Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 44
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Antonx
  Guest

  Demo til venner

  Jeg vet at høyttalerne mine ikke klarer å skape stort basstrykk fordi de har et middels basselement men jeg synes selv det er tilstrekkelig i mitt lille rom med det meste av musikk.
  Men da jeg viste frem annlegget til noen venner falt gleden da jeg skjønte at de var mest opptatt av basstrøkk.. Jeg sa at vi alle har forskjellige preferanser og at det er selvfølgelig helt greit men en annen stemme inni meg ble irritert. Basstrøkket var lite mente de samtitig som de sa lite om andre kvaliteter. Drivet i trommene var det de hørte først etter.

  Jeg fikk demonstrert Focal Cobalt sammen med en sub på HiFi huset litt tilbake i tid og jeg sa at dette hadde jeg blit imponert over hvis jeg hadde vært 18 år men jeg har kommet litt lengre i dag. Men veldig mange tror jeg fortsatt er opptatt av dette og jeg mister lysten over å demonstrere anlegget.

  Gøy med mye bass men for meg i allefall er det ikke viktig med nærmest fysisk trykk. Jeg spilte plater med mye bass som jeg selv synes har litt overdreven bass.
  men hva er nøytral mengde bass? Vil de fleste ha mye mere bass en hva som er nøytralt? Hva tenker plateprodusenter? Hvem ratter de lyden for? For hvilke type høyttalere?

  Jeg tror de fleste som har rimelige høyttalere vil da få slapp ukontrolert bass? Høyttalere blir fort dyre hvis de skal levere mye kvalitetsbass?

  den ene av lytterne sa at vi møtes nok med B&W 801.. Kan han ha rett i dette? Alså tenkt i preferanser..


 2. #2
  OldBoy
  Guest

  Re: Demo til venner

  Mitt inntrykk av ProAc er generelt at bassresponsen er veldig avhengig av forsterkeren man bruker. ProAc er, etter min erfaring, ikke naturlig kjapp og kontant i bassen, men dette "problemet" kan godt på vei løses med den rette forsterkeren. Pluss den rette plasseringen. Nær-vegg-plassering er ikke bra. Det siste gjelder jo generelt, men mitt inntrykk er at ProAc er spesielt følsom på dette punktet.

  Jeg sier dette fordi jeg har venner som har eller har hatt ProAc, og som har fått til bassrespons som får vegger og gulv til å røre på seg, og som kjennes godt på kroppen. Ikke noen bassbomber a-la Cerwin Vega eller noe sånt, bevare meg vel, men likevel skikkelig bass.

  Men egentlig er det vel opptil deg hvordan du vil ha det. Ikke bry deg om vennene dine når det gjelder noe så viktig som musikk. Gode råd og impulser, javel, men til sjuende og sist må du stole på deg selv.


 3. #3
  theStig
  Guest

  Re: Demo til venner

  Apropos B&W 801... de er ikke spesielt bra i bassen synes jeg. Hverken korrekte eller imponerende egentlig. 802 er mer imponerende med mer fylde og trykk, men nøytralt er det neppe her heller.

 4. #4
  Overivrig entusiast lakki_luke's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Jæren
  Innlegg
  1,068
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Mange bruker sub og har det som referanse til god bass.Jeg hadde sub for mange år siden,men det var vanskelig å få til.Har idag ganske store høyttalere med 2 x 10 tommere hver kasse.Har jevnlig demokvelder og her mangler det visst og bass etter manges mening.Mitt rom er ca 20 kvadrat.Har en kamerat som har lydstudio og han kommer til meg for og høre igjennom det han har mixa.Han er meget fornøyd med bassen hos meg.Det merkelige er jo hvor forskjellig oppfatning vi har av hva som er riktig.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  2,174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Jeg har opplevd akkurat det samme og jeg ble litt furten med det samme («du hakk'e no mer bass på'n a?» var kommentaren hans). Men så fikk jeg høre anlegget hans. Riktignok var det bass i mengder, men det hang ikke sammen med noe av det andre, et typisk sub-problem. Høflig som jeg er holdt jeg latteren for meg selv. Det tar tid å bli seg bevisst på hvilke preferanser man har når det gjelder lyd. Og kanskje utvikler de seg litt over tid også? Men når man først vet hvilke preferanser man har, og det har jeg forøvrig lenge hatt inntrykk av at du har vært veldig sterk på antonx, er det bare å slå tilbake! For eksempel: «Er ikke dette en ganske bra gjengivelse av en Gibson Les Paul?» «Lukk øynene så ser du Katie Melua stå foran deg..»

  Å få innfridd alle krav til lyd i oppsettet sitt er for de fleste en prosess mer enn en enkelt investering.. :-)
  “When you hit a wrong note, it's the next note that makes it good or bad.” - M. Davis
  [Anleggsbloggen: Squeezeboxer, Audio Aero, Thorens, DEQX, Krell, ProAc, Crown, AE DIY bass, etc.]

