Tungvektskampen

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
For noen uker siden bestemte jeg meg for å gjøre endringer i oppsettet mitt. Utgangspunktet var ikke at jeg var misfornøyd med hvordan det spilte, men rett og slett at jeg synes resultatet ble omtrendt like bra med å benytte volumkontrollen på cd-spilleren, en Audio Aero Capitole mk ii, i stedet for å benytte forforsterkeren. Derfor tenkte jeg at tingen ville være å bytte ut hele forsterkersettet, bestående av Bryston bp26 og Bryston 4B sst med en ny effektforsterker av høyere prisklasse, i håp om bedre totalresultat.

Forsterkerne jeg fikk anledning til å teste var tungvekterne Rogue Zeus, et badekar på 90 kg, og den marginalt minde men minst like kompakte Pass Labs X350.5, på 75 kg. Bryston-forsterkeren ser mest ut som en iPod mellom dem.

1. runde

Rogue Zeus er rett og slett et monster av en forsterker, med sine 2*225 rørwatt i 8 ohm. Det første som slo meg da jeg hørte den var den enorme tyngden i bassen. Dette var uvant for en som til vanlig benytter Brystons stramme bass. Det som skjedde var at jeg ble sittende å bare høre på bassen. Uvant med rør som jeg var, tenkte jeg at jeg kom nok til å trenge tid med å bli vant med dette. Oppover spilte den som en drøm. Stemmer var svært naturlige, og akkustisk gitar fikk en herlig organisk klang. Lydbildet var stort, og selv om holografien ikke var like punktlig som hos Bryston var det ikke langt i fra, og mye bedre enn jeg trodde en rørforsterker ville gi.



Deretter fikk jeg hentet Pass Labs X350.5, og med 2*350 w i 8 ohm og en strømforsyning av en annen verden, ble det raskt klart at den mente alvor. Førsteinntrykket da jeg koblet til var også overveldende. Den spiller som den ser ut, med tyngde og stålkontroll. Som ventet viste den mer muskler enn det jeg var vant til, selv om Bryston 4Bsst heller ikke mangler det. Men mens Bryston er mer behersket, og sparer på musklene til den trenger dem, øser Pass Labs ut, og opptrer hele tiden som den kraftkaren den er. Den er oppløst over hele linjen, holografien sitter som et skudd, og selv om den øser ut krefter og autoritet, sitter jeg hele tiden med følelsen av at den har mye mer å gå på om det skulle være behov. Denne må være selve drømmen hvis man trenger å blåse skikkelig liv i tungdrevne høyttalere.

Første runde ga en klar poengseier til Pass Labs.



2. runde

Pass åpnet andre runde der den slapp, med stor overbevisning. Nå var det med nye, og langt mer kritiske, øyne jeg gikk i ringen. Kunne jeg høre en svak grad av farging i midbassen? Eller var det det blålilla lyset i displayet som lurte meg? Det var i alle fall lilla jeg så for meg mens jeg lyttet. Bassen flyter mer utover i rommet enn jeg er vant til. Der Bryston spiller stramt pakker Pass mer ut og sprer den, i stedet for at man, som for øvrige instrumeter, også kan høre veldig presist hvor bassen kommer fra i rommet. Var det et snev av lyttetretthet? Vanskelig å si. Den spilte fortsatt like godt som sist.

Så tilbake til Zeus, og den blytunge bassen. Men hvor mye bass skal det egentlig være i forhold til resten? Er det dette som er riktig? Er den ikke fullt så pæreformet som jeg hadde sett for meg sist? Jeg elsker jo bass, og det denne serverer er selve grunnfjellet. Vil jeg slutte å høre på bare bassen når jeg blir vant til den? Selv om bassen den serverer ikke er like kontant som hos Pass og Bryston, er den solid og slett ikke værst. Ved å slå over fra triode til super-lineær ble bassen fastere og mindre dominerende. Men fortsatt liker jeg Pass best. 2. runde går også til Pass Labs.

outsideren

I melomtiden hadde det sneket seg inn en utfordrer til i testen, i form av en Einstein - The Light in the Dark. Denne har også rør, men er en hybrid på 2*80 w i 8 ohm. Det var kjærlighet ved første blikk. Sort og krom, som en lett liten sportsbil snek den seg inn mellom børstraktorene. Lyden var innsmigrende, men noe lukket i toppen, og en bass jeg ikke helt fant ut av, og naturligvis uten de voldsomme musklene som de andre kunne vise til. Hos johna, som også hadde testen den var lyden visstnok svært åpen, så at det manglet noe i diskanten hos meg var litt merkelig. I følge leverandøren skal det ikke være en spesiell god match mot Avantiene mine. Derfor leverte jeg den i fra meg igjen, med flere spørsmål enn svar, for dette er definitivt også en svært spennende forsterker.



3. runde

Etter en fryktelig slitsom dag på jobben satte jeg meg igjen ned i godstolen. Men nei, det hørtes ikke bra ut. Jeg ble bare mer sliten av å høre musikk. Og jeg som bruker musikken som terapi i slike situasjoner. De problemene jeg har med lytterommet var plutselig verre enn før. Jeg følte at veggene presset musikken mot meg. Var det forsterkeren som gjorde dette? Så var det å skru høyttalerterminaler igjen, med fingre som begynte å kjennes som å spille lenge på gitar for en nybegynner etter all skiftingen.  ;D

Nope, nå ble det ikke så slitsomt å lytte lenger. Det var ikke for mye bass lenger heller. Mye bass, ja, men ikke for mye. Jeg hørte musikken igjen. Herlig musikk. Var det bare snakk om å bli vant til rør-lyd? Det ble en lengre lytteseanse til Zeus denne kvelden, som tok sin første rundeseier. Til slutt kom fruen dansende inn, like vakker som musikken (jeg er nok ikke helt objektiv her)  ;)

Vi hadde pratet mye om å bytte til Pass Labs, og hun likte den, og nå var hun overbevist om at den var den rette. Selvfølgelig helt til jeg fortalte at det nok var Zeus som sto på. -Var det?  :eek:

4. runde

Jeg var ikke like sliten som sist, men likevel denne gangen også; sliten. Zeus gikk hardt ut. Er den virkelig bedre for hver gang jeg hører den? Uvilsomt. Kunne ikke nekte for at det plaget meg, siden det var den forsterkeren som ikke var innenfor budsjettet. Den var et godt stykke utenfor. Veil. pris var høyere enn jeg trodde da jeg fikk den, og avslaget fordi den var demobrukt var mindre enn jeg hadde håpet. Er det ikke alltid?

Tilbake til Pass Labs. Det samme skjedde som sist. Når jeg skrur opp volumet, og den flekser musklene er det rett og slett mer enn mitt lytterom tåler. Dette kunne sikkert vært fikset med litt demping av rommet, men det er jo en grunn til at det ikke allerede er dempet; dette er jo stua, og vi er litt opptatt av at det skal være stilrent her. Kanskje kunne det vært fikset ved å flytte på høyttalerne også, men jeg hadde mer enn nok med å flytte alle kablene hver gang jeg skiftet forsterker, om jeg ikke skulle begynne å lete etter optimal plassering av de 50 kg/stk Avantiene også, med spikes/tabletter som er alt annet enn lett å flytte på. Nok en runde til Zeus.



siste runde

Denne gangen var jeg ikke sliten lenger. Problemet jeg hadde med Pass Labs var nesten ikke til stede lenger. Den spilte som de to første gangene, dvs. svært bra. Nå hadde vi byttet ingangsrør i Zeus, til noen gamle Mullard-rør. Dette strammet opp bassen, og lyden forøvrig. Det ble mer likt med transistor. Men nå hadde jeg blitt godt vant med rør-lyden, så om det var en klar forbedring er jeg ikke sikker på lenger. Men fortsatt sitter jeg med den samme følelsen av at den spiller bedre for hver gang jeg hører den. Noe som jeg ikke liker hel er at det durer i den. På langt nær like kraftig som kjøleskapet i det fjerne, og jeg hører det ikke når det står på musikk, men likevel drar det noe ned. Dog ikke nok, den drar inn siste runde knepent på poeng.

