Surround-signal til digital stereoforsterker, hva skjer?

oleel

Medlem
Ble medlem
13.08.2009
Innlegg
5
Antall liker
0
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
For en gangs skyld må jeg gi opp google-metoden, og spørre bedrevitende.. Saken er at jeg lurer på å skaffe meg en forsterker som bare har digitale innganger. Hvis jeg da bruker optisk eller coax-utgang på min bluray-spiller, er det helt uproblematisk? Hvis jeg spiller en cd er det jo bare et vanlig stereosignal, men film har jo ofte surroundsignal, og hele signalet går jo gjennom disse utgangene. Siler forsterkeren ut stereosignalet?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.085
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Forstår det slik at det er en stereoforsterker du sikter deg inn på. Da må du gå inn i oppsettmenyen på bluray-spilleren din og fortelle den at den skal sende ut alle digitale signaler som digitale stereosignaler. Eldstemann gjør det på den måten - og da får han signaler som stereo-DACen hans forstår seg på. Både koaks og optisk vil fungere greit.
 

oleel

Medlem
Ble medlem
13.08.2009
Innlegg
5
Antall liker
0
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Er stereoforsterker jeg sikter meg inn på ja. Takk for svar, da skal jeg lete i menyen til blurayspilleren, visste ikke at man kunne velge dette.. :)
 
N

nysjerrigper

Gjest
alle dvd og bluray-spillere vil automatisk velge PCM ut når man spiller en musikkcd. det er ikke mulig å få en dd eller dts bitstream fra cd-audio. så d går fint
 
Topp Bunn