Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Aug 2012
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Samsung Galaxy SIII, like bra som Cowon x7?

  Hei, jeg er helt ny på markedet over Hi-Fi lyd og trenger hjelp med å få en forståelse av hvordan ting fungerer og hva jeg skal se etter for å dekke kravene mine og lignende.

  Min situasjon er sånn: Jeg har alltid vært glad i musikk, men aldri hatt skikkelig råd til å kjøpe det jeg har lyst på. Men så har min fantastiske kjæreste sagt at hun skal kjøpe meg et headsett (Beyerdynamic T70p) og sagt at vi skal også kjøpe alt tilbehør som jeg trenger ved siden av for å kunne bruke disse hodetelefonene på sitt beste.

  Som tidligere sagt så har jeg ingen erfaring med god lyd og fant bare nettopp ut at det finnes noe som heter FLAC-filer og at disse Beyerdynamic T70p kan spille disse så man hører forskjellen. Så vi søkte rundt for å finne en medieavspiller som kunne spille av disse filene og fant ut av at det eneste (som vi fant) er medieavspillere av merket Cowon, og da spesifikt Cowon x7.

  Og så, etter å ha snakket med mange venner som har litt peiling på musikk og lyd, får jeg høre at den nye Samsung Galaxy SIII også kan spille av FLAC filer, og siden jeg er ute etter ny mobil burde jeg bare spare opp litt mer penger å kjøpe den i stedet så jeg får to i ett.

  Så spørsmålet mitt er: Kan jeg likså greit kjøpe Samsung Galaxy SIII, eller har Cowon x7 andre egenskaper som påvirker lyden?

  Takk til alle som tar seg tid til å lese gjennom innlegget mitt og takk til alle som tar seg tid til å svare!

  PS: Vi skal kjøpe en forsterker uansett da jeg ble anbefalt det på Sound Garden Oslo.

  Andre spørsmål som jeg gjerne skulle ha svar på:
  Hva slags andre filtyper finnes det som spiller musikk med bedre kvalitet? Hvordan er disse i forhold til .mp3 og FLAC?
  Har dere noen gode forslag til forsterkere som vil være passende til min situasjon (Beyerdynamic T70p og enten/eller av de to medieavspillerene)?

  Takk igjen!

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2003
  Innlegg
  2,436
  Tagget i
  0 Innlegg
  Velkommen til asylet.

  Du spør egentlig om litt forskjellige ting, så jeg skal prøve å dele opp svarene mine så du lettere kan finne svar på det du spør om.

  1. Sett deg inn i skillet mellom lossless og lossy musikkfiler. Lossless betyr at musikkfilene har bevart musikken slik den f.eks. var på en CD (d.v.s. at ingen data er fjernet fra det som var på CD'n). FLAC er en type filformat som er lossless (musikken er identisk med den på CD, gitt at overføringen er gjort riktig), men det finnes også andre formater. MP3 er et klassisk eksempel på lossy musikkfiler - her er musikkfilen IKKE identisk med det som lå på CD'n. Grunnen til dette er at musikkfiler da blir mindre på en harddisk. En komplett cd overført til FLAC vil ofte være i størrelsesorden 300-500 MB, mens en MP3 vil være vesentlig mindre. MP3 (og andre lossy formater) bruker ulike måter for å fjerne informasjon fra utgangspunktet på, som i teorien er ment å være nesten-ikke-hørbar. Jeg, på mitt anlegg, hører godt forskjell på om en fil er i FLAC eller MP3. YMMV. (Og bare så det er sagt: det at musikk er lagret i FLAC betyr IKKE at det MÅ være lossless. Det går helt fint av å konvertere MP3 til FLAC (og da vil det ikke være lossless, men lossy FLAC) men så lenge du selv har gjort konverteringa eller den som har gjort visste hva han drev med, er FLAC lossless).

  Du finner masse og masse informasjon om dette både på sentralen og ellers på verdensveven. Og det er mange diskusjoner rundt hva som er best, om det er forskjell, eller ikke - enkleste er som oftest å gjøre seg opp sin egen mening via erfaring, sekundært å finne noen kjentfolk du stoler på og ha det som utgangspunkt.

  2. Det andre du spør om handler om hvordan du kan drive hodetelefonene på en best mulig måte (grattis med flotte hodetelefoner, forøvrig!). Her er du (igjen) inne i et komplisert tema - skal du f.eks. utelukkende bruke disse bærbart? I så fall må den hodetelefonforsterkeren du skriver om være bærbar og (helst) gå på batteri. Hvis du derimot tenker at du vil ha et hodetelefonanlegg hjemme med en egen forsterker til hodetelefonene dine, er det en litt annen greie. Spør f.eks. på hodetelefondelen av sentralen når det gjelder dette, mange der som har peiling og erfaring (langt utover det jeg selv har).

  3. Hvis du tar som utgangspunkt at du etterhvert får deg et bibliotek med lossless musikkfiler; som jeg vil anbefale deg å gjøre, gjenstår spørsmålet om hvordan du skal gjøre disse filene om til musikk. Fordi, som du kanskje vet, så vil en musikkfil være digital (1 og 0, rett og slett). Men, for å høre på det i hodetelefonene dine må disse 1'erne og 0'erne konverteres til et analogt signal. Dette kalles på fint fra digital til analog konvertinger og har igjen gitt grobunnen for et marked for DAC'r (Digital to Analog Converters). I de aller, aller fleste moderne mobiltelefoner sitter det en eller annen form for DAC. Jeg har f.eks. selv en HTC One X som jeg bruker til å spille musikk når jeg er på toget/flyet/what-ever. Utfordringen er bare den at DAC'en i telefon min ikke er spesielt bra sammenlignet med f.eks. DAC'en jeg har i stereoanlegget mitt. Eller, sagt på en annen måte: den musikken jeg har på telefon min, har jeg som MP3 fordi jeg ikke klarer å høre forskjell på MP3 og FLAC på min telefon og jeg får plass til mer musikk med MP3 enn med FLAC. Og vær forøvrig klar over at Spotify og Wimp og slike streamingtjenester streamer lossy.

  Poenget: jeg tror ikke den snille kjæresten din helt vet hva hun lovte hvis hun sa at du skulle få det du trengte for å det aller beste ut av hodetelefonene dine. DAC'r er f.eks. et marked hvor the sky is the limit når det kommer til pris og hvor diskusjonene om hvorvidt kvalitet følger pris går en høy gang (og uten noen endelig konklusjon). Og hodetelefonforsterkere trenger ikke (men kan) være billige. Men, i den grad det er en trøst: hodetelefoner og god lyd er veldig, veldig mye billigere enn den typen anlegg en del av oss her på sentralen primært styrer med.

  Så, oppsummert:

  Enhver nogenlunde vettug moderne mobiltelefon (jeg vil tro det gjelder de fleste med Android OS, som jo Samsung Galaxy III har) kan avspille FLAC så vidt jeg vet. Så det kan du helt fint få til uten store problemer - og jeg ser ikke helt hvorfor du skal trenge en hodetelefonforsterker til de Beyerne, da de, så vidt jeg husker, er bygd for å kunne drives av f.eks. mobiltelefoner. Det er den enkleste måten å begynne på.

  Får du, etter det, smak for god lyd, har du et par hodetelefoner som er av høy kvalitet, så du kan fint klare å bygge opp et rent hodetelefonanlegg som du da kan ha hjemme for å lytte til musikk. Da ville jeg i hvert fall sett nærmere på DAC'r (du får mange DAC'r som har egen hodetelefonutgang, f.eks.) til å begynne med, da jeg tror hodetelefonene er av såpass høy kvalitet at de helt fint klarer å vise deg hvorfor du brukte de tusenlappene sammenlignet med lyden i telefonen din. Men går du den veien, er du fort ute på en galei enkelte av oss her på bruket ikke har kommet oss av.