Konklusjon

Rogue Zeus vinner tungvektsduellen knepent på poeng. Utfallet kunne blitt et annet i en annen ring enn min, som ikke spilte helt på lag med Pass. Synd på en måte, siden den med sin bruktpris var hårfint innenfor budsjettet mitt, mens Rogue Zeus desverre ikke var det.  :'(

Men er jeg trist? Nope.  :) Jeg har fortsatt Bryston-settet mitt, og selv om den ikke klarer å gjengi vokal like fantastisk som Zeus gjør, og ikke har fullt så organsik lyd som en av de beste rør-forsterkere som finnes, så har den en herlig spilleglede. Selv om den ikke har et grunnfjell av en bass, spiller den kjellerdypt, og med en fantastisk attack, og veldig stramt, noe som gjør at det føles som den leverer mindre bass enn de andre, selv om jeg ikke er sikker på at den gjør det. Men at det har vært spennende og interessant å gi den utfordrere er det ingen tvil om. At den fortsatt står der er nesten godt gjort, prisforskjellen tatt i betraktning. Den er definitivt et funn i sin prisklasse.

På overtid kom det for øvrig inn en utfordrer til, i form av Rogue M150, monoblokkene til Rogue, som er mer stuevennlige enn Zeus. Men etter å ha hørt hva storebror Zeus kan varte opp med er det desverre for meg å slå seg til med monoblokkene. Grunnfjellet manglet. Jeg kommer nok aldri til å glemme verken Pass Labs x350.5 (ja, den ligger fortsatt på bruktbørsen), eller Rogue Zeus.

Mvh
BT
 

Viking

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
2.702
Antall liker
434
Torget vurderinger
4
Jepp, glimrende reportasje ;D
Hilsen eieren av Pass forsterkeren ;)
 

toref

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.174
Antall liker
38
Sted
Trondheim
Tiltredes. Jeg hadde nok regnet med noen linjer fra BT snart, men dette var flott. Grundig og velformulert. Bildekvaliteten er jo også helt i toppklasse. :)
Litt synd med utfallet dog, jeg hadde sett fram til en rimelig 4BSST på bruktbørsen før jul.. ;)
 

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Morsom lesning og fine bilder!

Hva med å kjøre en tilsvarende runde hvor du tester ulike preamps?
Jeg "fant" det jeg savnet når en rørpre ble spent foran 4BSSTen...kanskje det samme vil skje hos deg? ;)

O.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Fin tråd!
Hvilken av de 3 varmer opp stua best til vinteren da?
Greit nok om vinteren, men kanskje ikke like greit under en sommer som vi har hatt i år ;)

Viking!
Har du "fortalt" om din nye rørforsterker da?
Som jeg eventuelt ikke har fått med meg.
Hvis ikke kunne det vært hyggelig med en tråd med litt omtale og bilder av denne.
Importør i Norge? Skandinavia?

Mvh.KW
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.877
Antall liker
8.160
Torget vurderinger
1
Hei!
Fin tråd!
Hvilken av de 3 varmer opp stua best til vinteren da?
Greit nok om vinteren, men kanskje ikke like greit under en sommer som vi har hatt i år ;)

Viking!
Har du "fortalt" om din nye rørforsterker da?
Som jeg eventuelt ikke har fått med meg.
Hvis ikke kunne det vært hyggelig med en tråd med litt omtale og bilder av denne.
Importør i Norge? Skandinavia?

Mvh.KW
http://www.planetsnapa.com/

Bare ta kontakt med Håvard Snapa.


Mvh.
 
L

Ludo

Gjest
Kjempeflott artikkel BT, dette var underholdende lesning. Keep it up ;)
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Flott sammenligning, har du gitt opp å finne noe nytt? det er fortsatt mye der ute å teste ;D
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Takk for fine tilbakemeldinger.

