Diverse Læring / trening av persepsjon, eller placebo ? ?

Music4all

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.04.2009
Innlegg
1.329
Antall liker
7
God kveld godtfolk :)

Ila av livet har jeg ofte hørt musikk på meget høyt volum spesielt på walkman / discman og en del på hjemmeanlegget også. Men etterhvert har jeg hørt susing / summing innimellom som sansynligvis er begynnende tinnitus. For å bøte på det har jeg begynt å lytte mer på musikk på lavt / moderat nivå, og det interessante er at jeg har begynt å høre mer av nyansene / klangfargene i musikken og i instrumentene.

Så det jeg egentlig lurer på er om det er noe faglig / vitenskapelig belegg for at man kan lære / trene opp hjernen / persepsjonsevnen til å oppfatte flere nyanser / sanseinntrykk, eller om dette kun er placebo ? ? Ha en koselig kveld.

Mvh :)
 
U

Utgatt11378

Gjest
Har en teori: Ved lave lyttenivå har hjernen åpnet opp alle banene for og motta informasjon, husk hva slags informasjon vi opprinnelig hørte, ett svakt knepp som blei oversett og du blei lunsj for ett eller annet...

så til den andre siden av skalaen, vi har alle gått forbi en pressluftsbor ute på gata, e.l...hva skjer jo hjernen går inn i forsvarsmodus og stenger av de fleste banene (nervebanene)Du har sikkert følt det , du myser litt trekker hodet litt ned i nakken og tenker fysj....dette er min teori.

Det er dette som også skjer når du spiller HØYT, resultatet blir at du mister en del av informasjonen som slipper gjennom når du lytter til moderate og lave nivå. (morro og bevisst finne den grensen på volumkontrollen, fasinerende hvor mye info det kan bli åpnet opp for)

Hjernen prøver å beskytte øret som best er , men øret blir uansett skadet av for høy lyd over tid .Dette har ikke "brain" klart og fikse...synd for den kommende tinitusgenerasjonen....:cool:

Har mang en gang tenkt at nu skal jeg lese litt i HiFi blad, og satt musikken på lavt for så i neste omgang å finne meg selv inne i et lydnirvana med fullstendige åpne baner og et blad som ikke blei lest:D

Vh

S
 
Sist redigert av en moderator:
Topp Bunn