Hva vil svare seg....?

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
(hadde en tidligere post som jeg ble anbefalt å legge ud på hjemmekino forumet i stedet, men fikk null respons. Så etter litt gjennomtenking og omformulering så legger jeg ut et nytt her).

- Hva vil egentlig svare seg; å investere i en DVD spiller som Primare DVD30 eller å investere i en DAC spiller i samme prisklasse ?

Har en billig HK spiller og en Arcam cd73 spiller men er usikker på hva som vil være det smarteste både med tanke på lyd og bilde. HK spilleren er jeg så lite fornøyd med at noe må jeg hvertfall gjøre.

(Off topic ; Er det noen som har erfaring med Azur 640H musikk senter som de bl.a selger på HiFi Klubben ? Leverer denne et godt resultat ?)
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
En dac er mer anvendelig med tanke på fremtiden, og kan forbedre lyden til flere digitale lydkilder.

Dette musikksenteret kan vel, under forutsetning at du har en computer, utkonkurreres av en Squeezebox og en harddisk i kombinasjon med din gamle cd-spiller og en dac av god kvalitét. Denne for eksempel?: http://www.diykits.com.hk/da7.2.html 313 dollars pluss 60 dollars frakt + mva + gebyr = Ca 3100,- hjem til deg.
 

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Snickers-is : Nei har desverre ikke mulighet for å kjøre bilde via HDMI.
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
Nei, dette bygger jeg på andres erfaringer samt bruk av komponenter med meget gode data, god anvendelighet og lav pris. Det er uansett så mange rammebetingelser som spiller inn for lyden at et personlig vitnemål fra meg ikke vil veie særlig mye tyngre for deg enn hva alle disse andre personenes utsagn gjør. http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=193484 Har selv hatt den i kikkerten en stund.
 

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Slettes ingen dum ide.....
Men hva skiller en DAC til 3-4000 kroner mot en til 20000 ? Kvalitet ?
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
Tja, det kan være så mangt.

Pris- og lønnsnivå i Asia er et helt annet enn i Europa og USA, derfor kan de levere mer for pengene.

Utviklingskostnader kan variere.

Salgsstrategi kan variere.

Det amerikanske merkenavnet Red Rose Music selger Aurum Cantus høyttalere under eget navn for ca tre ganger prisen:  "the larger Red Rose Classic ribbon speaker that sold for $8000 is identical in appearance and driver configuration and is in fact a twin of the Aurum Cantus Moon Goddess 2 which retails for $2,800".

Lav pris kan lure enkelte kundegrupper til å tro at kvaliteten ikke er særlig god på samme måte som at de som, bevisst eller ubevisst, er opptatt av status, ubetinget kan anse høy pris for å være et kvalitetsmål.

Se for eksempel på Diesel jeans; disse ble tidligere kun solgt hos Pelly, butikker for arbeidsklær. Dette var bukser man kjøpte for å bruke når man skulle male på hytta osv. Merket ble revitalisert ved å (legg merke til) gange prisen med tre, distribuere til "kuule" butikker, ikke tillate salg hos Pelly, og engasjere et hot reklamebyrå for markedsføring. Dette gjelder altså den eksakt samme buksa som ble solgt hos Pelly.

Diesel har i dag meget høy status og koster fortsatt tre ganger så mye.
 
Topp Bunn