Hadde jeg vært skribent hadde jeg nok brukt noe mer tid på denne. Nå skrev jeg ned alt på 20 minutter etter hva jeg husket, siden forsterkerne for lengst har forduftet. Derfor holte jeg meg for det meste til de store linjene, og ungikk mye av detaljene som en proff skribent ville tatt med. Mange hadde sikkert helst sett at også de kunne begrense seg litt. ;)

Bak stereoen har jeg en panelovn. Denne hadde nok blitt fjernet om jeg hade gått for en av av de store, og i stedet koblet til en termostat til forsterkeren. Skjønt, det ville muligens forringet lytteopplevelsene noe. Under store deler av testen måtte jeg ha verandadørene åpen, men jeg aner ikke hva naboene likte best. Særlig han som fikk bikkja til Roger Waters midt på plena. ;D

Visst er det fortsatt mye å teste. Men jeg har familie, og det håper jeg å kunne  fortsette med, så det blir neppe ny test hver uke. Men det blir høyst sannsynlig flere tester, ja. Jeg ser ikke bort i fra at rør-pre blir neste testobjekt. Jeg lurer på om jeg har brukt opp tålmodigheten til Odder hos audioroyal.no. ;)
 

Anfield

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.09.2004
Innlegg
926
Antall liker
42
Kjempebra og underholdende reportasje, BT. Og flotte bilder! Godt skrevet, jeg slapp ikke teksten en eneste gang.

Fikk jo et "jobbtilbud" ut av dette og.... ;)
 

superhkm

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2005
Innlegg
4.046
Antall liker
2.990
Torget vurderinger
2
Veldig bra ! Det er mulig at det som gjorde "artikkelen" din så leservennlig var at problematikken var såpass enkel.
Allikevel: falt du aldri for fristelsen å spenne bp26 foran noen av de store, f.eks Roguen. Jeg synes selv bp20 holder litt igjen, og vet at det er rør-pre og transistor effekt som er In for tiden , men det hadde vært interessant i sammenhengen..jfr. ditt utgangspunkt.
Dessuten : hva slags musikk spilte du ?
 

Viking

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
2.702
Antall liker
434
Torget vurderinger
4
Hei!

Viking!
Har du "fortalt" om din nye rørforsterker da?
Som jeg eventuelt ikke har fått med meg.
Hvis ikke kunne det vært hyggelig med en tråd med litt omtale og bilder av denne.
Importør i Norge? Skandinavia?

Mvh.KW
Jeg holder på med innspilling av min Wolcott og har også gjort en del rørskifter og har vel idag den rørkonstellasjonen som blir stående lenge fremover:
Mullard (laget av Phillips tidlig 60-tall) E188CC på inngangen, Telefunken Diamond ECL86 som driverrør og Mullard EL34 Xf2 (laget i Blackburn) fra tidlig 60-tall som utgangsrør. Wolcott har to importører i Europa. Spania og Sveits er det vel. Jeg leste og undersøkte MYE før jeg bestilte rett fra Henry O. Wolcott selv :) Denne forsterkeren er et funn og jeg vil komme tilbake med bilder og mer om den etterhvert som ting spiller seg inn :)
 

StereoJoe

Overivrig entusiast
Ble medlem
25.11.2004
Innlegg
651
Antall liker
2
Ja, dette var god lesning! Artig å se såpass seriøse representanter fra rør- og transistorleiren bryne seg på hverandre.
Har du vurdert noen av storebrødrene til 4B SST?
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.420
Antall liker
25.777
Torget vurderinger
24
Kjempefint arbeid BT.

Jeg har ellers hørt Zeus hos Planetsnapa og må innrømme at hos ham låt dette utrolig bra (ikke minst med vinylriggen i front). Dessuten synes jeg forsterkeren er et vakkert om enn stort syn. Dessuten liker jeg tanken på at den ikke trenger matchede rør, en enorm fordel i og med antall utgangsrør. Brukervennlighet kaller man sånt.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
http://www.planetsnapa.com/

Bare ta kontakt med Håvard Snapa.


Mvh.
Hei!
Jeg skjønner at det er velment og takker for det, men jeg skjønner ikke helt svaret ;)
Hvorfor skulle jeg ta kontakt med Snapa opp mot mitt innlegg?
Bare for ikke å bli misforstått, jeg prøver ikke her i det hele tatt å være hverken spydig eller noe annet negativt :)
Har det noe med Wolcott (rørforsterker) eventuelt å gjøre?

Mvh.KW
 

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Det finnes mange andre leverandører du kan plage ;)

Og en bedre rørpre bør du absolutt få testet...den gjør større ting enn du tror(og da tar jeg høyde for at du tror en god del allerede ;D)

O.
Takk for fine tilbakemeldinger.

Hadde jeg vært skribent hadde jeg nok brukt noe mer tid på denne. Nå skrev jeg ned alt på 20 minutter etter hva jeg husket, siden forsterkerne for lengst har forduftet. Derfor holte jeg meg for det meste til de store linjene, og ungikk mye av detaljene som en proff skribent ville tatt med. Mange hadde sikkert helst sett at også de kunne begrense seg litt. ;)

Bak stereoen har jeg en panelovn. Denne hadde nok blitt fjernet om jeg hade gått for en av av de store, og i stedet koblet til en termostat til forsterkeren. Skjønt, det ville muligens forringet lytteopplevelsene noe. Under store deler av testen måtte jeg ha verandadørene åpen, men jeg aner ikke hva naboene likte best. Særlig han som fikk bikkja til Roger Waters midt på plena. ;D

Visst er det fortsatt mye å teste. Men jeg har familie, og det håper jeg å kunne  fortsette med, så det blir neppe ny test hver uke. Men det blir høyst sannsynlig flere tester, ja. Jeg ser ikke bort i fra at rør-pre blir neste testobjekt. Jeg lurer på om jeg har brukt opp tålmodigheten til Odder hos audioroyal.no. ;)
 

Odder

Bransjeaktør
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
623
Antall liker
4
Takk for fine tilbakemeldinger.

Hadde jeg vært skribent hadde jeg nok brukt noe mer tid på denne. Nå skrev jeg ned alt på 20 minutter etter hva jeg husket, siden forsterkerne for lengst har forduftet. Derfor holte jeg meg for det meste til de store linjene, og ungikk mye av detaljene som en proff skribent ville tatt med. Mange hadde sikkert helst sett at også de kunne begrense seg litt. ;)

Bak stereoen har jeg en panelovn. Denne hadde nok blitt fjernet om jeg hade gått for en av av de store, og i stedet koblet til en termostat til forsterkeren. Skjønt, det ville muligens forringet lytteopplevelsene noe. Under store deler av testen måtte jeg ha verandadørene åpen, men jeg aner ikke hva naboene likte best. Særlig han som fikk bikkja til Roger Waters midt på plena. ;D

Visst er det fortsatt mye å teste. Men jeg har familie, og det håper jeg å kunne fortsette med, så det blir neppe ny test hver uke. Men det blir høyst sannsynlig flere tester, ja. Jeg ser ikke bort i fra at rør-pre blir neste testobjekt. Jeg lurer på om jeg har brukt opp tålmodigheten til Odder hos audioroyal.no. ;)
Tålmodigheten ble det slutt på for lenge siden..... :mad:
Nei, da faktum er at det var jeg som sto som modell da Gud skapte tålmodighet. Jeg har jo en pre inne som koster mer enn Zeusen, du kan få demo modellen med et pristillegg på 10% i forhold til veil pris, siden jeg har tatt jobben med å spille den inn... ;) Snakkes!! Kjempemorsom artikkel foresten...
 

ivar

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2004
Innlegg
1.343
Antall liker
0
helt klart en kjempefin artikkel.
zeus og vinylriggen med godpickupen hos odder for en stund siden ga meg hår _på_ pelsen, for å si det sånn.
cremonaene koste seg stort.
Rør er helt rått, jeg har ikke fått spilt mer enn ca 4 timer på mine nye rør, men du og du hvor bra det låter, det blir en fin vinter!

Glemmer ikke helt forslaget (som muligens kom fra timc) hos odder, om å brokoble zeus'n, skaffe en til, og dermed ha monoblokker det står r_e_s_p_e_c_t av. :)
 

Olympia

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.12.2003
Innlegg
281
Antall liker
8
Torget vurderinger
1
MEGET BRA!
Flere skulle lage slike reportasjer her på HFS i steden for å finne diverse produkter å rakke ned på, spørre om hva som er verdens beste osv.
Flere slike innlegg ville gjort HFS minst like spennende som et hvilket som helst HiFi blad.
 

E.I.A.

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.07.2004
Innlegg
5.245
Antall liker
3.200
Torget vurderinger
49
Kjempe innlegg BT ,beste på meget lenge :)

Lurer også litt på hvilken musikk som ble brukt .
 

kaap

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2004
Innlegg
3.446
Antall liker
2.630
Sted
Mo i Rana
Torget vurderinger
5
Slike "artikkler" burde det vært flere av!
Du får en :) av meg i margen...

mvh
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Hvilken musikk som ble spilt? Nå ble det spilt veldig mye forskjellig musikk, og jeg husker ikke alt. Det var også innom en del folk som nøt medbragt.

Men den som ble utvilsomt spilt mest var Sara K - Waterfalls.

Men jeg kan jo liste opp noen som definitivt lå under pucken:
Sara K - Hell or high water
Sara K & Chris Jones - Are we there yet?
Chris Jones - Roadhouses & Automobiles    
Allan Taylor - Hotels & Dreamers
(Stockfish lager mye morsomt ;))

Jill Scott - Beautifully Human: Words And Sounds
Diana Krall - From this momen on
Randi Crawford - Through the eyes of love
Kari Bremnes - Over en by og Svarta Bjørn
Bjørk - Gling-Gló
Vaya con dios - Night owls
Lou Reed - Walk on the wild side
Chris Rea - Auberge
Dire Straits - Brother in arms
Mark Knoppfler - Sailing to Philadelphia
Leonard Cohen - I'm your man
Yello - The eye
Michael Jackson - Bad
Iron Mailden - Iron Maiden
Kiss - Love gun (den cd'n jeg har med dårligst lydkvalitet - har ennå ikke hørt noe oppsett som kan få noe fornuftig ut av denne ;D)
+++
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.877
Antall liker
8.160
Torget vurderinger
1
Hei!
Jeg skjønner at det er velment og takker for det, men jeg skjønner ikke helt svaret ;)
Hvorfor skulle jeg ta kontakt med Snapa opp mot mitt innlegg?
Bare for ikke å bli misforstått, jeg prøver ikke her i det hele tatt å være hverken spydig eller noe annet negativt :)
Har det noe med Wolcott (rørforsterker) eventuelt å gjøre?

Mvh.KW
Å. Neida, jeg forsto det slik at du var ute etter en link til butikken. Hehe. ;D


Mvh.
 

Igor_S

Medlem
Ble medlem
12.08.2006
Innlegg
40
Antall liker
0
Morsom lesing dette BT, og ikke minst interessant.

Blir morsomt å se hva du velger til slutt.

En Bryston 14B SST opplever jeg som litt rundere i lyden enn 4B SST, med et overskudd som du beskriver Pass, kanskje dette kan være et annet alternativ, men oppgraderingsspøkelse blir nok ikke helt borte hvis du velger Bryston igjen... (bare litt utsatt) ;)

Hvorfor ikke Mcintosh, er vel små problemer med å låne slike i Trondheim?
 

Stivert

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.12.2003
Innlegg
644
Antall liker
3
Kjempetråd dette! Vil bare slenge meg på annbefalingen av rørpre! Det var en BAT vk51se til salgs på bruktbørsen for en liten stund siden, men den er sikkert solgt.

mvh
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Teste McIntosh?
Tja...

Har jo testet denne:

 
T

timc

Gjest
Det derre var utrolig dårlig gjort!! :( Vise meg slike bilder......./snufs......
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Det derre var utrolig dårlig gjort!! :(  Vise meg slike bilder......./snufs......
;D

Ser ikke du slike hver dag, da?
 
T

timc

Gjest
Tenkte bare på det siste bildet.........Og jeg ser ikke en slik hver dag lenger :(
 

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Og hva mener du med det? Hæ!!?? ;)
Syntes det sier litt om Bryston at BT faktisk velger å beholde den for summen av dens egenskaper er ganske så overbevisende.(selv om det selvsagt finnes bedre effekttrinn) Go Bryston! ;D

O.
Morsom lesing dette BT, og ikke minst interessant.

Blir morsomt å se hva du velger til slutt.

En Bryston 14B SST opplever jeg som litt rundere i lyden enn 4B SST, med et overskudd som du beskriver Pass, kanskje dette kan være et annet alternativ, men oppgraderingsspøkelse blir nok ikke helt borte hvis du velger Bryston igjen... (bare litt utsatt)  ;)

Hvorfor ikke Mcintosh, er vel små problemer med å låne slike i Trondheim?
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.495
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Det finnes nok bedre amper ja.....men tror en må lete godt...og til prisen.... og spesiellt i mitt tilfelle med ht med sens. på 85db, lukket kabinett etc...... :-* :-*
 

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Til prisen finnes det ikke konkurranse, det er jeg ganske sikker på...utrolig mye for pengene rett og slett. ICE eller ei.

Så inntil jeg kjøper meg en Emitter II brukt så blir det ikke noe endringer der...;)
Evt en til da.....

O.
 

Igor_S

Medlem
Ble medlem
12.08.2006
Innlegg
40
Antall liker
0
Velger en bort Bryston er det snakk om lydideal eller matching. Ikke svakheter på lydgjengivelsen.
 

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Sant nok, det handler jo selvsagt alltid om matching OG preferanser. But still, amazing value...

O.
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Litt vekk fra trådstarter,men jeg er ute etter en Bryston b60 eller B-100SST.
Har ikke fått hørt Bryston,men er ute etter å vite den lydsignatur og spillestilen.

Har testet Hegel H200.den har noen stooore øyeblikk på gode innspillinger,men ellers er det så langt fra det jeg ønsker lydsignaturen skal være i mitt hjem.


Accuphase E-213 derimot syntes jeg var veldig bra.
Med den kan jeg også få lov til å spille mine gamle og nye metal skiver uten skarp lydsignatur.


Er Bryston en suveren all rounder,som klarer å gjennskape 3D,microdetaljer,nærhet,skikkelig trøkk når det trengs og stoort lydbilde med micro sentrering,fri for skarpe kanter som ødelegger rock/metal musikk.

Jeg lytter til alt fra jazz-metal,men siden samling inneholder mange eldre innspillinger,vil jeg ha en forsterker som kan ta vare på de fleste av dem,og ikke favorisere kun de gode innspillingene,slik Hegel gjør.
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Har muligheten å få kjøpt B-60 brukt,men har den nok av B-100SST kvaliteter til å anbefales?
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Litt vekk fra trådstarter,men jeg er ute etter en Bryston b60 eller B-100SST.
Har ikke fått hørt Bryston,men er ute etter å vite den lydsignatur og spillestilen.

Har testet Hegel H200.den har noen stooore øyeblikk på gode innspillinger,men ellers er det så langt fra det jeg ønsker lydsignaturen skal være i mitt hjem.


Accuphase E-213 derimot syntes jeg var veldig bra.
Med den kan jeg også få lov til å spille mine gamle og nye metal skiver uten skarp lydsignatur.


Er Bryston en suveren all rounder,som klarer å gjennskape 3D,microdetaljer,nærhet,skikkelig trøkk når det trengs og stoort lydbilde med micro sentrering,fri for skarpe kanter som ødelegger rock/metal musikk.

Jeg lytter til alt fra jazz-metal,men siden samling inneholder mange eldre innspillinger,vil jeg ha en forsterker som kan ta vare på de fleste av dem,og ikke favorisere kun de gode innspillingene,slik Hegel gjør.
Jeg har heller ikke hørt de Bryston-modellene du nevner, så jeg kan bare svare for den jeg har. Den har ingen problemer med å gjenskape det du etterspør.

Jeg har ikke hørt nok Hegel til å kunne gi noen god sammenligning. Det jeg har hørt av Hegel har ikke fanget min interesse.
 
Topp Bunn