Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2008
  Innlegg
  115
  Tagget i
  0 Innlegg

  Balansert drift ved digital inn

  Skulle vel tro at balansert drift forsvinner med bare 1 xlr digital plugg, eller tar jeg feil.
  Om dette er riktig er det noen som vet en løsningen?

 2. #2
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  21,251
  Tagget i
  34 Innlegg

  Balansert drift ved digital inn

  Er ikke helt sikker på hva du mener her, men "balansert" betyr at signalet overføres som differansen mellom en + og en - leder, som altså er fasevendte kopier av hverandre, heller enn som differansen mellom + og jord. Derfor kan én XLR-kabel godt være en balansert signaloverføring, hvis den er brukt riktig. S/PDIF og AES/EBU-formatene sender data for høyre og venstre kanal vekselvis på samme overføring, sånn at en enkelt kabel overfører begge kanaler.

  Når du sier "med bare 1 xlr digital plugg", mener du da en fuskekabel med XLR i bare den ene enden og RCA i den andre, eller tenker du på at begge kanaler går i én kabel i stedet for to som i en analog signaloverføring? Hva legger du i at "balansert drift forsvinner"? Det er signaloverføringen som enten er balansert eller ubalansert. En analog komponent, f eks en forsterker, kan dessuten ha balansert oppbygging tvers gjennom med separate kretser for + og -, men det gir ikke mye mening å forestille seg en DAC med separate dekodere for + og -.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed