Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2011
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tips til oppsett med ny rørforsterker?

  Hei,

  Jeg har et relativt lite og rimelig oppsett nå, bestående av en Denon AVR-1311 receiver og to små Jamo 602 høyttalere. Receiveren ble kjøpt da den mates av to kilder, en aTV2 og en kabelboks, begge over HDMI slik at receiveren tar seg av bytting av kilder.

  Nå har jeg bestilt en Miniwatt N3 for å teste ut rør. Jeg har ikke umiddelbart mulighet til å skifte ut komponenter, men ser at det er ønskelig på lengre sikt. Men hvordan får jeg inkorporert Miniwatten på best mulig måte. Tanken er at den får musikken fra en DAC som er tilkoblet Macen, men bruker samme høyttalere som receiveren. Er det mulig å kjøre lyden gjennom receiveren, på en annen inngang? Eller vil det farge lyden negativt? Eller er det beste å bytte kilden til høyttalerene, altså fra receiveren til Miniwatten og tilbake? Dette ser jeg for meg kan være litt klønete.

  Og finnes det noen gode høyttalere med høy følsomhet som ikke tar så stor plass og som ikke brekker banken? Eller noen gode hjemmebygg som gjør nytten?

  Takknemlig for alle tips!

  Øyvind

 2. #2
  Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  1,143
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tips til oppsett med ny rørforsterker?

  Oj. Den var liten. 3,5 Watt EL84.
  Hadde dette vært mitt oppsett tror jeg at jeg hadde startet med å bygge høyttalere basert på et fulltoneelement. Etter hvert suplert med en aktiv subwoofer av et eller annet slag. Og deretter en superdiskant om man vil ha mer topp.

  Prøv å legge et innlegg på DIY sidene. Det er mange som driver og bygger med fulltoner der. Tror det ligger mange Fostex elementer rundt omkring. Evt. ligger det et sett Philips fulltoner tilsalgs på bruktsidene. Det var jo Philips som laget Miniwatt rørene...

  Når det gjelder signalvegen er det enkleste ofte det beste. Kortest mulig veg, spør du meg.

  Etter hvert må jo også rørene byttes til bedre...

  VH. Bernt

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed