EC 4.5 vs Vincent SA-91.

Errevs

Medlem
Ble medlem
23.09.2004
Innlegg
12
Antall liker
0
noen som har prøvd begge, evnt vet om store forskjeller?
sitter på en EC4.5 men ønsker skaffe meg en ny preamp.
Kan vincenten være et godt valg?
 

G-K

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.04.2004
Innlegg
470
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Hvorvidt Vincent`en vil være ett godt valg, kommer vel helt ann på hvilke lydpreferanser du har, og hvilke komponenter den skal spille sammen med. Det som er ganske sikkert, er vel att disse to har vidt forskjellig lydsignatur. Der hvor EC vil tilføre kjeden en viss "varme & kropp" vil nok Vincent`en oppleves som mere nøytral. Legg også merke til att SA-91 IKKE har fjernkontroll, så betjeningsvennligheten blir nok noe redusert. Den er oppbygget med separate volumkontroller for hver kanal.
Sistnevnte gjorde att jeg valgte bort SA-91, og heller gikk for "storebror" SA-93 i eget oppsett. Forøvrig en pre-amp jeg er meget godt fornøyd med... Denne er vel enda mere nøytral og detaljert en SA-91, og helt klart noe man må ta hensyn til ved matching av komponenter i kjeden. Og ikke minst hvilken lydsignatur man ønsker å oppnå.
Kunne vært interessant å høre hva pre-ampen skal spille sammen med av øvrig utstyr?
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.909
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Jeg eide en EC 4.5 for noen år tilbake. Den var noe mørk i lyden, og kviknet ikke til før du dro den forbi klokka ni, og det ble litt liv i høytalerne. Jeg syns den var stilig og bra. Ble byttet ut med en Meridian 502, balansert. Så kom CD-spilleren 508...
 

G-K

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.04.2004
Innlegg
470
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Jeg har også hatt EC tidligere, og selv om jeg ikke kjenner Patos`ene dine så godt, kan jeg vel med stor sikkerhet annta att denne kombinasjonen spiller ganske så langt ut på den varme siden. Blir jo såklart snakk om hvilken lyd man liker, men jeg vil tro att en mere nøytral pre-amp som Vincent`en vil kunne friske opp lyden endel. Føler trådstarter att lyden er "for" varm i eksisterende oppsett, ville jeg absolutt forsøkt en annen pre-amp... og gjerne en SA-91 hvis betjeningsvennligheten er til å leve med. Vil jo også bli pent med sammen med CD-spilleren..

Forøvrig kan jo en titt i tråden til "Patos venner" kanskje gi noen tips i forhold til kombinasjonen EC/Patos.
 
M

Medlem 1792

Gjest
Kan vincenten være et godt valg?
Lydmessig så synes jeg min Vincent SA-91 er veldig bra, særlig til prisen. Den spiller nøytralt og veloppløst, i hvert fall i mitt ”Vincent anlegg”. Eneste bakdelen er vel den ”håpløse” betjeningen av volumet. Jeg har også Vincent CD-S3 med innebygget volumkontroll og jeg bruker da denne volumkontrollen via fjernkontrollen.
Tidligere så hadde jeg Thule mono-blokker og Thule forforsterker samt Martin Logan CLSII høyttalere. Da denne Thule forforsterkeren ”knelet” så prøvde jeg en EC forforsterker før jeg kjøpte Vincent SA-91, jeg likte faktisk Vincent’en bedre, den spilte mer nøytralt og oppløst (mer lik Thule forforsterkeren jeg hadde) i det anlegget jeg hadde da.
Jeg har også prøvd en Krell forforsterker i mitt nåværende anlegg (husker ikke type betegnelsen). Denne var litt mørkere i lyden enn Vincent SA-91 men den var ”grei nok” ;D, noe kjempe forskjell var det faktisk ikke.
Det jeg kan si er at du får mye for pengene om du kjøper Vincent men du bør selvfølgelig prøve selv før du kjøper.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Dette er to svært ulike forforsterkarar. Eg er veldig begeistre for SA91, men eg skjønar godt dei som tykkjer han er litt for mykje "entusiasme og begeistring", og heller vil ha ein sakleg, om enn litt kjedeleg 4.5...
Elles finnest det mange endå betre forforsterkarar......
 
Topp Bunn