Resultater 1 til 14 av 14
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    13
    Tagget i
    0 Innlegg

    Poff! Lynet tok nettopp den venstre kanalen i min Cambridge 640a - Hva nå?

    Det sa bare poff og blinket i stereobenken. Deretter tordnet det ute. Alt virker fint bortsett fra den venstre kanalen i forsterkeren. En Cambridge 640a v2 som jeg uansett skulle skifte ut snart. Men jeg hadde jo tenkt å selge den da. Noen som vet hvor noe slikt kan repareres. Anbefalinger? og er det verd det. Får vel neppe mer enn 1000-1500 for den forsterkeren på bruktmarkedet.

    Det fine er jo at jeg nå har full forståelse her hjemme om at forsterkeren må skiftes...:-)

  2. #2
    Æresmedlem TT.'s Avatar
    Ble medlem
    Nov 2007
    Sted
    Hurrahølet
    Innlegg
    23,315
    Tagget i
    3 Innlegg
    Hjemforsikringen din dekker vel slik skade, men med egenandel er det neppe verdt det. Uansett lykke til!

  3. #3
    Hifi Freak janfrt's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Sted
    Pt. Høvik
    Innlegg
    7,491
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BillGates Se Innlegg
    Det sa bare poff og blinket i stereobenken. Deretter tordnet det ute. Alt virker fint bortsett fra den venstre kanalen i forsterkeren. En Cambridge 640a v2 som jeg uansett skulle skifte ut snart. Men jeg hadde jo tenkt å selge den da. Noen som vet hvor noe slikt kan repareres. Anbefalinger? og er det verd det. Får vel neppe mer enn 1000-1500 for den forsterkeren på bruktmarkedet.

    Det fine er jo at jeg nå har full forståelse her hjemme om at forsterkeren må skiftes...:-)
    Ble litt nyskjerrig på hvor du bor? Her hvor jeg bor, trakk jeg ut ledninger fra strømnettet fort som f... da det begynte å lyne som et lite helvete ved ett-tiden. Stille nå og alt funker selvfølgelig. Klok av skade........
    Min største glede er å servere mine nærmeste det beste av mat, vin og musikk.

  4. #4
    Hifi Freak mikefish's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2005
    Innlegg
    4,960
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hadde en 340 A for noen år siden,og den var overømfintelig for ytre påvirkninger.Koblet til en gammel betamax videomaskin ved siden av,og da holdt Cambridgen på å flippe ut.Hørte om tilsvarene hendelser med andre modeller.Har en billig SR 10 receiver nå og den har ikke dette problemet.Uansett det er alltid trasig når slike ting skjer.Selv er jeg ganske sløv,det er bare pc'en jeg skrur av når det lyner.

    mvh. s,
    Current set-up : A : Pioneer PD S 707 - Rega Dac-R - B&O Beocenter 7007 - Dali Mentor B : Pioneer PL 530 - Rega Fono - Technics RS TR 212 - Rega Elicit-R - Monitor Audio Silver 2 - musikk-freak og platejunkie.

  5. #5
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Feb 2011
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    512
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra mikefish Se Innlegg
    Hadde en 340 A for noen år siden,og den var overømfintelig for ytre påvirkninger.Koblet til en gammel betamax videomaskin ved siden av,og da holdt Cambridgen på å flippe ut.Hørte om tilsvarene hendelser med andre modeller....

    mvh. s,
    Samme her
    Har prøvd Cambridge Audio Azur 840A tre ganger, alle tre koblet ut etter ca. 15 min. Ventet så i 30 min., virket igjen, og koblet ut igjen etter ca 15 min. osv...
    Aldri mer Cambridge forsterkere for meg.
    Jeg tror at disse forsterkerene har en slags sikring som skal beskytte, men at den er overfølsom og gjør mer skade enn hjelp.

  6. #6
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    13
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hendelsen fant sted på Slependen i Bærum...

  7. #7
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    13
    Tagget i
    0 Innlegg
    ....Ser ut som jeg slo alarm litt for tidlig. Etter litt videre undersøkelse fant jeg ut at jeg fremdeles hadde stereolyd fra tv'en. Dette pekte jo enten mot inngangssteget for cd på forsterkeren eller mot cd-spilleren selv. Etter litt mer testing var det cd-spilleren som sto fram som synderen. Dro ut støpselet, satte det inn igjen, startet opp. Stereolyd. Alt virker.

    Litt merkelig, men joda, er fornøyd jeg. Fikk for øvrig beskjed fra min hybelboer om at det hadde smelt ganske godt i en ubrukt stikkontakt der. iMac og øvrig datautsyr har jeg overspenningsvern på. Tror jammen jeg skal skaffe et til stereobenken også. Selv om det gikk bra denne gangen.

  8. #8
    Hifi Freak Ulf-B's Avatar
    Ble medlem
    May 2008
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    7,821
    Tagget i
    0 Innlegg
    Godt å høre at alt ordnet seg.

    Den eneste idiotsikre måten å gjøre det på, er å nappe ut alle strømkablene når man aner at et tordenvær nærmer seg.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  9. #9
    nysjerrigper
    Guest
    våknet kl halv 7 i morres av et sinnsykt smell og torden som ristet hele bygningen. trodde først det var høyttalerene som hadde en utladning, evt. falt ned fra stativene..elektronikken var heldigvis av

  10. #10
    Hifi Freak janfrt's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2011
    Sted
    Pt. Høvik
    Innlegg
    7,491
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BillGates Se Innlegg
    Hendelsen fant sted på Slependen i Bærum...
    Da er vi ikke langt unna hverandre. Ut med ledninger når drittværet nærmer seg og når man skal være borte et par dager eller mer!

    Cambridge eller uansett hva det er, spiller (nesten) ingen rolle.
    Min største glede er å servere mine nærmeste det beste av mat, vin og musikk.

  11. #11
    Hifi Freak
    Ble medlem
    May 2012
    Innlegg
    5,697
    Tagget i
    9 Innlegg
    Sitat Sitat fra BillGates Se Innlegg
    ....Ser ut som jeg slo alarm litt for tidlig. Etter litt videre undersøkelse fant jeg ut at jeg fremdeles hadde stereolyd fra tv'en. Dette pekte jo enten mot inngangssteget for cd på forsterkeren eller mot cd-spilleren selv. Etter litt mer testing var det cd-spilleren som sto fram som synderen. Dro ut støpselet, satte det inn igjen, startet opp. Stereolyd. Alt virker.

    Litt merkelig, men joda, er fornøyd jeg. Fikk for øvrig beskjed fra min hybelboer om at det hadde smelt ganske godt i en ubrukt stikkontakt der. iMac og øvrig datautsyr har jeg overspenningsvern på. Tror jammen jeg skal skaffe et til stereobenken også. Selv om det gikk bra denne gangen.
    Lynet ødelagde anlægget og Supermann kom og fikset det ! Thumbs up.

  12. #12
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    13
    Tagget i
    0 Innlegg
    Alle liker en happy ending... med eller uten Supermann. Kanskje fortrinnsvis med ;-)

  13. #13
    Æresmedlem TT.'s Avatar
    Ble medlem
    Nov 2007
    Sted
    Hurrahølet
    Innlegg
    23,315
    Tagget i
    3 Innlegg
    Sitat Sitat fra BillGates Se Innlegg
    Hendelsen fant sted på Slependen i Bærum...
    A ja, da er det ikke rart at det skjer

  14. #14
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    13
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra TT. Se Innlegg
    Sitat Sitat fra BillGates Se Innlegg
    Hendelsen fant sted på Slependen i Bærum...
    A ja, da er det ikke rart at det skjer
    Antagelig ikke. Det er ikke mangel på noe her ute...

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed