Forsterkere ASR Emitter I exclusive versus Bryston 4Bsst eller Burmeister 952 mk2_

nacka

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.11.2007
Innlegg
79
Antall liker
4
Torget vurderinger
1
Vurderer oppgradering fra min Bryston combo (Bp 26 og 4Bsst) til ASR emitter 1 exclusive evt. Burmeister utstyr.
Bakgrunn for oppgradering er at jeg ønsker klarere og mer "naturlig" lydbilde (synes Bryston blir litt svulstig og lydbildet glir litt ihverandre), og håper dette kan oppnås med tysk ingeniør håndtverk. Ønsker likevel punch som Bryston gir og usikker på ASR gir det om jeg får det samme trøkket.
Noen her med erfaringer med nevnte utstyr?
Mvh
Nacka
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Hei. Jeg har hatt en ASR emitter 1 exlucive battery, men dette er den eneste forsterker i dette prisområdet jeg har hatt. Så sammenl.igningsgrunnlaget er noe tynt. Brukte den sammen med et par Vienna Acoustics strauss v2 og en Musical fidelity M1 dac.

Jeg opplevde ivertfall at ASR hadde den mest naturlige/riktige lyden i en forsterker jeg noen sinne har hørt, der var krefter i overflod og sammenlignet med Musical Fidelity A5 som ver forsterkeren jeg hadde når asr kom i hus så hadde Asr mye mere å gå på. Den var kraftigere og hurtigere enn MF. Men ASR ble for meg for hifi aktig og jeg savnet litt sødme som jeg hadde med A5 og som jeg nå har funnet med min Mcintosh som nok er det merket jeg kommer til å holde meg til.

Asr en i vertfall en meget god forsterker, men som jeg skriver tidligere, jeg har meget lite sammenligningsgrunnlag på forsterkere i den prisklassen.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Du nevner svulstig lyd og at lydbildet glir litt ihverandre. Dette tror jeg ikke har noe med elektronikken din å gjøre. Bryston er jo ikke kjent for noe annet enn nøytral gjengivelse. Er rimelig sikker på at problemet ditt er relatert til rom og høyttalere integrasjon. Ville ha begynt å jobbe litt med plassering og akustikken med demping av førsterefleksjoner og bassfeller. En måling ville kunne ha sagt veldig mye. Kanskje ta kontakt med noen som kan gi deg en analyse? Svulstig bass kan være resultat av peaker og/eller lang etterklangstid. At lydbildet ikke helt sitter skyldes som regel utsikkende tidlige refleksjonen som blander seg med direkte lyden.

Skulle jeg først ha byttet Bryston, så ville ha gått for Hypex Ncore (effektrinn). Billigere og trolig bedre. Uansett så tror jeg ikke det vil løse det du sliter med i nevneverdig grad.
 
Sist redigert:

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.992
Antall liker
6.214
Jeg har hatt den nevnte Bryston-kombinasjonen, og skjønner hva du mener. Jeg har hørt en del på Burmeister som jeg liker veldig godt, men ikke ASR. For å gjøre en kort historie lang så endte jeg opp med Rogue. Kanskje verdt å sjekke ut for deg også?

I tillegg er jeg enig med orso i at problemene du nevner kan skyldes akustikkutfordringer. I beste fall kan du oppnå mye med å flytte litt på høyttalerne.
 

nacka

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.11.2007
Innlegg
79
Antall liker
4
Torget vurderinger
1
Hei Retep, Orso og BT,
Nå har jeg foretatt byttet, ut gikk Bryston settet og inn kom ASR emitter I exclusive.
Hva skal jeg si, lydbildet ble betydelig ryddigere og luftigere. Lyden fikk mer glød og har nå en dypere og fastere bunn enn før
Problemet som jeg opplevde med Bryston (oppsvulmet og slørete lyd) er helt borte.
Tyder vel på at jeg også foretrekker europeisk fremfor nordamerikansk lydbilde.
Takk for tips underveis.
Nacka
 
Topp Bunn