M-Audio Firewire Audiophile

P

Parelius

Gjest
Jeg har lenge gått rundt i den overbevisning om at noe var feil med mitt eksemplar. Grunnen var enkelt nok at jeg ikke var i stand til å justere inngangsnivået på den analoge inngangen, på tross av at det er nivåvelger til dette (i Mixervinduet). Nuvel, jeg er fremdeles ikke helt sikker; selv om jeg leste at justeringen på inngangsnivået på det analoge signalet ikke var ment til å fungere (!!!!!!!!! sagt på følgende nettside http://www.audioforums.com/forums/showthread.php?t=15146), så forekommer dette meg merkelig.

Så spørsmålet er: Noen andre som har erfaring med denne enheten, og som vet om (event. hvordan) jeg får regulering av det analoge inngangsnivået til å virke? Eller har jeg misforstått noe fryktelig en eller annen plass?

(Jeg bruker Tape Out på forforsterkeren. Kunne selvfølgelig brukt variabel ut, men da fikk jeg ikke høre musikk over anlegget mens jeg digitaliserte vinylen.)

Tillegg:

I manualen finner jeg følgende (som jeg selvfølgelig ikke helt forstår):
Først:
Hardware Inputs – The mixer page also provides software level control for direct monitoring of the FireWire Audiophile’s analog and S/PDIF digital inputs. These pairs are labeled analog in and spdif in.

It may be important to note that the input channel default settings have NO Output Routings selected (see the next section for more information). Monitoring these inputs may be set up from within your music program, or you may make an Output Routing selection and then set the slider level for monitoring. See the section on Monitoring Your Inputs for Recording, below, for more information.


Deretter:
Using the Line Inputs – Connect the line level output of your external audio device to the FireWire Audiophile’s rear panel Line Inputs. The signal level that you receive at the Line Inputs will be the signal level that you record. Any adjustments to that signal level must be made at the source. If you have an output level control on the device that you’ve connected to the FireWire Audiophile’s line inputs, adjust that output level control to change the recording level. Most recording software will allow you to add gain to a recording that is made at a level that is initially too low, but be careful that the recording level is not reaching digital clipping (going into the red) while recording.
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Har samme kortet og er topp fornøyd! Men du må gjøre en driver nedlasting fra M-Audio. Den driveren som fulgte mitt kort var helt håpløs! Etter å ha lastet ned og installert denne er alt enkelt.

Men du har kanskje samme problem som meg, det er på input vinduet du må melde fra på hvilken output du vil ha signalene fra den enkelte input, 1&2 eller 3&4 etc. Det er noen små firkanter under hver input kanal du klikker for å styre lyden. Husk også på at software return er data FRA PC, vi firewire, til enheten. Du kan også velge hva volumkontrollen skal styre og hvor hodetelefonene kobles til.
 
P

Parelius

Gjest
Takker BjornE, men er redd jeg ikke helt forstår.

Først av alt, jeg har siste driveren, så den er grei.

Problemet er at jeg ikke får regulert inngangsnivået, dvs. fra pre til FW. Derfra skal det bare inn på maskinen og HD via Firewirekoblingen mellom maskin og M-Audio enheten. Forstår altså ikke helt hvordan jeg skal kontrollere inngansnivået på M-Audio enheten.
 

trex

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
916
Antall liker
29
Dette kortet er vel designet for bruk sammen med (helst) en ASIO-driver (PC)/ CoreAudio (MAC) og en eller annen form for DAW-software som har intern mikser hvor du kan route input og output som man vil. Kanskje meningen å sette nivåer i et eksternt program eller hardware. Mikserne som følger med endel slike bokser er ofte litt mangelfulle.
Som kake nevner har EMU lydkort en ganske bra software som medfølger.
 
T

theStig

Gjest
Den er kjekk, ja. Men kanskje litt overkill for bare å ta opp noe vinyl? ;)
Synes du? Den er ikke så veldig dyr heller, spesielt ikke sett i forhold til lydkvalitet og ytelser.
 
P

Parelius

Gjest
Eller heller Miglia HarmonyAudio ;) Trenger ikke driver i det hele tatt til Mac og har en helt glimrende soft clip-funksjon. Opptakene kan bare ikke bli dårlige med denne.
http://www.miglia.com/products/audio/harmonyaudio/index.html

I tillegg låter DACen helt fortreffelig!
hmm, interesting. Prøvde å finne ut noe om den der SoftClip™ Technology, men fant lite. Vet du hvordan den fungerer, eller kjenner du til nettsider som sier noe om det? (Stod lite om funksjonsmåten på miglia sine hjemmesider, og andre sider jeg fant er bare klipp og lim fra denne.)

Ett er ihvertfall sikkert: M-Audio sin Firewire krever at du kan justere det analoge inngangssignalet før det kommer til enheten. Er det mismatch der, så er du lost.
 