  Og uansett tror jeg det ville vært smart å sette seg litt inn i temaet som omhandler å avspille digital musikkfiler, så du skjønner forskjellen på lossy og lossless. Og lykke til - røyner det på, får du bare legge ut poster her på sentralen så vil nok noen svare.
  ____________________________________
  Server / Audiolense / HTPC - DIY DAC-TVC - Heretical - Hegel H2A - Magnepan MG12 (moddet delefilter) - GIK Acoustics

 3. #3
  Hifi Freak Terje Berg's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2008
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  1,322
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg vil bare legge til at Samsung Gallaxy SIII er den VERSTE telefonen jeg har koblet headsett til.. Rett og slett flaut.
  JBL EVEREST DD67000 active / JBL L50 1979
  Hypex/Anaview/Motu/Audiolense
  Headfi: AKG N5005 - Topping NX4

  JMLC Hornrig in progress

 4. #4
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,748
  Tagget i
  4 Innlegg
  Jeg har Samsung Galaxy SII og lyden med øreplugger er sjokkerende dårlig. Faktisk så dårlig at det kun med beste godvilje egner seg til trening, hvor jeg ikke stilller noen som helst krav. Utrolig ullen lyd uten bass og det er nærmest umulig å få skikkelig volum selv med de mest lettdrevne plugger. Hvis ikke SIII er bedre enn SII her så ville jeg styrt unna disse når det gjelder alt av lydgjengivelse. Som telefon er det imidlertid glimrende saker, så jeg kan uansett anbefale Galaxy SII og SIII som mobiler.

 5. #5
  Hifi Freak H.R's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Jessheim | Ullensaker
  Innlegg
  6,395
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har også s3. Den egner seg ikkesommusikkavspiller.
  ALE OEM Member 001 | Medlem av hornalliansen | Anlegget
  "Arguing with idiots is like playing chess with a pigeon. No matter how good you are,
  the bird is going to shit on the board and strut around like it's won anyway."

 6. #6
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg
  En hyppig frekventerende venn hadde S2 og nå S3, jeg synes de er overraskende dårlig som musikkavspiller. Nærmest sjokkerende dårlig faktisk. Klønete OS som medfører mange trykk for å få til enkle ting også, men det er mer en vanesak sikkert, og noe som kun er min mening.
  Jeg hadde ikke byttet ut iPhone til en slik, mildest talt, for å si det slik. iOS-enheten låter i mine ører mange klasser bedre. Da hadde jeg heller (og gjør faktisk) konvertert mine FLAC-filer til et iOS-vennlig format, og bruker iTunes (på Mac, gratis) som medieavspiller. Glimrende.

  For beste computerlyd hjemme; computer -> DAC -> forsterker, og telefon kun som fjernkontroll av computeren.
  DAC og forsterker kan gjerne være integrert i samme boks. FLAC er fint, det er ALAC også. Ettersom hvilken avspiller man vil bruke.

 7. #7
  Helt fersk
  Ble medlem
  Aug 2012
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Mbare Se Innlegg
  Velkommen til asylet.

  Du spør egentlig om litt forskjellige ting, så jeg skal prøve å dele opp svarene mine så du lettere kan finne svar på det du spør om.

