Forsterkere Trenger desperat hjelp…….

Vildehilde

Fersking
Ble medlem
14.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Hei

Jeg er i bunn og grunn helt grønn på dette området. Jeg har da klart å koble anlegget i alle år, da mannen er grønnere enn meg. Vi har en gammel Kenwood radio forsterker fra ca 1997. Det er en god forsterker og den virket da vi satte den bort sist gang for ett par år siden. Men nå har mannen fått seg platespiller og vi må koble anlegget igjen. Men nå er det bare svak lyd og den skurrer noe veldig. Dette gjelder på alle høytalerne.
På displayet står det sp med et høytalersymbol, synes på en måte å huske at det kanskje skulle stått på noe annet.
Jeg finner ikke bruksanvisningen for øyeblikket og begynner å bli litt desperat etter å finne ut hva som kan være feil. Er det en måte å finne ut om den rett og slett har tatt kvelden?
Ja, forresten, jeg får heller ikke noen reaksjon når jeg setter den på Tuner.

Håper dere skjønner problemet mitt og at dere kan hjelpe meg.
 

Cobra2

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2003
Innlegg
4.980
Antall liker
1.055
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
75
Om du remser opp modell.nr på utstyret er det større sjans...
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Prøv å koble fra høyttalerne igjen. Det kan være feilkoblet slik at det er en kortslutning, og en beskyttelseskrets slår inn.
Se om feilmelding i display da forsvinner.
 

R.E.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.05.2006
Innlegg
5.967
Antall liker
6.065
Torget vurderinger
32
Er det uansett kilde det er lav lyd, eller er det bare når dere bruker platespilleren? Hvis det sistnevnte er tilfelle, kan det være at forsterkeren ikke har riaa/platespillerforsterker, og dermed blir signalet fra platespilleren for lavt.

Roy
 

Vildehilde

Fersking
Ble medlem
14.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Skal vi se:
KENWOOD AV SORROUND RECIVER KRF-V5020
Platespiller er DENON DP-200USB

Det er ikke en feilmelding i displayet, men en slags innstilling.
Og radioen virket visst den. He, he. Måtte bare sku opp lyden litt mer….. (Rødme)

På forsterkeren har jeg koblet platespillerern til PHONO inngangen.
 

Jan_I

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
4.128
Antall liker
308
DENON DP-200USB har innebygd RIAA, altså skal denne inn på en annen inngang på forsterkeren enn phono. f.eks en AUX inngang e.l. hvis en da ikke kan koble seg forbi den innebygde RIAAen i platespilleren
 

Jan_I

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
4.128
Antall liker
308
Koble platespilleren din til MD/Tape play in eller du kan også bruke CD inn

Dette fordi det er en innebygd RIAA i forsterkeren på phonoinngangen, men da det er også er en RIAA innebygget i platespilleren så må denne på en annen inngang.

Mvh Jan I
 

Vildehilde

Fersking
Ble medlem
14.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Tusen hjertelig takk for hjelpen. Koblet den til cd og da gikk det så bra så.
Grunnen til at jeg ikke gjorde det nå var at jeg trodde jeg hadde prøvd det i går, med en høytaler koblet til. Tror nå at den ikke kan ha vært koblet skikkelig til. Eller jeg husker helt feil.
Så er det bare å koble til TV. Og etterhvert en dvd spiller. Vil ha lyd på alt, men mitt problem er at TV bare har en HDMI inngang. Så dette blir morro.
Men jeg kan vel koble lyd fra TV og på den måten få lyd i stereoanlegget via TV eller finnes det noen annen måte? Den dvd spilleren jeg så på hadde nemlig bare HDMI tilkobling. Har ikke råd til å kjøpe noen dyr dvd spiller, så enten må det bli en billig en eller vente litt til.
 

BerntJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
1.400
Antall liker
184
Anbefaler å bruke galvanisk skille mellom antennekabel til TV om du har kabelanlegg. Koster rundt 100,- og sikrer at du ikke får problemer med jord mot kabelanlegg. En liten kabelsnutt med innebygget transformator som kan slippe gjennom antennesignaler, men stoppe jordproblemer som i værste fall kan gi brann. Har du satelittantenne trenger du neppe dette.
HDMI er et digitalt format og de "gamle" Phonopluggene er analoge så de snakker ikke sammen. Jeg løste dette med et loppemarkedkjøp av en Denon reciever som nå har gått videre innen familien grunnet at DAB var det eneste som var støyfritt i området. Fungerte perfekt sammen mine TVhøyttalere og for 250,- var dette et funn. Mye fint på loppemarked om man bare trenger en forsterker. Vi kjøpte en ny Denon til Fadern med DAB+ som er bedre, men han måtte ut med over 3000,-. Vh. Bernt
 
Topp Bunn