P

Parelius

Gjest
Synes du? Den er ikke så veldig dyr heller, spesielt ikke sett i forhold til lydkvalitet og ytelser.
Fant den ikke på Prolyds sine sider. Hva er prisen?
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
hmm, interesting. Prøvde å finne ut noe om den der SoftClip™ Technology, men fant lite. Vet du hvordan den fungerer, eller kjenner du til nettsider som sier noe om det?  
Min erfaring med den er at opptak blir omtrent like enkelt som på en spolebåndopptaker. Om en overstyrer litegrann gjør det ingenting for lyden. Den tekniske beskrivelsen av SoftClip-teknologien synes ikke å være tilgjengelig. Jeg vet bare at den virker. Du finner forresten noen omtaler av boksen på Miglias hjemmesider.

Og prisen er beskjedne 1290,- :)

Beskrivelse av prosessoren Oxford FW970 finner du her:

http://www.oxsemi.com/oxford/documents/pages/audio/audio.html

Edit: Jeg solgte forresten den gamle DACen min da jeg fikk Harmonyen i hus.
Til den prisen kan det umulig være noe som matcher :)

Bare så synd at den ikke trives sammen med TV-boksen fra samme firma ??? :(
 
P

Parelius

Gjest
Og prisen er beskjedne 1290,- :)
Se der ja, så er det mulig å kjøpe inn en Lagavulin til arbeidet også.

Edit: Jeg solgte forresten den gamle DACen min da jeg fikk Harmonyen i hus.
Til den prisen kan det umulig være noe som matcher :)
ONTech DACen min forsvinner ikke. ;) Så det er AD-konverteringen som er det interessante for meg. Greit å kunne pakke noe av vinylen ned på iPoden når en er ute på reise.
 
T

theStig

Gjest
På vegne av bankkontoen min, så må jeg nok innrømme at dette blir litt "overkill" til mitt bruk.
Jojo, men se hva du får da! Her er vi på et forum der folk gladelig øser ut slike summer på strømkabler og mystiske remedier....
 
P

Parelius

Gjest
Jojo, men se hva du får da! Her er vi på et forum der folk gladelig øser ut slike summer på strømkabler og mystiske remedier....
I det perspektivet har du helt rett. ;D Jeg anser meg selv for helbredet i så henseende, og dermed ikke tilhørende kategorien "folk". ;)
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Jeg mener det er mulig å koble volumkontrollen på fronten av enheten til analoginngangene. Dette tror jeg gjøres i input mixer eller hardware. Hva er problemet, har du for høyt nivå inn?

Ellers er enheten helt ok. Bruker den selv som interface fra PC til forforsterker og fra platespiller via forforsterker til PC. Benytter Nero til opptak. Med andre ord er enheten med analog ut og analog inn koblet som en gammeldags Tape med Tape monitor og det hele!

mvh
Bjørn
 
P

Parelius

Gjest
Jeg mener det er mulig å koble volumkontrollen på fronten av enheten til analoginngangene. Dette tror jeg gjøres i input mixer eller hardware.
Det er det som ikke går. Prøv selv.

Avhengig av hvilken plate jeg spiller, og hvilken PU/phonotrinn jeg bruker, så kan inngangsnivået til FW-Audiophile bli for høyt. Spiller jeg CDer (som jeg da altså tapper fra TAPE OUT på pre til FW-Audiophile - noe jeg ikke har spesielt bruk for, det skal medgies - så vil nivået bli for høyt hver enda gang.
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Så det er AD-konverteringen som er det interessante for meg. Greit å kunne pakke noe av vinylen ned på iPoden når en er ute på reise.
Det var det for meg også ;) Men så låt den FW970-DACen bare så forbasket bra...

Du får sette opp en A/B-test mellom Harmonyen og ONTechen om og når du får Harmonyen i hus :D
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Riktig, volumpot på enheten funker ikke, men det gjør skyverne i kontrollpanelet.

Med disse kan du dempe nivået så mye du vil.
 
P

Parelius

Gjest
Hei!

Riktig, volumpot på enheten funker ikke, men det gjør skyverne i kontrollpanelet.

Med disse kan du dempe nivået så mye du vil.
Er du sikker? Greit at skyverne virker, men ser du noen endring i nivået? Jeg kan skyve så mye jeg vil frem og tilbake, men nivået forblir det samme.
 
B

BjornE

Gjest
Sjekk på signalet som går videre. Imidlertid er nivået på de grønne indikatorene fra analog input uendret.

Er ikke helt sikker på hva som skjer dersom signalet er for høyt for inngangskretsene, mine er lave nok, slår aldrig opp mot max på analog inn. Derimat har jeg problemer med sw return. Enkelte melodier er tydeligvis spillt inn for høyt. Da reduserer jeg nivået i mediaplayer.
 
P

Parelius

Gjest
Sjekk på signalet som går videre. Imidlertid er nivået på de grønne indikatorene fra analog input uendret.
Det er problemet. Hva gjør du når den stanger kontinuerlig opp i rødt (klipping)? Alt hva som senere skjer, behandler "dritt".
 
Topp Bunn