 6. #6
  Hifi Freak toriamos's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  2,249
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Har en nabo som er bassidiot. Han kjører på en gammel JVC forsterker og Prosonhøyttalere. Skal vi ikke bare heve oss over de folka der da?
  Rega Planar 10, Superline, Naim CDX2, olive XPS, Naim NAC252, olive Supercap, Naim NAP300, Chord Epic twin, ATC SCM40, Headline/AKGk701.

 7. #7
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  9,361
  Tagget i
  11 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Klart dette handler om preferanser og lyttetrening. Er man lite interessert i nærhet, hurtighet, detaljer og perspektivegenskaper er det fort gjort å la seg imponere av dunk i magen.

  Når det gjelder D15 spesifikt skal man være ytterst varsom med hensyn til matching. Høyttaleren går særdeles dypt, og med stor mengde bass hvis man tar kassevolum og bestykning i betraktning. Mitt sterkeste ankepunkt mot høyttaleren er derimot at bassen kan bli litt i overkant pløsete og utflytende. Men, det lar seg sikkert ordne med rom og matching. Og, igjen, preferanser. Men, jeg mener likevel at høyttaleren har langt sterkere sider enn bassgjenngivelsen.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Royal og Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Luxman EQ-500 | Ear 324 | DIY pre | Hovland HP-100 | Joule Electra VZN-160 | Air Tight ATM-2 | Manley Neo Classic SE/PP 300B | Tannoy GRF 90 | Harbeth 40.2 |

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner  Ikke glem at mange har sine preferanser fra bilstereo og db-drags


  Mvh. RS
  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 9. #9
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,110
  Tagget i
  5 Innlegg

  Re: Demo til venner

  I og med at jeg er i ferd med å kjøpe to velodyne dd10 suber, skal jeg kanskje være litt forsiktig med å uttale meg , men for meg er det å ha rikelig bass også noe som gir bedre romfølelse og stereoperspektiv.

  Hørte en demo med en sopran som sang solo i en kirke - med og uten sub. Det var jo ingen bass i opptaket, men likevel klappet lydbildet fullstendig sammen da subene ble skrudd av.

  Men for mye bass er et h++++++e. Det bryter seg inn i musikken og forstyrrer opplevelsen. Men er du ung og uerfaren er det lett bassen som blir målestokken for et "godt" anlegg.

  Man får bare være tålmodig og styre de vantro inn på den rette vei
  Her skjer det ting!

 10. #10
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Innlegg
  993
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Musikk uten basstrøkk er som sex uten dame
  1 pall med ICEPowerforsterkere - Shanling CD A10T - 2 x Behringer DCX2496 -&nbsp;Behringer SRC2496 - SLE V8Pro aktiv pre - Kimber og Supra kabler - DIY høyttalere med Seas og Beyma

 11. #11
  Ludo
  Guest

  Re: Demo til venner

  Musikk uten basstrøkk er som sex uten dame
  Å ?? Fortell det du vet om temaet ...

 12. #12
  kbwh
  Guest

  Re: Demo til venner

  En parallell:
  Det første sporet jeg hørte på Sf-høyttalere gjorde meg ikke imponert. Så la mannen på et spor med sopran.

  RS er inne på noe. Noen hører på musikk, andre på effekter. Måtte lide meg igjennom Queens "I wanna break free" i en gammel Volvo en gang for å høre den avsluttende glissandoen på Brian Mays solo. Akkurat det sekundet var fett. Resten hang over hodet ikke i hop.

  Haifai er og blir individuelle greier. Du får vurdere dine kritikere nøye, Antonx.

  Musikk uten basstrøkk er musikk uten basstrøkk...

 13. #13
  om.s
  Guest

  Re: Demo til venner

  Har en nabo som er bassidiot. Han kjører på en gammel JVC forsterker og Prosonhøyttalere. Skal vi ikke bare heve oss over de folka der da?
  Enig! bass er "overdrevet" heller kvalitet enn kvantitet!.....

  mvh

 14. #14
  Hifi Freak sclalars's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Skedsmokorset
  Innlegg
  2,339
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Musikk uten basstrøkk er som sex uten dame
  Er ikke det den beste sex`en a? det trudde jeg! :P

  Lars
  Hovedanlegg: Brukbart

 15. #15
  Hifi Freak ayaboh's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Men er du ung og uerfaren er det lett bassen som blir målestokken for et "godt" anlegg.
  Hehe, amatørtabbe nr 1. På en annen side, - hvis disse "fete" anleggene ble "slanket" ned til riktig bassmengde, ville jo alle feil komme for dagen, tynn mellomtone, overdreven diskant osv. Den eneste grunnen til at disse anleggene faktisk kan spille musikk er at bassen er stor nok til å maskere alt annet.

