Mottok i dag et par høyttalere på posten, har koblet de opp og anser meg nå i "mål" for en god tid fremover. Har gjennom 10 år spilt musikk på et anlegg jeg stadig lot meg begeistre over. Det var billig, men allikevel godt nok til å bli sittende å nyte musikk utover kveldene. Anlegget var en Arcam forsterker på et par System Audio høyttalere og en Pioneer DVD/CD. Homogen og oppløst mellomtone.

Nå har tiden for oppgradering kommet og jeg impulskjøpte en Hegel H70. Den ble koblet til et par dy naBel 2s og håpet var at disse skulle bli gode kompiser. Det gjorde de bare delvis, (omtrent som søsken) det var både oppløst og dynamisk, men det ble liksom noe som manglet. Det var som om forsterkeren ikke blåste liv i høyttaleren, det manglet romfølelse og ro. Det hele var litt skuffende og jeg vurderte å selge Hegelen til fordel for en ny Arcam. Det gjorde jeg ikke, jeg kom over en tråd om Audio Physic. Her mente noen at Audio Physic høyttalere var en god match til Hegel. Deretter fant jeg et par brukte AP på finn.no og tenkte å gjøre et forsøk.

Jeg sitter nå og spiller på en kombinasjon av Hegel H70 og et par Audio Physic Yara Evolution og ganske riktig, det er en mye bedre match enn dynaBel 2s. Det er ikke super oppløst, holografisk perfekt eller gir veldig innsyn i opptaket. Derimot er det god balanse i nøytralitet og musikalitet, god attakk, stram fin bass og meget god homogenitet mellom elementene. Soundgarden hvor jeg kjøpte forsterkeren har sikkert godt matchende høyttalere til Hegel, det sagt vil jeg med noen års erfaring istemme med andre i at Audio Physic treffer spikeren på hodet i kombinasjon med Hegel. Anlegget spiller nå med "Nerve".