  1. Sett deg inn i skillet mellom lossless og lossy musikkfiler. Lossless betyr at musikkfilene har bevart musikken slik den f.eks. var på en CD (d.v.s. at ingen data er fjernet fra det som var på CD'n). FLAC er en type filformat som er lossless (musikken er identisk med den på CD, gitt at overføringen er gjort riktig), men det finnes også andre formater. MP3 er et klassisk eksempel på lossy musikkfiler - her er musikkfilen IKKE identisk med det som lå på CD'n. Grunnen til dette er at musikkfiler da blir mindre på en harddisk. En komplett cd overført til FLAC vil ofte være i størrelsesorden 300-500 MB, mens en MP3 vil være vesentlig mindre. MP3 (og andre lossy formater) bruker ulike måter for å fjerne informasjon fra utgangspunktet på, som i teorien er ment å være nesten-ikke-hørbar. Jeg, på mitt anlegg, hører godt forskjell på om en fil er i FLAC eller MP3. YMMV. (Og bare så det er sagt: det at musikk er lagret i FLAC betyr IKKE at det MÅ være lossless. Det går helt fint av å konvertere MP3 til FLAC (og da vil det ikke være lossless, men lossy FLAC) men så lenge du selv har gjort konverteringa eller den som har gjort visste hva han drev med, er FLAC lossless).

  Du finner masse og masse informasjon om dette både på sentralen og ellers på verdensveven. Og det er mange diskusjoner rundt hva som er best, om det er forskjell, eller ikke - enkleste er som oftest å gjøre seg opp sin egen mening via erfaring, sekundært å finne noen kjentfolk du stoler på og ha det som utgangspunkt.

  2. Det andre du spør om handler om hvordan du kan drive hodetelefonene på en best mulig måte (grattis med flotte hodetelefoner, forøvrig!). Her er du (igjen) inne i et komplisert tema - skal du f.eks. utelukkende bruke disse bærbart? I så fall må den hodetelefonforsterkeren du skriver om være bærbar og (helst) gå på batteri. Hvis du derimot tenker at du vil ha et hodetelefonanlegg hjemme med en egen forsterker til hodetelefonene dine, er det en litt annen greie. Spør f.eks. på hodetelefondelen av sentralen når det gjelder dette, mange der som har peiling og erfaring (langt utover det jeg selv har).

  3. Hvis du tar som utgangspunkt at du etterhvert får deg et bibliotek med lossless musikkfiler; som jeg vil anbefale deg å gjøre, gjenstår spørsmålet om hvordan du skal gjøre disse filene om til musikk. Fordi, som du kanskje vet, så vil en musikkfil være digital (1 og 0, rett og slett). Men, for å høre på det i hodetelefonene dine må disse 1'erne og 0'erne konverteres til et analogt signal. Dette kalles på fint fra digital til analog konvertinger og har igjen gitt grobunnen for et marked for DAC'r (Digital to Analog Converters). I de aller, aller fleste moderne mobiltelefoner sitter det en eller annen form for DAC. Jeg har f.eks. selv en HTC One X som jeg bruker til å spille musikk når jeg er på toget/flyet/what-ever. Utfordringen er bare den at DAC'en i telefon min ikke er spesielt bra sammenlignet med f.eks. DAC'en jeg har i stereoanlegget mitt. Eller, sagt på en annen måte: den musikken jeg har på telefon min, har jeg som MP3 fordi jeg ikke klarer å høre forskjell på MP3 og FLAC på min telefon og jeg får plass til mer musikk med MP3 enn med FLAC. Og vær forøvrig klar over at Spotify og Wimp og slike streamingtjenester streamer lossy.

  Poenget: jeg tror ikke den snille kjæresten din helt vet hva hun lovte hvis hun sa at du skulle få det du trengte for å det aller beste ut av hodetelefonene dine. DAC'r er f.eks. et marked hvor the sky is the limit når det kommer til pris og hvor diskusjonene om hvorvidt kvalitet følger pris går en høy gang (og uten noen endelig konklusjon). Og hodetelefonforsterkere trenger ikke (men kan) være billige. Men, i den grad det er en trøst: hodetelefoner og god lyd er veldig, veldig mye billigere enn den typen anlegg en del av oss her på sentralen primært styrer med.

