Fattigmannskalibrering

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Hei, eg har blitt sittande litt fast på dette forumet, som eg egentlig berre skulle "utnytte" for å få litt hjelp til mitt fyrste anlegg. Oppsettet er no slik: Meridian 506.20 -> Audiolab 8000S -> Audio Pro Avantek One + Audio Pro Sub Impact.

Eg syns kalibrering av anlegg er ganske så interessant, t.d EQ og rom-akustikk.

Det eg no lurar på, er om det fins ein lavbudsjettsmikrofon som kan gje meg ein peikepinn på kvar oppsettet mitt "slit"? Det er altså frekvensgangen eg vil måle. Eg har berre ein bærbar datamaskin, med et lydkort eg tippar ikkje er dødsbra. Korleis skal mikrofonen pluggast inn?

Kva program anbefalar de til denne målinga? (Windows XP)

Eg vil vel òg trenge ein test-cd, nokon som veit om ein god og billig eg kan kjøpe/laste ned, eller som kan lage ein til meg?

Det blir litt vel slitsomt å teste seg fram til det som er best, utan nokon som helst form for absolutter å feste lit til. Eg vil mellom anna prøve å finne ut kvar det er best å dele suben og kor høgt nivå han bør stå på. Fasejusteringa er enten 0 eller 180, så der er det ikkje så mykje å gjere.

Takk for all hjelp! Det er ganske kjekt å finne eit forum som handlar om noko ein ikkje visste ein var interessert i ;D
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Den var litt dyrare enn eg såg for meg. Har lest at Radio Shack har ein billig ein: " The bad news is; you will need to invest in some basic tools, such as the Radio Shack Analog Sound Level Meter , the Rives Audio Test CD 2 and an equalizer to put in line with your sub." (http://www.audioholics.com/techtips/setup/loudspeakers/subwoofercalibration.php)

Problemet er at Radio Shack ligg litt longt vekke frå Bergen. Fann ein butikk i dag som hadde Behringer ECM 8000 målemikrofon til 595,-. Litt meir enn eg hadde tenkt meg, også veit eg ikkje heilt om det er det eg er ute etter?

Hjelp!
 

afoelges

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.04.2005
Innlegg
316
Antall liker
1
Behringer ECM-8000 er en bra mic til formålet og prisen, men skal du bruke denne trenger du et lydkort med mic-preamp - dvs. du trenger noe som gir fantom-spenning til micen (48V).

Behringer har en rimellig sak til 595 hos Ljudia ( Behringer MINIMIC MIC800 ) som nok gjør jobben selv om jeg er litt skeptisk til lineariteten i en slik rørbasert sak. Sammen med 600 for micen er du da oppe i 1200 for et måleoppsett.

Alternativt kan du bestille et Analogt Velleman db-meter til 414 eller et digitalt Radioshack meter til 995 fra Dynabel.no. Ikke så elegant å bruke, men det gjør jobben så lenge du korrigerer for misvisning i de nederste oktavene.
 
Topp Bunn