønn som het Borr. Han avlet tre sønner med jotunkvinnen Bestla - datter av Bolthorn. Tre vakre, mektige sønner ved navn Odin, Vilje og Ve. Borrs sønner - de første legemligjorte naturlover - bestemte seg for gjøre opprør mot kaoskreftene, mot Ymir og hans barns uorden. Glødende virvelvinder ble ordnet og gnistene fra Muspellsheim ble til stjerner. De tre sønnene drepte Ymir og flyttet han til midten av Ginnugagap der det fremdeles var stille, og skapte jorden av han. Av blodet hans lagde de sjøen og vannet, hans kjøtt ble til jorden, benene ble til fjell, av tennene hans ble det stein og ur. Vannet fra hans blod fløt utover og bandt jorden sammen. Så tok de hausen hans og gjorde himmel av den, satte den opp over jorden med 4 hjørner, og under hvert hjørne satte de en dverg. Dvergene heter Austre, Vestre, Nordre og Søndre. Av Ymirs hår skapte de skoger, og hans hjerne ble til skyer. På den lange melkesjøen utenfor jorden, var landet til jotunættene. Midgard var navnet på jorden og i himmelen bygde sønnene borgen sin Åsgard, som skulle være gudenes bolig. Bruen Bifrost skulle skille disse heimene. Av Ymirs øyenbryn lage de et skyedekkende forsvarsverk rundt Midgard og Åsgard, slik at vi skulle bli adskilt fra jotnene.

  Gnister fra Muspellsheim og noen flammer fra Surts brennende sverd ble satt på himmelen, både øverst og nederst for å lyse over himmel og jord. De gav alle ildene hvert sitt sted å være. Slik ble døgnet delt opp i natt og dag og årsregningen ble mulig. Ikke før gudesønnene satte gnistene på himmelen ble solen og månen til. Solen varmet og gresset vokste. Máni (Månen) gikk først og Sól (Solen) kom etter, begge dradd over himmelen av hester. Under hestenes hover hadde gudesønnene skjult jernkull. Mellom solen og jorden står et skjold, Svalinn - den skinnende gudenes skjold; berg og hav ville brenne hvis det falt fra. Hugruner er risset på skjoldet. Odin gav Natt, datter av Norvi, og Dag, sønn av Jord og Delling, to hester og to kjerrer og satte dem på himmelen, til å vært døgn ri over himmelen. Natt rir først, trukket av Rimfaks og Dag kommer etterpå trukket av Skinnfaks. Sköll heter ulven som følger Sól ned i havet, Hati heter an annen ulv som skal løpe foran himmelens klare brud Máni. Disse ulvene ble født østenfor Midgard i jernskogen til en gyger (jotunkvinne) og de mettes av alle mennerskers liv som dør - den mektigste ulven er Mánagarm som engang skal sluke Máni. Vinter, sønn av Vindsvalr - den vindkalde og Sommer, sønn av Svasadr - den milde ble satt til å være årstider. Høst og Vår går inn under dem. Vinden som farer rundt over jorden, som aldri kan sees kommer fra jotunen Hræsvelg som sitter ved himmelens ende mot nord i ørneham. Fra hans enorme vinger kommer vinden.

  Odin, Vilje og Ve skapte også menneskene. En dag da de gikk langs stranden fant de to tømmerstokker flytende i land. De tok dem opp, og Odin gav dem blod, ånde og liv. Vilje gav dem vett og rørsle, og Ve gav dem åsyn, tale, hørsel og syn. Brødrene gav dem klær og navn, kalte mannen Ask og kvinnen Embla. Av disse to er menneskeætten som fikk bo innenfor Midgard vokset fram.

  Æsene var navnet på Odins gudeslekt. De formeret seg og ble til slutt 12 æser: Odin, Tor, Balder, Tyr, Brage, Heimdall, Hod, Vidar, Vale, Ull, Forsete og Loke. Åsynjene (de kvinnelige æsene) var: Frigg, Saga, Eir, Gefjon, Fulla, Sjofn, Lofn, Varr, Vår, Syn, Hlin, Snotra, Trud, Gná, Idunn og Sól. Den andre gudeætten var vanene. De var vakre og rene, de meste kjente vanegudommene er søskenparet Frøy og Frøya, avkom av Njord. Ordet vane (vanir) kommer fra vanr som betyr vann. Forskjellen mellom de to gudeslektene, æsene og vanene, er at æsene er himmelens og den faste materiens guder, vanenene er vannets guder. Æsene er verdens skapere, de er livets ånder. De er tillagt menneskelig skikkelse og fremferd men alt i høyere og edlere form. De har bundet seg sammen med vanene og er i livet uatskillige. Benevelsen gud kommer av at de er gode. Sammen sitter æsene og vanene ofte rundt Yggdrasil ("verdenstreet", den store asken midt i Åsgard) å prøver å styre skjebnen på jorden og himmelen på best mulig måte og lever igjennom menneskene, som igjen lever igjennom dem. Naturens evige sirkel.


