Rörförsteg - Zanden, Einstein, Ayon, Conrad Johnson, ...?

Perfect sense

Bransjeaktør
Ble medlem
13.05.2010
Innlegg
332
Antall liker
202
Sted
Stockholm / Sverige
Hej,

I dagsläget så använder jag min Audio Aero La Fontaine och dess inbyggda försteg direkt till mina Karan-monoblock. Mina högtalare är Sonus Faber Futura, och majoriteten av kablaget kommer ifrån italienska Goldenote.

Audio Aeron har ett fint inbyggt försteg, men jag anar att det finns mer att hämta med ett separat försteg. De flesta jag pratat med verkar anse att försteget är hjärtat i anläggningen, och att de digitala enheter med inbyggda försteg aldrig räcker till i jämförelse med ett försteg av hög klass. Personligen så har jag för lite erfarenhet av dylika utvärderingar, men är trots det mer eller mindre säker på att ett separat försteg kan lyfta min anläggning ytterligare.

I dagsläget så är perspektivet något tillbakalutat med begränsat djup och bredd hos ljudbilden. Jag saknar också viss kropp och volym/substans hos instrument och röster. Återgivningen drar också åt det lite kalla/strama/torra hållet, vilket ger lyssningströtthet på högre volym och/eller med sämre källmaterial.

Jag söker ett försteg med "bloom", dvs. förmågan att skapa en stor, holografisk ljudbild - gärna något framskjuten, men kanske också med ett uns av värmetillskott.

Ett par kandidater finns redan (där de flesta finns tillgänglig på andrahandsmarknaden just nu):

Zanden 3000. Balanserad och beprövad konstruktion.



Einstein The Tube. Balanserad med möjlighet till viss tweakning genom byte av ingångsrör (+).



Ayon Polaris. Obalanserad. Väldigt nyfiken på denna. Inkl. RIAA (+).



Conrad Johnson GAT. Obalanserad och beprövat tillsammans med Karan. Men, dyrt som tusan. ET5 (dvs. modellen under GAT) kan också vara ett alternativ.



Jag är givetvis öppen för andra förslag på rörförsteg på denna nivå. ARC, VTL, Aesthetix och CAT är av olika anledningar nedprioriterade. Men, inte uteslutna :)

Stort tack!
 

oldman

Hi-Fi interessert
Ble medlem
06.07.2005
Innlegg
96
Antall liker
20
"Jag söker ett försteg med "bloom", dvs. förmågan att skapa en stor, holografisk ljudbild - gärna något framskjuten, men kanske också med ett uns av värmetillskott."

Pussig at ingen reagerer på en såpass konkret henvendelse. Uten å ha utstrakt kjennskap til preamper, slår det meg likevel at Modwright sin lydsignatur må passe som hånd i hanske til dine ønsker. Min Modwright ls100 er nettop slik, kanskje med ørlite mer enn "ett uns" av varme. Det fins også en Modwright ls36.5 som etter sigende er enda mer presis i anslaget. Jeg kjenner lite til dine andre kandidater, men går du for "bloom", så kan det være en idè å sjekke ut Modwright. Norsk forhandler er Høium.
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.574
Antall liker
27.658
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Hei, jeg ville forsøkt CJ ET 5. Deh har noe av den "bloomen" du etterlyser. Eller så er jo de litt eldre CJ- preene i Premier- serien gode, og de gir deg rik mulighet til tuberolling.

mvh
 

EiK

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1.207
Antall liker
714
Sted
Haslum
Torget vurderinger
3
Jeg hadde BAT VK51SE sammen Karan KAS 450.

Det er vel en pre som kanskje kan gi litt av den bloomen som trådstarter etterspør.
 

Perfect sense

Bransjeaktør
Ble medlem
13.05.2010
Innlegg
332
Antall liker
202
Sted
Stockholm / Sverige

Kjetil_M

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2006
Innlegg
2.441
Antall liker
1.988
Sted
Bergen
Sidekick skrev:
Kjetil_M skrev:
Du bør absolutt vurdere Atma-sphere preampene! Har aldri hørt en preamp som skaper et så stort og holografisk lydbilde før! Her er det "kjøtt og blod". Jeg har selv modellen som heter mp3 med teflon caps(tas editors choise 2008/09/10/11). Beste preamp jeg har hatt!

http://www.atma-sphere.com/Products/#MP-3
http://www.atma-sphere.com/Products/#MP-1
Intressant... Vet du vem som importerar/distribuerar detta varumärke i Norden?
Hei,

Det er de gutta her:http://www.bebophifi.com/. Kjempe god service både fra dem og fra produsenten Ralph Karsten!

Mvh
Kjetil
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
Burmesters transistor pre's skaper også enorme landskap... om opptaket inneholder slike.
the Gryphon sine pre's er også relevante her, + att de har en enda mer "in your face" måte å spille på enn Burmester har.
Noget varmere og kanskje...

Jeg ville seriøst prøvd å hørt enten en Burmester pre (massive soundstage, men mer tilbaketrukket lydscene..) eller en the Gryphon Pre (noget mindre soundstage utstrekkning... dog, mer in your face..)
Dyrt, aldeles feil ifølge trådstarteres ønsker, men nevnes.

Grunn: Rør pre amper har ikke akkurat graderinger av "in you face" presentasjon, som visst var noe man ønsket seg. Men visse transistorpre's kan ha dette... dog, vi snakker heller ei om ett flatt lydbilde uten dybde, for det har disse i monn. Begge disse forslaga har også veldig bra diskantområder, de nyere pre modeller av begge firma, gjerne helt på høyde med sine rør alternativer..

Rør alternativene:
Einstein sin pre har nogen nærme scene, om enn neidig med varme... men jeg kan tenke meg den er super alikevel. Gruforskrekkelig med dynamikk , ettersigende
Noe annet kunne jo vært Allnic trafo pre (L3000 MKII "etter 2010" modell på en måte...) . kan ha 22, 26, 28 eller 32 db gain settinger. Vet ikke om de selges i norden, men tror de hadde vært særs passende, lydsignaturmessige.

Egentlig så tror jeg heller ikke att det er behov for å ha en "varmere" preamp i mellomtonen, jeg tror bare att man enda ikke har hørt hva en psykodynamisk pre gjør nettopp der...
my 2 cents..



mvh
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.141
Antall liker
10.629
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Tenk også Audio Note sine trafobaserte preamper. Har endel AN ting selv og akkurat preampen er det produktet jeg har vært mest fornøyd med....
 

tuco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.11.2004
Innlegg
175
Antall liker
21
Torget vurderinger
1
Ingen har nevnt Cary SLP05, tror bestemt den er et alternativ ut fra ønskene. CJ er også en heit kandidat
 

knuhe

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2007
Innlegg
150
Antall liker
151
Hør med audioconcept.se om de fortsatt har BAT-REX på lager. De hadde demohelg med denne i desember 2011 (http://audioconcept.se/). Tror denne må passe godt til dine ønsker.
 
Topp Bunn