Akle

A

Akle

Gjest
Ei, når jeg spiller veldig lavt kan jeg høre at anlegget mitt spiller høyere i den ene kanalen enn den andre. Utstyret er forøvrig under et år gammelt. Justerer volumet på et potmeter i hver kanal, trinn. Dog ikke merkbart ved lyttevolum. Da jeg ikke har kjøpt høyttalerne hos forhandler gidder jeg ikke å pese dem. Så da er det opp til dere, mine venner? ;)

Avantgarde Solo

Ei.

Mvh
Atle K
 
T

timc

Gjest
Det er ikke bare volumkontrollen som ikker "virker" skikkelig på veldig lave volum? Dette er et ganske normalt fenomen. Kommer jo ann på hvor lavt det her er snakk om såklart.

Mvh
 
J

Jurassic

Gjest
Veldig lavt, knapt hørbart. Forskjellen er merkbar, men ikke mer. Ved volum du hører fra sitteposisjon er det umulig å oppdage.... Er bare noe kresen på slikt...

Mvh Akle
 

rama

biskopen av holmlia
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
15.783
Antall liker
21.295
Sted
oslo
Torget vurderinger
17
skeiv pot.
vanlig fenomen.
 
A

Akle

Gjest
hvordan går man til verks om man på død og liv skal ha den på rett kjøl?
 
A

Akle

Gjest
det er en volumkontroll fo hver side, hvilken er skeiv, den som spiller minnimalt høyere eller den som spiller minimalt lavere på lavt nivå?
 
T

timc

Gjest
Er det er potmeter? Isåfall kan du prøve å rense den først. Dersom det ikke virker må du nok skifte den, men ikke forvent at det nødvendigvis blir bedre.

Mvh
 
A

Akle

Gjest
Justerbar gain i effekt, kjører uten pre, tenker det er ett potmeter i hver kanal jess ja.

Får man potmeter som går trinnvis av høy kvalitet? Har en følelse av at alle er trinnløse, noe som hadde vært særs upraktisk for mitt bruk.

Hjerne legg ut noen linker.

Problemet er uansett knapt for et problem å regne, kun jeg som er et pedimeter...
 
T

timc

Gjest
Hehe....ja man blir fort nevrotisk nå noe ikke stemmer ;)

Det finnes steppede attenuatorer av høy kvalitet. Kommer ikke på noe nå i farten, men se om du finner noe som kan passe på www.partsconnexion.com

Mvh
 
K

kbwh

Gjest
Kan du justere ned gainet på effektforsterkerne dine? Da trenger du vel ikke skru så langt ned for å spille lavt nok? Om du da kan spille høyt nok vet jeg jo ikke.
 
A

Akle

Gjest
Eh?

Har nok ikke uttrykt meg klart nok. Har et par aktive avantgarde soloer som jeg har koblet direkte til cdspilleren, altså ingen pre. Må da justere volum i begge høyttalere. På det laveste hakket som produserer lyd kan det merkes at den ene kanalen spiller ørlite høyere enn den andre om en legger øret inntil. På lyttbart volum er ikke dette problemet mulig å detektere. Likevel irriterer det meg grønn. Derfor blir det nok nye potter på mine nye høyttalere. Får ta det som en oppgradering ;).

Tror du missforstod noe Valentino, jeg forstod i alle fall ikke deg ;)
 
K

kbwh

Gjest
Jeg tror jeg helt sikkert skjønner hva du mener nå. Er det mulig å ta ned gainet i forsterkerne noe annet sted enn på potmetrene? Da ville jeg prøvd det for å slippe å bli irritert. Er jeg mer forståelig nå?
 
A

Akle

Gjest
Nei, kun et volumhjul til å stille gain, altså potmeteret...

Oi.

Hepp.

Takk, og beklager at jeg er noe treg.
 
Topp Bunn