Strøm relatert Støydempingstransformator / elektronisk nettstabilisator / UPS mot high end anlegg?

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Har lagt inn egen jord til mitt anlegg fordi jeg har hørt at det skal være bra for lyden. Noe jeg har tro på er bra og mener bestemt var et løft av anlegget. Har lagt dette på egen 16 A kurs dedikert stereo anlegget.
Jeg kjører et Burmester anlegg og har også investert i en Burmester 948 strømrenser.
Men jeg lurer veldig på om det er mere å hente når det gjelder strøm og spenning. Føler at mere jeg leser om det jo mere usikker blir jeg på hva jeg skal gjøre å hva jeg skal bruke.
Slik det er koblet opp nå har jeg satt opp mine 2 stk Burmester 911 og alt egentlig igjennom min strømrenser. Det står at spesielt strømforbrukene power amps skal kobles uten om strømrenseren. Men jeg har ikke hørt noe tap av dynamikk ved å kjøre den via 948 kontra direkte i strømmen.
Noen som vet hva som er anbefalt?
Så til det som jeg føler er et åpent og det er veldig mange meninger om.
Har det noe for seg og bruke penger på en Støydempningstrafo? Har kikket på en Noratel 4,7 KVA. Med den kan jeg vel koble alt utstyret uten å tenke på at det går ut over dynamikken til forsterkerne. Eller tar jeg feil?
Og har det noe for seg siden jeg allerede har en Burmester 948 strømrenser? Blir det smør på flesk om dere skjønner hvor jeg vil?
At trafoen er både stor og sannsyneligvis brummer noe gjør ikke noe da den vil bli satt i et annet rom enn mitt anlegg.
Har også lekt litt med tanken på å bruke en nettstabilisator. Det må jo også gå noe ut over lyden om det er varierende spenning inn til huset.
Dette vil en ELS rette opp. Men igjen der har jeg hørt at det introduserer støy som ikke er bra for anlegget. Altså vildet være em dum ide. Men igjen jeg vet ikke da jeg ikke har hørt det.
Så til sist hva med å bruke en stor UPS på 5 KVA eller høyere som da regenerer frekfensen og holder spenningen stabil. Er det en god ide?

Prismessig så er det vel et sted mellom 15 og 30 lapper vi snakker om her. UPS er vel den klart dyreste løsning.
Er det noe der ute som har noe erfaring i dette og kan komme med noen gode råd til en high end gal person?

Har ligsom ikke lyst til å kaste ut mere penger enn nødvendig hvis det ikke er noe å hente på enda bedre lyd.

Håper det er noen som har lyst til å skrive litt rundt dette.
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Har vel egentlig fått bra svar på mine spørsmål ved å lese gamle innlegg her på forumet. Men har ikke funnet noe god svar på om for eks. Noratel sin støydempnings trafo på 4,7KVA vil begrense dynamikk i mine 2 Burmester 911 eller lignende forsterkere. Og det skal vel ikke være noe problem med å koble alt hi-fi utstyret på denne trafo?
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
4,7kVA bør holde til 2x911 basert på spec. Du kan jo også sjekke i manualen om det står noe om maks strømtrekk på forsterkerne.


Geir Arne
 

Supersound

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.04.2011
Innlegg
100
Antall liker
15
Står max 750 watt pr forsterker. men ikke noe om peak strøm. Uansett bruker de ikke 750 watt under vanlig spilling. Går da ut fra at det ikke skal være noe problem å kjøpe denne trafo sett ut fra dette.
Men er stadig veldig i tvil om det har noen hensikt siden jeg har Burmester 948 strømrenser koblet opp i anlegget.
Hva tror du? Bortkastede penger?
 
Topp Bunn