  Så, oppsummert:

  Enhver nogenlunde vettug moderne mobiltelefon (jeg vil tro det gjelder de fleste med Android OS, som jo Samsung Galaxy III har) kan avspille FLAC så vidt jeg vet. Så det kan du helt fint få til uten store problemer - og jeg ser ikke helt hvorfor du skal trenge en hodetelefonforsterker til de Beyerne, da de, så vidt jeg husker, er bygd for å kunne drives av f.eks. mobiltelefoner. Det er den enkleste måten å begynne på.

  Får du, etter det, smak for god lyd, har du et par hodetelefoner som er av høy kvalitet, så du kan fint klare å bygge opp et rent hodetelefonanlegg som du da kan ha hjemme for å lytte til musikk. Da ville jeg i hvert fall sett nærmere på DAC'r (du får mange DAC'r som har egen hodetelefonutgang, f.eks.) til å begynne med, da jeg tror hodetelefonene er av såpass høy kvalitet at de helt fint klarer å vise deg hvorfor du brukte de tusenlappene sammenlignet med lyden i telefonen din. Men går du den veien, er du fort ute på en galei enkelte av oss her på bruket ikke har kommet oss av.

  Og uansett tror jeg det ville vært smart å sette seg litt inn i temaet som omhandler å avspille digital musikkfiler, så du skjønner forskjellen på lossy og lossless. Og lykke til - røyner det på, får du bare legge ut poster her på sentralen så vil nok noen svare.
  Tusen takk for grundig og utfyllende svar! Jeg lærte mye nytt og vet hva jeg skal lete etter for å lære mer. Innlegget ditt er utrolig nyttig og jeg takker igjen. Lover å se nærmere på losseless og lossy musikkfiler og DAC'r

  Sitat Sitat fra TerjeB Se Innlegg
  Jeg vil bare legge til at Samsung Gallaxy SIII er den VERSTE telefonen jeg har koblet headsett til.. Rett og slett flaut.
  Takk for svaret, jeg visste ikke at den var så ille! Er det en moderne smartphone du vil anbefale som har bra lyd eller burde jeg heller gå får en medieavspiller som har spesialisert seg på å spille av lyd?

  Sitat Sitat fra marsboer Se Innlegg
  Jeg har Samsung Galaxy SII og lyden med øreplugger er sjokkerende dårlig. Faktisk så dårlig at det kun med beste godvilje egner seg til trening, hvor jeg ikke stilller noen som helst krav. Utrolig ullen lyd uten bass og det er nærmest umulig å få skikkelig volum selv med de mest lettdrevne plugger. Hvis ikke SIII er bedre enn SII her så ville jeg styrt unna disse når det gjelder alt av lydgjengivelse. Som telefon er det imidlertid glimrende saker, så jeg kan uansett anbefale Galaxy SII og SIII som mobiler.
  Takk for tipsene, ser ut til at jeg kommer til å kjøpe Samsung Galaxy SIII uansett om jeg ikke skal bruke den til å spille av musikk, selv om kjøpet kommer til å bli noe forsinket

  Sitat Sitat fra H.R Se Innlegg
  Har også s3. Den egner seg ikkesommusikkavspiller.
  Takk for advarselen! Skal definitivt se etter noe annet. Er det noe du vil anbefale til en som ikke kan så mye om musikkavspilling?

  Sitat Sitat fra Vidar P Se Innlegg
  En hyppig frekventerende venn hadde S2 og nå S3, jeg synes de er overraskende dårlig som musikkavspiller. Nærmest sjokkerende dårlig faktisk. Klønete OS som medfører mange trykk for å få til enkle ting også, men det er mer en vanesak sikkert, og noe som kun er min mening.
  Jeg hadde ikke byttet ut iPhone til en slik, mildest talt, for å si det slik. iOS-enheten låter i mine ører mange klasser bedre. Da hadde jeg heller (og gjør faktisk) konvertert mine FLAC-filer til et iOS-vennlig format, og bruker iTunes (på Mac, gratis) som medieavspiller. Glimrende.

  For beste computerlyd hjemme; computer -> DAC -> forsterker, og telefon kun som fjernkontroll av computeren.
  DAC og forsterker kan gjerne være integrert i samme boks. FLAC er fint, det er ALAC også. Ettersom hvilken avspiller man vil bruke.
  Takk for innlegget, det høres veldig spennende ut å forbedre lyden fra datamaskinen da jeg bruker data en del. Siden jeg ikke vet så mye om musikkavspilling, er det noe jeg kan se etter i en datamaskin, en spesifikk del som forteller litt om hvordan den spiller av musikk, eller har det ingenting å si så lenge man har en god DAC og forsterker?


  Takk for alle innleggene deres, dere har gitt meg mye å tenke på og utforske!

 8. #8
  Hifi Freak H.R's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Jessheim | Ullensaker
  Innlegg
  6,395
  Tagget i
  0 Innlegg
  S3 er en glimrende telefon osv. Jeg er nok ikke rett person å be om råd hva som er bra, mest da jeg kun bruker telefon til lydbøker og skjelden musikk. Synes også somregel at ting er godt nok jeg, forventer ikke hifilyd fra en telefon.det betyr derimot ikke at jeg ikke tester om det er bra eller ikke og s3 er påfallende svak på det punktet imine ører. Bruker stax sine hodetelefoner(noen små og portable) til musikk , men som oftest noen gamle phillips som er i mono til lydbøkene.

  Hva med en ren avspiller til musikk, og beholde den telefonen du sikkert allerede har? Kanskje ikke så gøy mht til ny telefon men pokker så morro når det kommer til musikkbiten da. Det finnes en masse å velge mellom, har du en pc så kan den brukes som kilde. En dac som gjør pcen brukans koster mindre en 1000kr nytt. Ebay flommer over av headamps som garantert er bedre en en hvilke som helst telefon og koster neppe mer en den telefonen du sikler på. Kan heller ikke komme med råd her da jeg er langt under middels interessert i headfi.
  ALE OEM Member 001 | Medlem av hornalliansen | Anlegget
  "Arguing with idiots is like playing chess with a pigeon. No matter how good you are,
  the bird is going to shit on the board and strut around like it's won anyway."

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,391
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hovedspørsmålet må jo være om du skal bruke dette hjemme i stua, eller om du skal kunne slepe med deg greiene for å bruke de over alt - trikken, bussen, jobb osv ?

  Hvis du skal ha noe stasjonært, ville jeg tenkt på hodetelefonforsterker med dac (eller dac med hodetelfonforsterker - f.eks. en Beresford Bushmaster), en Squeezebox Touch som avspiller (kan styres fra en smarttelefon) og en harddisk eller minnepinne for å lagre på. (Evnt kan du lagre på datamaskinen din, hvis du allerede har dette).

  Hvis du skal dra greiene med deg, så må du se etter en mp3/flac-spiller med best mulig lydkvalitet, og så sjekke at den er strømsterk not til de Beyerdynamicene. De hodetelefonene er bare 32 ohm, så det kan være at en del bærbare musikkspillere vil slite med de...

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 10. #10
  Overivrig entusiast kjetinho's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  787
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei

  Las nyleg ein gruppetest av bærbare spelarar i Hifi-choice (Augustnr.). 5 reine spelarar og ein Samsung Galaxy S WiFi. Der kom Samsungen best ut av alle på lyd. Har ikkje høyrd den sjølv, men du kan jo sjekke ut bladet.
  Squeezebox Touch - Buffalo II - Copland CTA 305 - Doxa 73 - Amphion Xenon

 11. #11
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,713
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  HTC One med Beats-lydkoert skal være ganske bra, såpass at en i familien som er ganske lydvant droppet den ekstra hodetelefonforsterkeren han alltid drasset på....

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed