Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert jobb's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Innlegg
  83
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hypex og Magnepan 1.7

  Hallo der ute

  Er det noen som har erfaring med hvordan Hypex NC400 og Magnepan 1.7 låter sammen? Ville vært svært glad for alle råd og tanker om forsterkere som funker godt sammen med Magnepan 1.7.

  Pfh takk

  jobb

 2. #2
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Nordby
  Innlegg
  1,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg får skrive det samme til deg som til Martin Logan og Ncore tråden:

  Dersom du bor i nærheten av Oslo kan jeg gjerne komme en tur med en Ncore forsterker, så du kan få testet den i eget oppsett.

  Etter Hifimessen i Horten vil jeg sende ut Ncore for testing for de som er interessert i å teste den.

  De som er interesserte kan sende meg en PM eller epost med en beskrivese av utstyr det skal testes på og kort om bakgrunn for ønsket om testen.
  Oppretter en liste over interesserte og den som låner sender den til nestemann på lista.
  Ønsker da en tibakemelding fra de som har testet med lytteinntrykk og eventuelle svakheter og styrker man opplever med Ncore.
  Mvh
  Eier av Enhanced Home Entertainment Design (EHED)
  Morten Jordbrånen

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  440
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hei!

  Jeg er på min tredje runde med Magnepan og spiller nå på 1.7. Det er en høyttaler jeg mener har potensiale i seg til å kunne kobles opp mot forsterkere i prisklasser man normalt ikke ville tenke på som naturlige partnere. Rommet ditt og hvilke lydnivået du preferer, er viktige for hvor kraftig forsterker du trenger. Høyttalerne kjennetegnes med en transparent og nøytral gjengivelse med god mikrodynamikk. Noen mener de kan være bassfattige, - det mener jeg ikke er riktig. Nå er alt relativt, og smak og behag en viktig faktor innenfor hifi-verdenen. Med rett forsterker er 1.7 kapable til å fore på med en naturlig og dynamisk bass på realistiske lydnivåer.

  Forsterkere med gode egenskaper i diskantområdet og med evne til å presentere mellomtoner med stor grad av naturtrohet vil kunne utnytte 1.7s evner til å presentere virkelighetsnær gjengivelse i disse frekvensområdene. Akustiske instrumenter og stemmer vil kunne opplevelse svært nær virkeligheten. En Lauvland-oppgradert Doxa jeg har, er en god match i så måte. Ønsker man å følge opp med kontant dynamisk bass, trengs det litt mer krefter. Min Atoll IN200 er en fin fransk partner med mye av Doxaens kvaliteter, men har mer krefter til å løfte de lavere frekvenser fram til et sammenhenhengende og komplett lydbilde. Den kan presentere en stort lydbilde og har krefter til å fylle en normalt stort rom med nok lyd. Dog avslører 1.7 at de har mer å gå på når volumknappen skrus mot maks og kreftene i Atollen begynner å ebbe ut.(Atollen er forøvrig en perle til prisen og dessverre litt for lite kjent her på berget.)

  Min neste anskaffelse ble en Wyred4Sound STI-500. Da er vi over fra tradisjonelle transistorforsterkere til klasse-D. Jeg vil påstå at denne forsterkeren paret med Magnepan 1.7 er en kombo som er tilnærmet uslåelig i forhold til pris og ytelse. Forsterkeren har en lydsignatur som passer utmerket til 1.7, og vise versa. Og har mer enn krefter nok. Det blir bare masse deilig lyd i hele frekvensområdet. Stort realistisk lydbilde fyller mer enn nok lytterommet som totalt er ca. 36m2. Dette er bare utrolig bra!

  Jeg har en sub fra B&W, en PV1. Den spiller som ei kule! ;-) Den var grei å ha sammen med Atollen. Unødvendig sammen med W4Sen, men litt morsom til tider når film med bang og slam sto på tapetet og projektoren presenterer bilde på stort lerret.

  Å erstatte W4Sen er i grunn bare tull. Men hvordan er det nå ikke her i vår hifi-verden. Hvor gode 1.7 virkelig er, vet man jo ikke før man gir de noen utfordringer. Og når anledningen nå bød seg, kunne jeg ikke motstå fristelsen. Rett før ferien ankom en Karan KA I-180 mkII. Gud bedre!

  Mvh Olav E.

 4. #4
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Artig å få bekreftet det jeg har en god magefølesle for Olav E.

  Når og om jeg blir gammel og flytter inn i leilighet, så ser jeg ikke helt for meg at mitt nåværende høyttaler/subsystem blir med på et slikt flyttelass.
  Dette dersom jeg først flytter om en del år, for da blir det nok noe med mindre plass enn jeg har nå.

  Da er det nettopp magnepan 1.7 (alt. 3.7) jeg har i tankene, og dette fordi jeg mener dette er godt egnede HT./konstruksjon i en leilighet hvor det er naboer kanskje på alle kanter og visse hensyn bør tas.

  Mitt Karan utstyr ser jeg absolutt en meget stor sjanse for blir med meg i flere år fremover, og som sagt har jeg en svært god magefølelse for Karan mot Magnepan.

  Selv om jeg av en eller annen grunn skulle anskaffe annet forsterkeri i hovedanlegget en gang, så vil Karanutsyret mitt forbli i huset i kjelleranlegget.
  Dette er det nå ingen nærliggende planer om lenger, da jeg bestemt mener å ha fått til godlyden (igjen).

  Nå er jo forsåvidt Magnepan stor ht. det. men ikke så mye i dybden, men jeg tenker mer på selve konstruksjonen og at en likevel er nødt til å begrense seg angjeldende lydtrykk under slike boforhold imo.

  Gratulerer med 180.

  Mvh.KW

 5. #5
  Hifi-interessert jobb's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Innlegg
  83
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tusen takk for et flott og utfyllende svar Olav E.
  Kunne jeg høre med deg hva du tror om en Vincent SV-236 Hybrid forsterker til Magnepan 1.7? Den er på 180W i 4 ohm, og lytterommet er ca. 20 m2.

 6. #6
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  440
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hei igjen!

  Først takk til KW for hyggelig innlegg. Leste i en annen tråd om valg av høytalere som er nabovennlige i bassen at Magnepan, og forsåvidt andre dipoler, utmerker seg med sitt konstruksjonsprinsipp positivt i så måte. Dog er det viktig å presisere at dette ikke betyr at Magnepaner ikke kan spille bass!

  Så til deg jobb:

  Vincent SV-236 har jeg dessverre ikke hørt. Imidlertid har jeg lest flere postive tester av den. Nå forefinnes den etter det jeg forstår i flere mk-utgaver. Jeg vet ikke hvilken utgave du tenker på. En hybridkonstruksjon var lenge en opsjon for meg. Pathos Inpol har et fasinerende design og har fått gode omtaler. Alternativet har vært separat for- og effektforsterker med rør i forforsterkeren og transistor eller D-klasse i sluttrinnet. Målsettingen var å finne fram til en oppløst men ikke øretrettende gjengivelse og samtidig nok krefter til å unngå pusteproblemer når det er påkrevet. High Fidelity betyr høy naturtroehet. Jeg velger å holde fast ved denne defineringen av målet for hifi-hobbyen. Vil man pynte på virkeligheten, må utgangspunktet være nettopp virkeligheten. Tidlig i min hifi-karriere var jeg heldig å få stadig høre et meget kompetent anlegg. Høyttalerne var Apogee av ett eller annet slag. Deres fortreffelige måte til å etterligne virkeligheten, skape illusjonen av tilstedeværelse, har nok definert hvilken lyd jeg har vært på jakt etter siden.

  Vincent er SV-236 leser jeg løfter bassen noe, - jeg tolker det til å fremmheve øvre deler i de lavere frekvenser, videre at de avrunder toppen noe for å vektlegge lyttevennlighet. Umiddelbart tenker jeg at dette er en forsterker som dermed ikke utnytter 1.7s potensiale. Styrken til 1.7 er nettopp den åpne transparente gjengivelse i mellomtone- og diskantområdet. Videre er det for 1.7 ingen ulempe at det er krefter nok og flat frekvensgang i bassen. 1.7 gjengir bass dynamisk, tørt og med nok trøkk når den blir foret riktig. 1.7 trenger ikke "hjelp" i noen del av frekvensområdet for å kamuflere manglende egenskaper. En annen egenskap med 1.7 er at de forsvinner totalt i lydbildet. De tegner et vidt lydbilde i har gode 3D-egenskaper. Her leser jeg også noen merknader til SV-236 egenskaper som indikerer noen begrensninger i så måte.

  La meg snu alt på hodet; 1.7 kan være en utmerket match til SV-236! Forsterkern får god omtale for sin ørevennlige gjengivelse. Den skal ha krefter nok til å gjenskape et realistisk lydtrykk i ditt rom på 20m2. At den har et lite løft i bassen kan nettopp gi den opplevelse av trøkk i de lave frekvenser som passer den musikken du liker. 1.7 strekker seg langt opp i frekvensområdet og vil gi SV-236 nok luft og byr på dynamikk som lar forsterkeren briljere med sine egenskaper uten å begrense. Det jeg ønsker å poengtere, er at 1.7 er så gode at de kan gi de fleste forsterkere spillerom for å presentere de egenskapene de selv kan by på. Liker du SV-236 så prøv!

  Et poeng til slutt: Som for alle høyttalere vil optimal oppstilling og egnet lyttrom være en betingelse for å hente ut de beste egenskapene. En bekjent av meg kjøpte 1.7, forøvrig en aktiv musiker. Han valgte å selge dem da han ikke kunne by dem nok plass. Jeg kjøpe mine brukt av en som også hadde at alt for lite rom til dem. Nå snakker vi om rom der høyttalerne trykkes opp mot bakvegg og sidevegg på en eller to sider. 1.7 er overhodet ikke spesielt krevende, men litt luft må de ha! De er forøvrig veldig lette å flytte på og kan dermed settes mot vegg for å ikke oppta gulvplass. Ved seriøs lytting, flytter du de lett tilbake i posisjon.

  Jeg har i tillegg til tidligere nevnte Doxa, Atoll, W4S og Karan, hatt Magnepaner koblet opp på ett eller annet fra Sony, KingRex T20U, Arcam Solo og Hegel H70. Karan KA-I 180 mkII er i en egen klasse, også økonomisk. Imidlertid er W4S STI-500 sammen med 1.7 en usedvanlig god kombo til en fornuftig pris.

  Mvh Olav E.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed