Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  noen som har prøvd begge, evnt vet om store forskjeller?
  sitter på en EC4.5 men ønsker skaffe meg en ny preamp.
  Kan vincenten være et godt valg?

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2004
  Innlegg
  470
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  Hvorvidt Vincent`en vil være ett godt valg, kommer vel helt ann på hvilke lydpreferanser du har, og hvilke komponenter den skal spille sammen med. Det som er ganske sikkert, er vel att disse to har vidt forskjellig lydsignatur. Der hvor EC vil tilføre kjeden en viss "varme & kropp" vil nok Vincent`en oppleves som mere nøytral. Legg også merke til att SA-91 IKKE har fjernkontroll, så betjeningsvennligheten blir nok noe redusert. Den er oppbygget med separate volumkontroller for hver kanal.
  Sistnevnte gjorde att jeg valgte bort SA-91, og heller gikk for "storebror" SA-93 i eget oppsett. Forøvrig en pre-amp jeg er meget godt fornøyd med... Denne er vel enda mere nøytral og detaljert en SA-91, og helt klart noe man må ta hensyn til ved matching av komponenter i kjeden. Og ikke minst hvilken lydsignatur man ønsker å oppnå.
  Kunne vært interessant å høre hva pre-ampen skal spille sammen med av øvrig utstyr?
  Komponentoversikten er til revisjon...

 3. #3
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  19,918
  Tagget i
  6 Innlegg

  Re: EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  Jeg eide en EC 4.5 for noen år tilbake. Den var noe mørk i lyden, og kviknet ikke til før du dro den forbi klokka ni, og det ble litt liv i høytalerne. Jeg syns den var stilig og bra. Ble byttet ut med en Meridian 502, balansert. Så kom CD-spilleren 508...
  Hegel H90, Monitor Audio GS20, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, Chromecast, Blue Jean Cable, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Selges: Focal/JM-Lab: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2004
  Innlegg
  470
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  Jeg har også hatt EC tidligere, og selv om jeg ikke kjenner Patos`ene dine så godt, kan jeg vel med stor sikkerhet annta att denne kombinasjonen spiller ganske så langt ut på den varme siden. Blir jo såklart snakk om hvilken lyd man liker, men jeg vil tro att en mere nøytral pre-amp som Vincent`en vil kunne friske opp lyden endel. Føler trådstarter att lyden er "for" varm i eksisterende oppsett, ville jeg absolutt forsøkt en annen pre-amp... og gjerne en SA-91 hvis betjeningsvennligheten er til å leve med. Vil jo også bli pent med sammen med CD-spilleren..

  Forøvrig kan jo en titt i tråden til "Patos venner" kanskje gi noen tips i forhold til kombinasjonen EC/Patos.
  Komponentoversikten er til revisjon...

 5. #5
  Overivrig entusiast P.O.M.'s Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  797
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Re: EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  Kan vincenten være et godt valg?
  Lydmessig så synes jeg min Vincent SA-91 er veldig bra, særlig til prisen. Den spiller nøytralt og veloppløst, i hvert fall i mitt ”Vincent anlegg”. Eneste bakdelen er vel den ”håpløse” betjeningen av volumet. Jeg har også Vincent CD-S3 med innebygget volumkontroll og jeg bruker da denne volumkontrollen via fjernkontrollen.
  Tidligere så hadde jeg Thule mono-blokker og Thule forforsterker samt Martin Logan CLSII høyttalere. Da denne Thule forforsterkeren ”knelet” så prøvde jeg en EC forforsterker før jeg kjøpte Vincent SA-91, jeg likte faktisk Vincent’en bedre, den spilte mer nøytralt og oppløst (mer lik Thule forforsterkeren jeg hadde) i det anlegget jeg hadde da.
  Jeg har også prøvd en Krell forforsterker i mitt nåværende anlegg (husker ikke type betegnelsen). Denne var litt mørkere i lyden enn Vincent SA-91 men den var ”grei nok” , noe kjempe forskjell var det faktisk ikke.
  Det jeg kan si er at du får mye for pengene om du kjøper Vincent men du bør selvfølgelig prøve selv før du kjøper.
  CEC TL5. CEC DA5. Mitchell & Johnson WLD+211T. Bladelius Thor III Novitas. Dynaudio Confidence C2. REL S5 (2 stk.). IsoTek EVO3 Sigmas, EVO3 Syncro SE, EVO3 Optimum. Kimber Select KS 2120, KS 1136, KS 3035.

 6. #6
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,653
  Tagget i
  4 Innlegg

  Re: EC 4.5 vs Vincent SA-91.

  Dette er to svært ulike forforsterkarar. Eg er veldig begeistre for SA91, men eg skjønar godt dei som tykkjer han er litt for mykje "entusiasme og begeistring", og heller vil ha ein sakleg, om enn litt kjedeleg 4.5...
  Elles finnest det mange endå betre forforsterkarar......
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed