Ønsker anbefaling Forslag til DAC og høytalere til Cambridge 851a

Nikolai

Medlem
Ble medlem
26.08.2012
Innlegg
5
Antall liker
2
Hei!
Jeg har kjøpt Cambridge Azur 851a (stereoforsterker). Nå ser jeg etter DAC og høytalere som kan passe til denne. Så langt har jeg tenkt på følgende:

Høytalere: Dynaudio Focus 160 eller B&W CM8

DAC: Audiolab M-DAC, Hegel HD11, Cambridge DacMagic Plus, Musical Fidelity V-DAC II eller Musical Fidelity M1DAC a

Min primære musikkilde er Spotify på iPad via AirPlay via AppleTV til stereo. Hører på veldig variert musikk. Det viktigste er pen og behagelig musikk (musikalsk?), trenger ikke masse power og masse bass (borettslag)

Håper på masse gode forslag og innspill:)
Nikko
 
T

tce-teams

Gjest
hei og velkommen til forumet kansje vi kan begynne med hvor mye penger er du villig til og bruke på høyttalere og dac.
 

BillGates

Medlem
Ble medlem
22.06.2012
Innlegg
13
Antall liker
1
Hei

Med de musikkildene ville jeg startet med en annen forsterker....
Enten en Nad 390dd eller kjørt feks en audiolab m-dac som forforsterker og funnet et bra effekttrinn. Du trenger antagelig ikke analoge innganger. Men det blir kanskje bare dumt å komme med når du allerede har en forsterker.

Uansett. Det du bør gjøre er å komme seg ut og lytte.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Nikolai; hva med en komplementær dac fra Cambridge. Hvis du liker Cambridge-forsterkeren (nydelig apparat) som du allerede har valgt, så vil du garantert like deres dac også, og den passer selvsagt supert. Og du kan gjøre mye verre enn å velge et sett høyttalere fra en produsent som får det beste ut av Cambridge-opphav elektronikk? Tenker selvsagt på høyttalere som f.eks Harbeth, Spendor o.l., som gir deg rik, fyldig, levende lyd også på moderate volum og selv fra forskjellige kilder. Noen ting hører bare naturlig sammen.

Vil advare mot å velge superanalytiske høyttalere best egnet for mastere, for gode platespillere, svært gode hirez digitalkilder osv dersom Airplay fra Spotify o.l. er din primærkilde, da er det antakelig mye bedre å gå for den rikere klangen med full mellomtoneklang osv fra typisk BBC-type produsenter som f.eks nevnte.
 
Sist redigert:
Topp Bunn