Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2008
  Innlegg
  23
  Tagget i
  0 Innlegg

  Overgang fra 2-3 optisk til 1 spdif?

  Vurderer å oppgradere min Densen B110 med en såkalt FabelDAC. Den har to spdif-innganger.

  Men det jeg skal koble til denne DAC-en er optiske signaler fra TV, som har optisk ut og/eller dekoderboksen som har det samme, og Apple Airport Express (sender musikk trådløst dit via Macen, og Airporten har optisk ut).

  Så jeg trenger en converter. Og vil helst ikke ha flere dingser til oppsettet, så noe som er enklest mulig og stilrent og anonymt, det må vel gå på strøm dessverre, nok en stikkontakt som brukes, akk ja.

  Så da har jeg vel valget mellom å koble en optisk-til-spdif-converter på de to signalene (TV og Airport), eller å bruke bare én av spdif-ene på DACen til en switch har minst to optiske innganger. Jeg bruker jo ikke TV og musikk (Airport) på anlegget samtidig, så det greieste er vel å ta en switch, helst med fjernkontroll, som kan være koblet til konstant koblet til optisk-TV, optisk-Airport og evt. noe tredje greier på inn-enden, og ha én spdif ut som går inn i Densen-DAC-en.

  Finnes dette? Forslag? Har googlet litt, men de alternativene jeg fant virket litt utdaterte, det må jo ha kommet noe nytt og bedre de siste to-tre årene?

  Dette er det beste jeg har funnet så langt:
  http://www.inday.com/da4x/da4x.htm
  Densen B-110, Dynaudio Excite X12, Beresford Caiman MKII

 2. #2
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  21,214
  Tagget i
  32 Innlegg

  Overgang fra 2-3 optisk til 1 spdif?

  I brake for tutorials, som Nelson Pass skrev en gang.

  Optisk (Toslink) er S/PDIF, det også. S/PDIF beskriver dataformatet. S/PDIF kan sendes enten elektrisk via en 75 ohm coax med RCA-kontakter eller optisk via Toslink. AES-formatet er beslektet med S/PDIF, men har noen forskjeller i betydningen av noen kontrollbits i signalet. Det sendes vanligvis over 110 ohm twisted pair med XLR-kontakter eller 75 ohm coax med BNC-kontakter. For å gjøre forvirringen komplett er gjerne dataformatet som kommer ut av "AES-utgangene" (digital XLR-utgang) på det meste av hifi-utstyr til privatbruk S/PDIF, det også, gjerne med XLR- og RCA-utganger koblet sammen.

  Google fant også disse variantene på en inngangsvelger/converter:
  http://www.cs1.net/products/audio_authority/1177A.htm
  http://www.cs1.net/products/audio_au...o_switcher.htm

  En alternativ løsning er å sette en optisk switch foran en toslink-til-coax converter, dvs å skille mellom de to funksjonene inngangsvalg og formatkonvertering. Da finnes det litt mer å velge mellom.

 3. #3
  Hifi Freak Barbaresco's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  2,453
  Tagget i
  0 Innlegg

  Overgang fra 2-3 optisk til 1 spdif?

  Bremser du eller bryter du?
  Alt for Piemonte

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed