Transport og import Import av høytalere fra Usa

Sirix

Medlem
Ble medlem
03.06.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Jeg har en bekjent i USA som skal selge sine B&W 802D. Nå skylder han meg litt penger, så er blitt tilbudt en pris på 4000$. Han regner med at frakt blir mellom 6-1000 $
Hvor mye må jeg regne med å betale, alle utgifter inkl toll og moms tilsammen?
Jeg er helt grønn på dette. Kan han skrive feks salgspris på 2000$, eller er det slik at avgifter regnes ut etter hva denne varen koster ny? Blir nypriser sjekket fra tollkontor?
 

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
768
Antall liker
112
Sted
Bærum
Hei,

Det er ikke toll på dette, kun MVA, men MVA beregnes på grunnlag av både fakturapris og frakt.
I tillegg kommer gebyrer på importhåndtering som varierer med de ulike speditører, har opplevd alt fra kr. 150 til 800.-
Ja, du kan selvsagt ljuge på prisen for å få ned avgiftene, det koker ned til å være et moralsk spørsmål og er noe du må sjekke med din samvittighet :)
(Noen ser dette mer som et spørsmål om risken for å bli tatt enn samvittighet, og da kan det sies at det hender tollmyndighetene sjekker overført beløp mot oppgitt beløp, men det tror jeg er sjeldent, så summa summarum er nok dette mer spørsmål om samvittighet enn risk for å bli "tatt".)

Lykke til!
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.140
Antall liker
10.629
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Angående å skrive ned verdien så har jeg hørt at det er blitt rimelig strenge regler for slikt i bl.a. USA der avsender/selger tar en sjans i så tilfelle. Skulle noe skje så finnes det også noe fraktforsikringer og de dekker vel da selvsagt kun den oppgitte verdi....

Egentlig skal du ikke betale mva for frakt men det står som regel totalpris på pakken og da beregnes selvsagt dette.

Når jeg bestiller varer fra utlandet så får jeg omtrent alltid et brev fra kjære posten. "Melding om ankommet ufortollet sending"..
Da må jeg sende inn dokumentasjon på pris og innhold. Så tar det ytterligere noen dager før pakken kommer og da med et saftig påslag i pris fra posten.

Sist nå ble et motorsykkelbatteri liggende 3 uker hos posten fortolling før jeg fikk brevet...

Faktisk flere ganger har også selges satt verdi og innhold på pakken. Likevel får jeg slike brev. Virker som om posten ikke "tror på innhold og skrevet verdi" av og til og bare sender dette forbannede brevet :)

Alle Norske regler finnes egentlig på Toll.no - Tollvesenet

http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=219284


EDIT: Joda du må betale for frakt også ser det ut for... Tok feil der gitt......
Men ikke om varen koster 199 kr og frakt er 20000 kr....
 

Sirix

Medlem
Ble medlem
03.06.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Samvittighet ja, sant nok. Den bruker jeg alltid i stor grad med mennesker, men en høytaler?? blir nok ikke ljuging uansett. Men uansett hva det vil koste utenom, er vel dette et godt kjøp ? Jeg mener, skulle de mot formodning ikke passe meg lydmessig med det jeg nå har, får jeg vel antagelig ved salg her i norge, det jeg måtte legge ut tilsammen med avgifter? Såpass greie på markedet er vel også disse enda?
 

kyrjens

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.12.2007
Innlegg
144
Antall liker
9
Sted
Hamar
Torget vurderinger
2
Det er som du sier uansett ett godt kjøp som du sier :) Under 40 000 K for ett par 802 D er vel en hyggelig pris okkesom..
 

Sirix

Medlem
Ble medlem
03.06.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Da er disse kjøpt og på vei. 2 spørsmål; Han sender dem i lukket container til oslohavn, grunnet en bekjent, da fikk han frakt for 350$ til oslo. Jeg må finne en måte å hente dem på der fra Sandnes. Hva er beste og billigste løsning der, leie av bil, eller engasjere et fraktfirma? Må regne med ca 150 kg tilsammen
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.140
Antall liker
10.629
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Har du ingen venner/bekjente med bil som kan hjelpe deg?
 

Sirix

Medlem
Ble medlem
03.06.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Har ingen med såpass stor bil. Men ser Flyttom i Stavanger har som minste bil en , helg inkl 1200km for 2990,- Tror nok muligens det blir billigst. Sikkert billigere enn å engasjere fraktfirma
 
Sist redigert:
Topp Bunn