  Forøvrig er det som kalles bass i denne sammenhengen mest en pukkel mellom 50 og 80 Hz.

 16. #16
  Hifi Freak niels's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Moraira, Spania.
  Innlegg
  2,753
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Man liker hva man liker, andre må da fint like det de vil. Man kan ikke ha et universiellt likt basstrøkk.
  Har hørt folk klage litt på for mye bass på Dire Straits Iron Hand, men spiller man da på BagEnd 18 eller Eltax ?
  Jeg har vanskeligt for å leve uten subsoniske frekvenser, men må bøye mig for naboerne.
  Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
  Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
  Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

 17. #17
  Antonx
  Guest

  Re: Demo til venner

  Mitt inntrykk av ProAc er generelt at bassresponsen er veldig avhengig av forsterkeren man bruker. ProAc er, etter min erfaring, ikke naturlig kjapp og kontant i bassen, men dette "problemet" kan godt på vei løses med den rette forsterkeren. Pluss den rette plasseringen. Nær-vegg-plassering er ikke bra. Det siste gjelder jo generelt, men mitt inntrykk er at ProAc er spesielt følsom på dette punktet.

  Jeg sier dette fordi jeg har venner som har eller har hatt ProAc, og som har fått til bassrespons som får vegger og gulv til å røre på seg, og som kjennes godt på kroppen. Ikke noen bassbomber a-la Cerwin Vega eller noe sånt, bevare meg vel, men likevel skikkelig bass.

  Men egentlig er det vel opptil deg hvordan du vil ha det. Ikke bry deg om vennene dine når det gjelder noe så viktig som musikk. Gode råd og impulser, javel, men til sjuende og sist må du stole på deg selv.
  Takk for et godt svar. Jeg har vært veldig opptatt av HiFi i det siste, hørt masse og da er det morsomt å kunne dele erfaringene med andre. Derfor er det kjipt med venner som har så forskjellig oppfatning av hvordan det skal låte. Han ene hadde visst noen gamle Seas høyttalere med Tandberg forsterkeri.

  Om jeg har nok bass i følge mine preferanser avhenger av type musikk og miksingen. Mange mindre bra rocke-innspillinger trenger et løft fra bassen for å låte fett tror jeg. Overskygger harde/spisse el-gitarklang?

  Jeg får snart inn flatTV slik at jeg kan prøve å sette HT nærmere bakveggen.

  Jeg synes Bassen på D15 er kontant men ikke spesielt hurtig (synes det er et minimalt problem). Når det gjelder basstrykk ligger begrensningen i hvor mye luft de flytter, ikke sant? Prøvde en Studio 140 men det ble litt for mye bass syntes jeg.

  Mange ville ment at stativhøyttalere hadde vært best i rom på ca 11m2, men da blir det for lite bass tror jeg.
  Hørte litt på ProAc 1sc i dag. Flott lyd men veldig beskjeden bass.

 18. #18
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,984
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Demo til venner

  Bass handler veldig mye om akustikk og høyttalerplassering og øreplassering.
  Glem ikke musikken

 19. #19
  Antonx
  Guest

  Re: Demo til venner

  Mange bruker sub og har det som referanse til god bass.Jeg hadde sub for mange år siden,men det var vanskelig å få til.Har idag ganske store høyttalere med 2 x 10 tommere hver kasse.Har jevnlig demokvelder og her mangler det visst og bass etter manges mening.Mitt rom er ca 20 kvadrat.Har en kamerat som har lydstudio og han kommer til meg for og høre igjennom det han har mixa.Han er meget fornøyd med bassen hos meg.Det merkelige er jo hvor forskjellig oppfatning vi har av hva som er riktig.
  Jeg hadde en rimelig Triangle sub til demo hjemme hos meg men jeg syntes det spilte bedre uten. Lite homogent i lydbildet. Jeg har liten erfaring med sub men de gir ikke mye trykk og punch? Den jeg hadde brummet mere enn den trykket ifra kraftfult.

  Hadde rigtignok en lydtekniker innom som hørte endel. Hun snakket ikke så mye om bassen. Vokalen var mye viktigere for henne.

 20. #20
  Antonx
  Guest

  Re: Demo til venner

  Mitt sterkeste ankepunkt mot høyttaleren er derimot at bassen kan bli litt i overkant pløsete og utflytende .
  Eh.. jeg vil slett ikke bruke disse ordene om ProAc.. Pløsete og utflytende er i allefall ikke mine med min elekronikk. Men derimot hurighet er mitt største ankepunkt.
  Seas fabrikken svarte meg at det er slik Mr. Stewart ville ha det. (med mindre det er en unnskylding fra Moss da..)


Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed