Dynaudio Focus 160 vs B&W PM 1

Geir B

Medlem
Ble medlem
17.01.2009
Innlegg
28
Antall liker
12
Sted
Rogaland
Hei
Vurderer 1 par av disse til min Hegel H200,HD20. Er det noen som har hørt begge disse høyttalene, og kan si noe forsjeller,
likheter,mest trøkk i, passer best til også rock? event. hvilke vil passe best til forsterkeren? Vet at Dynaudio er en god komb. men synes B&W er interessante. Håper noen kan svare på dette.
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1
Akkurat det valget du skisserer her sto jeg selv ovenfor i fjor høst, men som stor fan av den utrolig deilige lyden til Dynaudio ble det Focus 160 på meg. Her er et inntrykk fra RoDa på helt råe Focus 160 med Creek Destiny som forsterker: Man må jo tenke litt tanker, for uten å tenke tanker kommer man ikke noen steder.
Etter å ha tenkt noen tanker så tenker jeg følgende:
- Jeg vil putte litt ønsker i innspillingsbrønnen, noen ting jeg håper og tror endrer seg i løpet av de noenhundre timene.


•Bassen. Herlig kraftig og med tøft trøkk. Men er den kanskje litt i overkant og litt unyansert? Dette er ting som løsner i løpet av innspillingstiden og som jeg tror vil gjøre bassen mer strenger og mindre dump. Slik at den skiller mer på måten den spiller bass i forhold til forskjellige innspillinger.
•Stemmer. Herlig kroppslig og nær, akkurat som Dynaudio kan. Foreløpig savner jeg litt skjeggstubber, rasp, pust og spytt. Tror også det kommer med innspilling og vil gjøre opplevelsen enda nærere og mer detaljert.
•Øvre mellomtone slash delefrekvens. Overraskende rolig og snill! De gamle (140ene, altså) var litt mer pågående her og kunne stikke av fra tid til annen på f.eks piano. Det gjør ikke 160ene, og spørsmålet er om det er mulig at de flesker litt mer på her uten å bikke over? En tøff balansegang, men jeg tror de kommer litt tettere og tøffere på med innspilling. Ikke nødvendigvis bra for de styggeste innspillingene, men det kan skape enda mer liv på de virkelig gode platene.
•Topp, helt topp faktisk! Diskanten er helt i tråd med standard Dynaudio. Langt fra fremfus eller skrikende, bittelitt dempet og naturlig tilbakeholden men samtidig myk og detaljert. Her høres det ut som det har skjedd virkelige saker siden 140. Det lille jeg savner av detaljer i mellomtonen tror jeg kommer naturlig når diskanten også løsner og viser seg litt mer frem.
•Når TO blir EN. Den virkelig store gode egenskapen synes jeg er at de to elementene i 160ene spiller som EN høyttaler, jeg kan ikke høre verken overgang mellom elementene eller at kassene er med og lager lyd. Dette kommer bare til å vokse gjennom timene, mistenker jeg. Tror også at høyttalerne blir enda mer åpne og at lyden slipper kassene enda mer.


Plasseringen din med laaangt til frontvegg og hodet tett på bakvegg gjør etter min mening to ting.
Laaangt til frontvegg skaper et herlig lydbilde som (enten man vil eller ei) blir dypt som avstanden til veggen. Veldig kult!
Tett på bakvegg gir en bassheving som er nødvendig siden høyttalerne (i alle fall i lyttestilling litt ut fra sidevegg) ikke får støtte nedover av plasseringen. Jeg synes du er heldig/dyktig og får hevingen der det er kledelig for både høyttalere og musikk.
Men siden det er såpass med bass-støtte/heving så ville jeg - etter innspillingstiden - lekt litt med å prøve proppene bak for å se om det kan spille med større presisjon og strengelyd.

Som sagt så er dette saker som jeg tror endrer seg mye med innspilling, og det er kun tanker i hodet som ikke nødvendigvis skal legges så mye vekt på.
Men det er jo moro å tenke litt og ytre seg litt.
Jeg synes det er jævli kult at du får til den lyden du får til med vanlige (umodda) produkter som kan kjøpes for vanligarbeiderlønning penger. Godt jobba!

Destiny.. :)
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1
Her er et nytt inntrykk av samme mann på innspillte 160, men nå med MI 12 og MI 10.1SE forsterkersett fra Musical Innovation (Roar Malmin)

Spøkelser i stua
Den holografiske presentasjonen fra anlegget til Destiny er nesten skremmende! Over, under, til siden, foran og laaaangt bak er musikken servert. Blandet med den forførende "i rommet" feelingen som bare Dynaudio kan på denne måten gjør at musikken bare er der og du fokuserer på det som spilles og ikke uvensentlig støy som biler utenfor i gata eller Canal Digital tuneren som fyrer seg selv opp for å starte opptak av fruene til fruen. Oppmerksomhetskrevende og svært levende presentasjon.

Midt i smørøyet
Et TV-program for lenge siden som også ble kalt nitti snørrunger. Ikke veldig relevant kanskje....
Men i alle fall, midt i smørøyet hos Destiny er mellomtonen, og fader for en mellomtone. Naturlig, direkte, dynamisk, ikke overdrevet kropp, latterlig masse detaljer uten at det er påtrengende i det hele tatt og denne store brede mellomtonen er egentlig alt som er der. Kun støttet i begge ender av en naturlig topp og en naturstridig bass.

Midt oppi huet er det ingenting, bare rundtomkring
Det er i hvert fall ingen diskantlyder der, helt sånn som det skal være på dynaudiosk manér.
Herlig så masse detaljer som finnes uten at det låter detaljert. Alt er der og alt er servert, du bare ikke får det trøkka i trynet som en dårlig bløtkakevits. Måten mellomtonen bare fortsetter oppover på og får helt naturlige s-er, p-er, t-er f-er, inn- og utpust, sukk og stønn og spytt (følger det håndklær med dusjen?), lek over gitarstrenger, cymbaler, visper er sånn at englene stemmer i og høytiden er her!
Gruva til ozzy var før the holy grail for stemmegjengivelse, nå er det en ny Destinysjon her! Må høres!

BaaaaAAAAaaass
En liten streng som slår an en liten tone skaper litt hodebry hos Destiny. Det blir litt for kraftig akkurat da.
Det er et bittelite problem som kun gjør seg gjeldende fordi alt det andre er purrfekt. Innspilling? Jeg ville sjanset på det og gitt det en to-tre mnd til før jeg hadde gjort noe drastisk.
Bassen er i forhold til tidligere både mer nyansert og detaljert, og kanskje litt mindre fremtredende?
Jeg tør også nevne at den ikke er av de mest slagkraftige eller konturskarpe, men for satan, det er stativhøyttalere i en stor stue vi snakker om! Det er forbi bra, bare at det er for lett å bli kritisk når alt det andre er så himmelhøyt.



Destiny uten Destiny spellær som ville helvete!
Destiny trenger ikke savne Destiny, det er helt klart. Destiny trenger heller ikke bry seg om de som mener Hegel låter lyst og klinisk eller de som mener det må rør til for å skape magi.
Kombinasjonen med Hegel og MI på 160ene er magisk så det holder!
Fra sist så mener jeg at lyden har brettet seg ut alle veier, det som skjer i lydbildet er tydeligere avtegnet og låter renere. Anlegget låter mindre og spiller mer. Jeg tar meg selv i å tenke at dette er ikke avspilling, det er fremføring. Kropp på vokal er mer avhengig av innspilling, det samme med hvor fremtredende bassen er, det varierer med innspilling. Med Creek (og ferske 160er) var det en tydeligere signatur på lyden uansett innspilling. Joda, jeg likte bassen på Creek, noe mer fremtredende og tilstede i lyden men ikke like ren eller med like stor variasjon mellom innspillinger. Innsynet i mellomtonen nå er eksepsjonelt, vanvittig bra! Klarer Destiny å kombinere det han nå har med det siste i slagkraft, kall det gjerne URkraft, helt der nede så er det bare å sette opp port i oppkjørselen, perleport!!


Destiny.. :)
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Om du har muligheten til å prøve begge ville jeg gjort det. Tror uansett ikke at du går feil med noen av de. B&W og Hegel fungerer bra, Dynaudio og Hegel fungerer bra. Spørsmålet koker ned til dine preferanser.
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1


Jeg har desverre ikke fått hørt disse lekre smykkene, men de for stort sett meget god omtale.

Det var vel kun svenske hi fi og musik som mente de var vanskelige å få til pga for mye nivå i mellombassen.

Destiny.. :)
 

GisleB

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2007
Innlegg
436
Antall liker
79
Hei.

Begge 2 er nok meget gode valg. Vil bare skyte inn at med hegel h200 vil jeg også anbefale disse :
http://www.surround.no/product/578469/XTZ-99.26-MKII-Walnut.html . Så selv på Focus 160 og B&W CM1/5 men endte med XTZ og angrer ikke ett sekund.

Signaturen til XTZ passer som hånd i hanske til hegelen. Dynaudio og B&W er nok en smule mer frempå i mellombassen, men XTZ spiller nesten som en fullrange høytaller, og meget nøytralt og oppløst. Veldig imponerende. Men minuset er jo som vanlig at man kan ikke høre XTZ sine før kjøp.

Selv bruker jeg Hegel h-200 + xtz 99.26 mk1.
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1
gismo skrev:
Destiny skrev:
Twist i skåla på bordet, twist i lyden fra Dynaudio 160 Destiny?

8) gismo
Twist er alltid godis uansett hvordan det blir levert gismo, enten det er inn gjennom øra eller munn ;)

Destiny.. :)
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Har hatt både Dynaudio Contour 3.4 og XTZ 99.36 tilkoblet h200'en min i lengre tid.
Det er ingen tvil om at xtz er en bedre match! Dynaudio SLUKER alle kreftene fra den "lille" h200'en, hvor xtz høyttalerne koser seg med dynamisk overskudd og krefter i massevis!
Synergien mellom hegel og xtz er rett og slett helt nydelig. Herlig mellomtone, godt oppløst og en sprek, fast og meget dyp bass!
Samtidig så foretrekker jeg nok bånddiskanten til xtz som er usedvanlig godt oppløst, fremfor silke dome'n til Dynaudio.

-Anbefaler deg virkelig å ta turen til Surround.no på skedsmokorset, ta gjerne med Hegelen. Sikkert ikke noe problem å koble denne opp i det demorommet de har der :)
 

Geir B

Medlem
Ble medlem
17.01.2009
Innlegg
28
Antall liker
12
Sted
Rogaland
Tusen takk for respons, og interessante gode svar, og Destiny, jeg har lest innleggene dine med stor interesse lenge, så i dag var jeg innom Soundgarden og kjøpte Focus 160 uhørt, + 1 Marantz UD 5005 som multispiller, driverk for dac,en. Så nå er det å vente i spenning en uke til høyttalerne kommer.
Og GisleB og menkromsen, så ikke svarene deres for nå etterpå, burde nok sterkt å ha vurdert XTZ høyttalerne også, siden dere sier de passer så godt til Hegelen, og er så mye billigere. Men nå får jeg nok leve med Dynaudioene i noen år.
Hørte H 100 på Focus 140 litt, for et par år siden og syntes det var veldig bra, så jeg for håpe på suksess :)
Geir
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1
Geir B skrev:
Tusen takk for respons, og interessante gode svar, og Destiny, jeg har lest innleggene dine med stor interesse lenge, så i dag var jeg innom Soundgarden og kjøpte Focus 160 uhørt, + 1 Marantz UD 5005 som multispiller, driverk for dac,en. Så nå er det å vente i spenning en uke til høyttalerne kommer.
Og GisleB og menkromsen, så ikke svarene deres for nå etterpå, burde nok sterkt å ha vurdert XTZ høyttalerne også, siden dere sier de passer så godt til Hegelen, og er så mye billigere. Men nå får jeg nok leve med Dynaudioene i noen år.
Hørte H 100 på Focus 140 litt, for et par år siden og syntes det var veldig bra, så jeg for håpe på suksess :)
Geir
Da mener jeg at du har gjort et godt valg, Focus 160 er en meget god høyttaler, men krever godt med timer før den slipper ordentlig.

La de få 300 timer og de vil levere en lyd med meget høy oppløsning og et bra trøkk ;D

Gratulerer med nye høyttaler og et godt kjøp Geir B.

Destiny.. :)
 
Topp Bunn