  Navn:   verden.png
Visninger: 640
Størrelse: 263.6 Kb

 9. #9
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,107
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  1
  oj ! det var kraftige saker!
  Her skjer det ting!

 10. #10
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,107
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  1
  Jeg må innrømme at jeg har stor sans for det amerikanske super-highend hjemmekinofirmaet som markedsfører seg med det klingende slagordet:

  Explore the magic of Runco.


  ,,,begynner å bli sent på freddan nå, merker jeg.
  Her skjer det ting!

 11. #11
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,917
  Tagget i
  7 Innlegg
  Vendetta Research var stilig, tykte eg.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 12. #12
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,961
  Tagget i
  9 Innlegg
  Ah! Tjoeb.

  Vet ikke om de finnes enda, men her er link til en test: AH! Tjoeb 99 CD Player Revisited

  Får litt forkjøla assosiasjoner av navnet. Kanskje en smule 'dett i desa'?
  Siste redigert av Zomby_Woof; 22.02.2013 kl. 23:23.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 13. #13
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  13,322
  Tagget i
  12 Innlegg
  dette ruver på dåre-toppen:

  Tube Research Labs Platinum Golden Triode Reference Preamplifier Special Edition

  ps! denne preampen tilhører roysen, men dette er ikke et forsøk på å gjøre narr av hverken roysen eller forsterkeren (som jeg ikke har hørt).

  her har vi rett og slett et skrekkeksempel på hvordan det går når en produsent (som kan være dyktig for alt jeg vet) blir for ivrig med modellbetegnelsen.
  Hornalliansen

 14. #14
  Overivrig entusiast Zombat's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Trøndelag
  Innlegg
  1,092
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra ymir Se Innlegg  I begynnelsen, før himmelen, stjernene, jorden og havet var skapt, var det ingenting. Kun den store bunnløse avgrunnen Ginnungagap. Fimbultys (Odins) ånd svevde hvilende over dypet. Oventil, lengst i Nord var Nivlheim; den hvilende guddommelige tanke. Nedentil, lengst i Sør var Muspellsheim; det hvilende guddommelige skjød. Og i midten lå tomrommet Ginnugagap. Så våknet universet fra sin hvile, og fra midten av det iskalde Nivlheim strømmet det det ut elleve floder fra brønnen Hvergelmir, universets lunge som puster rytmisk og som styrer universets åndedrett. De fosset utenfor kanten og ned til Ginnugagap, hvor de frøs til is. Slik ble den ene kanten av Ginnugagap dekket av kulde, is, snø og fuktighet. I Muspellsheim sprutet det flammenende gnister opp og til Ginnugagap. Fimbulty sa "La det smeltende rimet gi spore til liv", og med det vokste det til en svær kjempe kalt Ymir, jotnenes far. Formet av kulden og vekket til live av varmen fra gnister som fløy fra oventil til nedentil oppstod det bevisste guddommelige krefter, universets energi.

  ​Yme audio,Grand piano
  Navn:   yme audio.jpg
Visninger: 536
Størrelse: 83.7 Kb  Ved siden av Ymir - som av rimtussene blir kalt Auregelmir - det faste stoffets overhode og opphav - ble kuen Audhumbla til. Fra hennes spener strømmet det fire elver av melk som Ymir livnærte seg på. En natt da Ymir sov, begynte han å svette og så vokste det opp en mann og en kvinne under venstre armen på han, de to første jotner, deretter begynte bena hans og parre seg og avlet frem grusomme skapninger, og fra dem kom rimtussene. Kaos og uorden hersket. Omkring Ymir og Audhumbla var det store salte rimslåtte steiner. Audhumbla begynte å slikke på steinene. Første dag da hun slikket på steinen fremkom en manns hår, neste dag en manns hode, og på tredje dag steg en hel mann ut. Hans navn var Bure, han var vakker, stor og mektig, og den første fra en gudeslekt.


  Navn:   Vinyl 5.jpg
Visninger: 548
Størrelse: 84.0 Kb


  Bure fikk en sønn som het Borr. Han avlet tre sønner med jotunkvinnen Bestla - datter av Bolthorn. Tre vakre, mektige sønner ved navn Odin, Vilje og Ve. Borrs sønner - de første legemligjorte naturlover - bestemte seg for gjøre opprør mot kaoskreftene, mot Ymir og hans barns uorden. Glødende virvelvinder ble ordnet og gnistene fra Muspellsheim ble til stjerner. De tre sønnene drepte Ymir og flyttet han til midten av Ginnugagap der det fremdeles var stille, og skapte jorden av han. Av blodet hans lagde de sjøen og vannet, hans kjøtt ble til jorden, benene ble til fjell, av tennene hans ble det stein og ur. Vannet fra hans blod fløt utover og bandt jorden sammen. Så tok de hausen hans og gjorde himmel av den, satte den opp over jorden med 4 hjørner, og under hvert hjørne satte de en dverg. Dvergene heter Austre, Vestre, Nordre og Søndre. Av Ymirs hår skapte de skoger, og hans hjerne ble til skyer. På den lange melkesjøen utenfor jorden, var landet til jotunættene. Midgard var navnet på jorden og i himmelen bygde sønnene borgen sin Åsgard, som skulle være gudenes bolig. Bruen Bifrost skulle skille disse heimene. Av Ymirs øyenbryn lage de et skyedekkende forsvarsverk rundt Midgard og Åsgard, slik at vi skulle bli adskilt fra jotnene.

  Gnister fra Muspellsheim og noen flammer fra Surts brennende sverd ble satt på himmelen, både øverst og nederst for å lyse over himmel og jord. De gav alle ildene hvert sitt sted å være. Slik ble døgnet delt opp i natt og dag og årsregningen ble mulig. Ikke før gudesønnene satte gnistene på himmelen ble solen og månen til. Solen varmet og gresset vokste. Máni (Månen) gikk først og Sól (Solen) kom etter, begge dradd over himmelen av hester. Under hestenes hover hadde gudesønnene skjult jernkull. Mellom solen og jorden står et skjold, Svalinn - den skinnende gudenes skjold; berg og hav ville brenne hvis det falt fra. Hugruner er risset på skjoldet. Odin gav Natt, datter av Norvi, og Dag, sønn av Jord og Delling, to hester og to kjerrer og satte dem på himmelen, til å vært døgn ri over himmelen. Natt rir først, trukket av Rimfaks og Dag kommer etterpå trukket av Skinnfaks. Sköll heter ulven som følger Sól ned i havet, Hati heter an annen ulv som skal løpe foran himmelens klare brud Máni. Disse ulvene ble født østenfor Midgard i jernskogen til en gyger (jotunkvinne) og de mettes av alle mennerskers liv som dør - den mektigste ulven er Mánagarm som engang skal sluke Máni. Vinter, sønn av Vindsvalr - den vindkalde og Sommer, sønn av Svasadr - den milde ble satt til å være årstider. Høst og Vår går inn under dem. Vinden som farer rundt over jorden, som aldri kan sees kommer fra jotunen Hræsvelg som sitter ved himmelens ende mot nord i ørneham. Fra hans enorme vinger kommer vinden.

  Odin, Vilje og Ve skapte også menneskene. En dag da de gikk langs stranden fant de to tømmerstokker flytende i land. De tok dem opp, og Odin gav dem blod, ånde og liv. Vilje gav dem vett og rørsle, og Ve gav dem åsyn, tale, hørsel og syn. Brødrene gav dem klær og navn, kalte mannen Ask og kvinnen Embla. Av disse to er menneskeætten som fikk bo innenfor Midgard vokset fram.

  Æsene var navnet på Odins gudeslekt. De formeret seg og ble til slutt 12 æser: Odin, Tor, Balder, Tyr, Brage, Heimdall, Hod, Vidar, Vale, Ull, Forsete og Loke. Åsynjene (de kvinnelige æsene) var: Frigg, Saga, Eir, Gefjon, Fulla, Sjofn, Lofn, Varr, Vår, Syn, Hlin, Snotra, Trud, Gná, Idunn og Sól. Den andre gudeætten var vanene. De var vakre og rene, de meste kjente vanegudommene er søskenparet Frøy og Frøya, avkom av Njord. Ordet vane (vanir) kommer fra vanr som betyr vann. Forskjellen mellom de to gudeslektene, æsene og vanene, er at æsene er himmelens og den faste materiens guder, vanenene er vannets guder. Æsene er verdens skapere, de er livets ånder. De er tillagt menneskelig skikkelse og fremferd men alt i høyere og edlere form. De har bundet seg sammen med vanene og er i livet uatskillige. Benevelsen gud kommer av at de er gode. Sammen sitter æsene og vanene ofte rundt Yggdrasil ("verdenstreet", den store asken midt i Åsgard) å prøver å styre skjebnen på jorden og himmelen på best mulig måte og lever igjennom menneskene, som igjen lever igjennom dem. Naturens evige sirkel.


  Navn:   verden.png
Visninger: 640
Størrelse: 263.6 Kb

  Interessant ! Vet du hvor jeg kan lese mer om dette, såpass detaljert ? mvh

 15. #15
  Overivrig entusiast audiom's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  839
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Super Se Innlegg
  Sugden
  Kukaudio Co Ltd

 16. #16
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,963
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra audiom Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Super Se Innlegg
  Sugden
  Kukaudio Co Ltd
  Tom for liker, men jeg liker!
  Let us make our sound between the silence of the waves.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed