Resultater 1 til 13 av 13
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    572
    Tagget i
    0 Innlegg

    Teste mine høyttalere Trondheim - hjelp!

    Hei! Jeg sliter litt med anlegget for tiden - den ene kanalen er litt av og på med lyden. Etter å ha skiftet ut signal- og høyttalerkabler ramler venstre kanalen fortsatt ut i perioder. Mistenker da høyttalerne. Er det noen i Trondheimsområdet som er så snille at de kan slippe meg inn i huset en kveld kommende uke for å koble opp høyttalerne mine til en sjekk? Høyttalerne er forøvrig Quadral Phonologue gulvstående.

    Mvh Frode Grønning, Trondheim
    Tlf 41003354
    Mail; frode_groenning@hotmail.com
    Oppo BDP 95EU
    Thorens tra/trp 3000
    JM Lab Diva utopia BE

  2. #2
    Hifi Freak Ulf-B's Avatar
    Ble medlem
    May 2008
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    7,819
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hvis du kobler høyre høyttaler til venstre utgang på forsterkeren - og omvendt - kan du finne ut av det uten å flytte høyttalerne. Hvis problemet flytter seg etter omkobling, er det noe galt i forsterker eller kilde. Hvis problemet ikke flytter seg, er det noe galt med høyttaleren.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  3. #3
    Æresmedlem Lyngen's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2006
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    12,730
    Tagget i
    1 Innlegg
    Ja, så kan du gjør det samme med signalene inn til forsterkeren så vet du hvor det er dårlig kontakt. Er nok mest sansynlig i forsterkeren tror jeg. Kan jo også være vakkel(dårlig loddepunkt) i en gammel forsterker.
    Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

  4. #4
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    572
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei igjen og takker for svar! Har prøvd meg litt fram, og byttet om høyttalerne, og problemet ligger i samme kanal (altså ikke høyttaler). Forsterkeren har utgang til 2 par høyttalere, så prøvde "speaker B" for første gang, men samme problem med samme kanal. Er det slik at om utgangen på den ene kanalen til "speaker A" er gåen, så vil lett samme gjelde for samme kanal "speaker B"? Samme problem oppstår uansett hvilken inngang for kilde jeg bruker til forsterker, og dette er utprøvd med 3 par signalkabler og 3 par høyttalerkabler. Forsterkeren er 10 år gammel (Creek 5350 SE) - noen som har aning om hvor dyrt slik er å fikse.
    NB! Kanalen er ikke borte hele tiden, bare i perioder, og kommer typisk tilbake i drift igjen ved store dynamiske utslag i lyden.

    Mvh Frode (som håper dette var forståelig skrevet)
    Oppo BDP 95EU
    Thorens tra/trp 3000
    JM Lab Diva utopia BE

  5. #5
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Sep 2007
    Innlegg
    2,181
    Tagget i
    0 Innlegg
    Om feilen er der på speaker B så kan det være en feil i forforsterkerdelen av din integrerte. Jeg antar du har byttet om på høyre og venstre på kilden også?

  6. #6
    Hifi Freak Ulf-B's Avatar
    Ble medlem
    May 2008
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    7,819
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra nescafe Se Innlegg
    Forsterkeren har utgang til 2 par høyttalere, så prøvde "speaker B" for første gang, men samme problem med samme kanal. Er det slik at om utgangen på den ene kanalen til "speaker A" er gåen, så vil lett samme gjelde for samme kanal "speaker B"?
    Ja - "Speaker A" og "Speaker B" er parallellkoblet på h.h.v. høyre og venstre kanal på effekttrinnet - det er bl.a. derfor man skal være forsiktig med å koble to sett høyttalere på h.h.v. A- og B-utgangene og bruke begge settene samtidig. Høres dessverre ut som at problemet ligger i forsterkeren.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  7. #7
    Æresmedlem Dazed's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2003
    Sted
    Sarpsborg
    Innlegg
    19,990
    Tagget i
    7 Innlegg
    Kan være en enkel sak, da. F.eks. et utgangsrelé i "gammel sony integrert" som trenger å byttes.

  8. #8
    Overivrig entusiast oddemann's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Innlegg
    552
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hadde samme problem med min Arcam engang, då var det utgangsreleet... Ikkje så altfor dyrt. Men måtte sendes, så frakta kom jo. Malmin som ordna for meg...

  9. #9
    Hifi Freak BurntIsland's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2006
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    4,476
    Tagget i
    0 Innlegg
    Med fare for å virke masete; har du prøvd å bytte høyre/venstre på inngangen også- slik Lyngen foreslo? Det greier jeg ikke å lese meg til..
    I didn't slap you; I high fived your face!

  10. #10
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    572
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei igjen, er litt treig med å følge opp egen tråd, men det blir etterhvert! Burnt og Tore, jeg har ikke byttet om høyre/venstre på inngangen ennå, det skal også prøves, takker for gode tips til en noldus! Men sitter vel igjen nå med at det er forsterkeren som er synderen. Stereoinfoen under mine innlegg er litt utdatert - nå er det en 10 år gammel Creek 5350 SE som står i anlegget. I følge forum på Audiogon er det visst ikke noe ukjent problem med denne forsterkeren at det er problem med den ene kanalen. Hvis jeg forsto det rett har visstnok problemet noen ganger grunnet i forbindelsen mellom pre/effekt - denne sitter fint synlig som to bøyler bak på forsterkeren.
    Uansett; er det noen dugelige reparatører for slikt i Trondheim? City Radio og TV Service feks?

    Mvh Frode
    Oppo BDP 95EU
    Thorens tra/trp 3000
    JM Lab Diva utopia BE

  11. #11
    Æresmedlem Lyngen's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2006
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    12,730
    Tagget i
    1 Innlegg
    Som sagt så kan det bare vær et loddepunkt som er dårlig. Komme og gå feil et typisk dårlig kontakt og ikke feil på en komponent. Det fikses på ett sekund med et loddebolt om du kjenner noen som har en. Vakkel sees relativt lett ved å åpne den opp (om det er lett å komme til printsiden. Ps. Jeg har fagbrev fra gamle dager, så synser ikke her. Har eid en 5350SE. Flott forsterker!
    Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

  12. #12
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Sep 2007
    Innlegg
    2,181
    Tagget i
    0 Innlegg
    Vi brukte City Radio og TV da jeg jobbet på klubben. Du kan også levere forsterkeren på klubben om det er lettere, eller et av de andre hentestedene til City.

  13. #13
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    572
    Tagget i
    0 Innlegg
    Takk for gode svar! Noen aning om hva en generell overhaling av forsterkeren vil koste sånn ca?

    Mvh Frode
    Oppo BDP 95EU
    Thorens tra/trp 3000
    JM Lab Diva utopia BE

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed