Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,489
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2

  Senterkanal eller ei - har det noe for seg...?

  Hei.
  Man sitter jo og funderer over så mangt en sen lørdagsaften.
  Mine tanker denne kvelden går på følgende:
  Har en integrert tokanals forsterker, Marantz pm7200, hvor der i prinsippet skal være mulig å koble til to par høyttalere, så lenge en tar høyde for impedanse. Denne er tiltenkt rollen som motor i et tv/film-oppsett, der dvd-spiller og/eller bd blir kilde. Høyttalere er Larsen 6.
  Har det i denne sammenheng noe for seg å vurdere tilkobling av en senterhøyttaler? Er jo forsåvidt klar over at forsterkeren ikke har noen som helst form for styring av hvor lydsignalet vil bli sendt ifht hvordan innspillingen er gjort.
  Eller vil det å koble opp en ekstra høyttaler kunne føre til at det blir mer "rot" i gjengivelsen, nettopp pga at forsterkeren er "kun" 2-kanals?

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7/Pylon Emerald 25, Rythmik Audio F12SE, Devialet 200, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Topping D70, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Vest-Agder/Søgne
  Innlegg
  368
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ville droppet det.
  når h oh v spiller samtidig virker det jo som om stemmen er i mitten
  - Evelen

 3. #3
  tce-teams
  Guest
  du vil jo få 3 kanals stereo ikke glem det.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  1,485
  Tagget i
  3 Innlegg
  Kommersielle varianter har dukket opp med jevne mellomrom de siste 10-åra fra bl.a Grundig, ITT Schaub Lorentz, Polk, Holfi m.fl.
  Forsøkte selv en variant som gav uventet resultat i form av fyldigere rom / scene: Seriekoblet en senter mellom plusspolene på høyre og venstre forsterkerkanal. Senterhøyttaleren bidro da med å spille differansen mellom høyre og venstre kanal. (Ikke prøv dette med klasse D). Helt reversibelt og nyttig erfaring. Dette kan fintunes bl.a ved ved å dempe diskanten i senter kraftig.

 5. #5
  Bransjeaktør Bjørn ("Orso")'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,737
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1
  Det har trolig ingen ting for seg så sant senteren ikke er identisk med frontene. Og jeg regner med du ikke vurderer å kjøpe en Larsen 6 til. Avstand og nivå må forøvrig være likt. Er nok enklere å få til med en surround receiver/prosessor. Da har det i høyeste grad noe for seg til filmbruk i forhold til spesielt flere lyttere.

  Jeg vil heller gjort noen akustiske tiltak i forhold til frontene. Da får du en mye bedre sentrert og delvis større vokal uten noe sjanse for et rotete lydbilde. De Larsen høyttalerne sprer mye og trenger sårt demping av tidlige refleksjoner IMO.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed