Diverse En liten AHA opplevelse

norcad

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2006
Innlegg
1.262
Antall liker
22
Etter at jeg endelig fikk flyttet alle de fæle "boksene" med ditto halvferdige DIY og andre stygge høyttalere ut av stuen, begynte maset fra samboeren om at hun ville jo ha musikk i stua! :confused:
Hun fikk da overta min Squeezebox Duet, slik at jeg hadde god grunn til å kjøpe en Touch i stedet :)
Men "bokser" ville hun jo helst ikke ha, og mine Klipsch RB-81 var jo ALTFOR svære.
Problemet var jo at det samtidig som det ikke synes, skulle spille grisehøyt slik at hele huset ble fyllt med musikk som overdøvet støvsuger, kjøkkenmaskin og andre duppeditter min andre halvdel kunne finne på å bråke med.
En bortimot umulighet som de fleste her inne vet.
Tanken var et par aktive monitorer evnt et par "små" høyttalere med grei følsomhet sammen med en T-amp e.l.
Muligheten for å bomme totalt var skremmende stor, så noe innkjøp av dette utstyret ble jo da "aldri" noe av.

Men i går kveld fikk hun se mine "små og søte" ATC-A7 i skapet på hobbyrommet, og fikk da den gode ideen om at de passet bra i stua:

ATC_A7.jpg


At disse har en følsomhet på 80dB om man legger godviljen til, og ikke akkurat spiller bass med en 5" i liten lukket kasse, var hun ikke interessert i høre noe om.
Hun hadde jo sett min gamle Onkyo receiver på TV-stua og den kunne hun jo til nød leve med frem til jeg fikk kjøpt noe bedre og usynlig!
Onkyo'n er fra 1974, men er absolutt ikke noe monsterreceiver - snarere tvert imot:

Onkyo TX220.jpg


Den er vel på 20w eller deromkring så alle forstår jo at dette er dødfødt.

For å toppe det hele ble det selvfølgelig et par skolisser fra Duet'en sin elendige DAC til AUX på receiveren, og dertil tilhørende høyttalerledninger fra Clasern.

Og mens jeg bar inn, ryddet plass og koblet opp sakene visste jeg jo at dette bare måtte bæres ut igjen om 10 minutter :(

Men så kommer vi til headingen på dette innlegget.............

For med høyttalerne plassert godt inntil veggen, og Loudness knappen trykt inn på receiveren så dukket det faktisk opp bass!
Og med volumknappen i midtstilling så spillte dette langt høyere (og renere) enn hva jeg hadde innbilt meg var mulig i ei stue på 35 kvm.

Samboeren var derfor blid og fornøyd, mens jeg satte meg ned i sofaen og nærmest irriterte meg over at mine fordommer ble gjort til skamme, samtidig som jeg må beundre mellomtonen ATC har klart å få ut av dette lille elementet med pølseoppheng og fhv lang slaglengde:

ATC_mid.jpg


Så dagens motto blir da; ikke vær sikker på at du vet hva som funker, men prøv! ;)
 

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.464
Antall liker
2.120
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Morsom historie som ligner litt en jeg selv opplevde for noen uker siden.
Jeg var på Hamos med et hengerlass med rask fra div oppussing i heimen.
sola skinte og jeg fikk en kopp kaffe av en bekjent. Så rullet det inn en hvit Audi q7, fra den kommer den en mann med et par høyttalere med høyttalerkablene på. Han legger de fint i avfall for elektronikk. Såmlabber han tilbake og henter en strøken sølvfarget stereo reciver. Hmmmm tenkte jeg, dette må bli hjem. Jeg sniffet over topplokket for å forsikkre meg om at den ikke var grillet :)
hev det i bilen og kjørte hjem og koblet det opp på altan for å forsikre meg om at det var lyd i greiene. Jeg ble nesten litt målløs over lyden som kom ut av det, forventningene var små, men uansett hvordan det spilte så måtte det være bedre en de Proson som sønnen på 14 spillte på. Matchen på disse to var veldig bra, fin stram og fyldig bass og høyt. Selv om kanskje toppen ikke var i toppsjiktet :) så var det veldig fint lydbilde. Sånt er litt morsomt.

Philips 683 reciver.
Jamo 70 høyttalere.

Begge deler nesten strøkent.

Liten off topic men.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.690
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Det er viktig å høyre på mykje, både av dyrt og billeg, dersom ein skal ha kvalifiserte meiningar om hifi. Det er vanleg å halde seg i ein priskatergori (eller endå snevrare; til eige anlegg) og vere orientert sånn nokonlunde der, men av og til er det lurt å gå inn på dyrare/billegare prisklassar, alternative måtar å lytte på (loudness? Spotify? Fyfy! Men kva om det verkar, då?). Sunt med slike opplevingar.
 
Topp Bunn