Ettersom "Hifi generelt" også skal omhandle lydformater, så la jeg tråden her.

Hei!

Jeg er en novise når det kommer til podcasting over stereoanlegget. Tidligere har jeg sporadisk lastet opp litt BBC science og noen P3 sessions til iPhonen hvor lydkvaliteten er nedprioritert. Nå har jeg lyst til å finne ut hva som finnes der ute av podcaster.

Bakgrunn: Bruker Audiolense og er avhengig av en convolver for kjøre lyd ut til anlegget. Har siste versjon av J.River Media Center med innebygget convolver og er godt fornøyd. Programmet har avspillingsfunksjonalitet for podcaster. Man kan kopiere linken til podcasten og kjøre den fra JRMC. Linken må ende på .xml for at det skal fungere i JRMC (eller vet noen om en metode for å legge inn f.eks iTunes-linker?)

Ønsker anbefalinger på lyd-podcaster med akseptabel lydkvalitet. Alle musikksjangere.

Har funnet endel podcaster med fantastisk musikk men desverre litt for dårlig lydkvalitet. F.eks http://www.lejazzaffair.com/lejazzaffair.xml har mye fint.

OBS: Håper vi slipper en diskusjon om hva som er "akseptabel lyd" i denne tråden. Foreslår å ta utgangspunkt i min løselige definisjon: (Er heller ikke så rutinert på forum-etikette, det er vel greit å gjøre en slik definisjon/utgangspunkt for diskusjon i en tråd man starter selv?)

Kan kose meg med streamet lyd allerede fra 128 kbps. Men det er sjelden kost. Fra 192 kbps hender det rett som det er at det låter greit på livemusikk som ikke er komprimert i hjel. Ja - streamingformatene komprimerer også, i tillegg til finurlige lossy algoritmer. Men om opptaket har sjel, nærvær og nok headroom så kan det gi meg mye musikalsk glede selv om det skorter på de fleste hifi-parameterene.

Så, er det noen som har lyttet til noen spennende podcasts i det siste?