Putring fra forsterker under oppvarming

afoelges

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.04.2005
Innlegg
316
Antall liker
1
Er litt bekymret for at ett eller annet er i ferd med å ta kvelden i den ene kraftforsterkern min, en Jungson JA-99C. Ca 1 minutt etter å ha blitt skrudd på begynner den å lage putrelyder og tildels skrapelyder i høyre kanal. Disse ligger vel rundt omkring 500-1500hz og er hørbare 3-4 meter borte i et stille rom. Har vært sånn noen uker nå, og det virker som om det blir mer av det.

Lydene forsvinner ca. 3-4 minutter etter påslag, så jeg regner med at dette har en sammenheng med arbeidstemperatur på et eller flere komponenter. Ettersom ampen skal gi 2x80w i klasse A blir det rimelig varmt der - den gir nok minst 500w varme når den står på.

Noen forslag til hva problemet kan være? En lytt som holder på å ta kvelden kanskje? Er forresten ingen garanti på denne - kinaimport fra et par år tilbake.
 
T

theStig

Gjest
Det har nok blitt dårlig kontakt en plass. Da temperaturøkningen gjør at ting utvider seg, så "gnisser" loddinger og sånt, og det kan lage slike lyder. Det bør ikke være sånn selvsagt...
 

Honkey_Chateau

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.01.2006
Innlegg
1.991
Antall liker
0
Typisk lyd fra et rør som "koker", det er en av medaljens baksider med rørdrvet utstyr. Det er som regel ikke farlig. Derimot hender det at dette utvikler seg til å bli en konstant plage også når forsterkeren er varm. Nye rør er kuren.

Honkey

EDIT: Med referanse til nedenforstående innlegg, anbefaler jeg å se bort fra dette innlegget. Du vil komme til å bli gæren av å leite etter rør inni villnisset av halvledere og ekle små duppeditter. Jeg foreslår heller at du tar et glass vin, skaffer fram et koblingsskjema, og overlater apparatet til kyndige før det selvdestruerer midt i trynet på deg! :)
 

afoelges

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.04.2005
Innlegg
316
Antall liker
1
Rør er det nok ikke vil jeg tro. Da må noen ha modifisert rimelig kraftig på ampen i det siste - sist gang jeg sjekket var det kun transistorer som tok seg av forsterkningen inni der... ;)

Dårlig lodding høres ikke urimelig ut. Det er vel sannsynlig at det blir stadig værre over tid hvis så er tilfellet slik at jeg blir nødt til å gjøre noe med det på ett eller annet tidspunkt...

Noen fare med å vente med å gjøre noe med dette til problemet blir for ille til å leve med? Noen sjangs for at det smeller et sted?
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.569
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Kan og være en motstand som er i ferd med å brennes av, jaffal hvis det er rørforsterker det er snakk om
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
jaffal hvis det er rørforsterker det er snakk om
Men så var det ikke rør da.
Oppsøk en som har peiling. Det er lite fornuftig du kan gjøre selv.
 
Topp Bunn