Probs med Squeezebox3 tilkobling

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Kjøpte Squeezebox 3 for en stund siden og trenger hjelp med å få koblet den til nettverket. Jeg har prøvd masse som står i div. fora (bla. her og på Slimdevices' hjemmesider) uten hell. Det skal sies at jeg er helt grønn på dette med nettverk ???

Jeg har fulgt den medfølgende oppsettguiden til punkt og prikke. Bruker en ruter som heter Netopia 3357W, kryptert med en 128 bits WEP nøkkel. Når jeg skal sette opp SB3, finner spilleren nettverket mitt (og et par andre i blokken her), jeg taster inn samme WEP nøkkel, men får bare "Problem: Can't connect to wireless network". Forøvrig fungerer den trådløse forbindelsen mellom PC og ruter utmerket.

Jeg har en mistanke om at problemet ligger i brannmuren. Bruker Symantec. Men siden dette også er jobb-pcen min, er jeg ikke komfortabel med å endre for mye på brannmuroppsettet selv. Andre med Symantec som bruker SB3?

Har noen et godt tips til en fortvilet musikkelsker som bare vil ha cd-ene bort fra stuen...? :-/
 

jowil

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.07.2006
Innlegg
1.877
Antall liker
9
Hei!

Vet desverre ikke allverden om trådløse nettverk selv heller, men vil gjerne foreslå at du bruker en nettvekskabel inntil videre. :)

Har samme problemet selv... :(
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Jeg tviler litt på at problemet ligger i brannmuren, ettersom du da antagelivis hadde fått en feilmelding av typen "Can't connect to Slimserver".

Jeg synes det mer høres ut som om problemet ligger i kommunikasjonen mellom Squeezebox og routeren.
Det kan du bekrefte/avkrefte ved enten å skru av all krypteringen, eller koble en ethernet-kabel mellom Squeezeboksen og routeren.

- Dersom det funker trådløst uten kryptering, er det noe galt med WEP-nøklene dine.
- Dersom det ikke funker trådløst uten kryptering, men funker med ethernet, kan det være at du må legge inn Squeezeboxens MAC-addresse inn i routerens liste over tillatte addresser.
- Dersom det heller ikke funker med å bruke ethernet, ligger sannsynligvis problemet på PCen.

Lykke til!
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Enig med coolbiz. Husk også å sjekke om wep'en er hex eller ascii, og i tillegg at SB'en virkelig prøver å connecte til ditt eget aksesspunkt og ikke naboens. Noen aksesspunkter bruker mac-filtre også for kabeltilkobling. Du sier ingen ting om hvorvidt du bruker faste ip-adresser eller ei. Hvis aksesspunktet eller routeren er satt opp som dhcp-server, bør du sette opp SB'en til å motta ip-adresser. Hvis ikke må du legge ip-adressen i samme adresseområde som aksesspunktet.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Takk for svar sålangt.

Den bruker DHCP og mottar IP-adresse automatisk
Prøvde 3 ting:

1. Slo av krypteringen på ruteren, men fikk samme feilmeldingen.

2. Prøvde å koble SB til PC med ethernetkabel. SB’en mottok en IP-adresse automatisk (noe med 169.), jeg valgte ”Specify an IP address for your SlimServer” under ”Select a music source”, valgte maskinens IP-adresse som adresse for Slimserveren (er dette riktig?). Fikk da meldinen ”Setup is complete” og deretter ”Problem: Can’t connect to SlimServer”. Betyr dette brannmurproblemer?

3. Prøvde så å koble SB’en direkte til ruteren med ethernetkabel, og fikk samme resultat som ovenfor, men IP-adressen den mottok var da noe med 10.0.0.

Koble til naboens aksesspunkt? Trodde jeg koblet til mitt eget når jeg valgte min SSID som dukket på på SB’en. Eller mener du noe helt annet her?
WEP-nøkkelen er forresten HEX.
Vet ikke hva MAC-adresse er, men det viktigste er hvor finner jeg den?
Leste et sted at man kunne legge til noen porter for både TCP og UDP (uten at jeg vet hva dette er). Gjøres dette i ruteren eller brannmuren eller pc'en?
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Både forsøk 2 og 3 burde ha virket.
Men konfig 2 er avhengig av at du benytter krysset ethernetkabel og, dersom SB skal ha internet-tilgang, at PCen router mellom sine to nettverkssegmenter. Jeg ville holdt meg til konfig 3 for videre feilsøking.

I konfig 3 burde Squeezenetwork (som er uavhengig av å ha en lokal slimserver) ha fungert. Prøvde du det?

Det høres ut som om SBen kom skikkelig på nett, og at problemet er at PCen din er taus og innesluttet. Enten kjører ikke slimserver, eller så har du en brannmur som kommer i veien. Hvis brannmur-programvaren du benytter, logger hendelser til en fil, kan den være verdt å titte på.

Slimserver installasjonen åpner de nødvendige porter i Windows' egen brannmur, men med Symantec må du nok gjøre det sjøl. Mer info her:
http://faq.slimdevices.com/index.php?action=artikel&cat=2&id=76&artlang=en

Når oppsett med ethernet fungerer, er du klar til å gå til trådløst. ;)

MAC-addresse er en addresse som er unik for enhver nettverks-dings. Grunnen til at dette ble nevnt, er at noen trådløse routere kan settes opp med en liste over hvilke MAC-addresser som får lov å koble seg til. Det høres ut som om din router ikke har dette, eller ikke har det skrudd på. Men det er noe som bør sjekkes.
SB's MAC-addresse står på undersiden. Den kan også avleses i en av menyene for nettverksoppsett.

Ikke gi opp. 8)


Her er forresten enda et forum:
http://www.audiocircle.com/circles/index.php?board=46.0
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Hehe, så lenge jeg får hjelp gir jeg ikke opp ;-)

Slimserveren er oppe og går.

Konfig 3: Koblet til Squeezenetwork med vellykket resultat.
Koblet så fra og prøvde å koble til Squeezenetwork trådløst, men som sist fikk den ikke kontakt med nettverket.

Hvordan finner jeg ut om jeg har krysset ethernetkabel og om pc-en ruter mellom nettverkssegmentene (antar du mener SB og ruteren)?

Skal nå prøve å åpne for de angitte portene i brannmuren, samt sjekke om jeg kan legge SB'ens MAC-adresse som tillatt i ruteren.
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Virker nesten som du har to DHCP-server i nettverket. Mange routere disabler dhcp-serveren automatisk hvis det tilsluttes utstyr som også har dhcp-server. Etter det jeg leser i punkt 2 gir pc'en din ut ip-adresser, altså den fungerer som dhcp-server, eller så kjører SB en default ip-adresse fordi den ikke mottar noen automatisk når du kobler direkte til pc'en. Vil tro at du ikke trenger krysskabel mellom SB og PC (ikke helt sikker). Skal du få dette til å fungere må du sette opp fast ip på PC'en i det området som som SB ligger i (192.xxx osv).

Sjekk ip-adr på pc'en når den er koblet opp trådløst og med kabel. Dette bør være samme adresse. SB skal også motta ip i dette samme adresseområdet.

Har du et modem med innebygd aksesspunkt, eller er dette to forskjellige bokser?
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Koble til naboens aksesspunkt? Trodde jeg koblet til mitt eget når jeg valgte min SSID som dukket på på SB’en. Eller mener du noe helt annet her?
Nei, da er det greit. Hvis SID er satt til auto, kobler du gjerne til det sterkeste signalet.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Som ayaboh sier har du to DHCP-servere, men det er ikke noe å bekymre seg for. Unngå konfig 2 med mindre du har spesiellt behov og vet hva du gjør.

For ordens skyld: Det som skjer er sannsynligvis at PCen server DHCP på ethernet (192.168.x.x segmentet), mens den lar routeren serve DHCP på det segmentet som er koblet til routeren, enten trådløst eller med ethernet i routeren (10.x.x.x segmentet) Ingen konflikt der i og for seg. Men i konfig 2 vil PCen måtte fungere som router mellom de to nettverkssegmentene, og har du ikke slitt med brannmuren før, kommer du ihvertfall til å gjøre det da.

Ønsker du av en eller annen grunn å ha ethernet direkte mellom SB og PC, er det sannsynligvis greiere å gjøre omvendt, altså å la SB være router mellom nettverkene. Skal du ha kabel direkte mellom SB og PC den være krysset. Mer info om denslags finner du her: http://www.homenethelp.com/web/explain/about-ethernet-crossover.asp

Men tilbake til problemet...
Såvidt jeg kan skjønne, er det ett av disse:
a) feil med krypteringssettinger, -nøkler e.l.
b) routeren har ikke SB's MAC-addresse i listen over tillatte.
b) Du forsøker å koble deg til naboens nettverk

Har routeren din en logg over hendelser?

Nå du har funnet ut av de trådløse sakene, gjenstår det sannsynligvis å mekke til brannmuren din. Kanskje er det en ide å skru den av inntil videre. Generelt synes jeg ofte det er greiest å sette ting opp med null sikkerhet, og så heller stramme inn etterpå når en har fått ting til å virke.

Stå på, stå på! 8)
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Hm...Føler meg som en 5-åring som ikke skjønner en dritt igjen :-\


Nå slo jeg av brannmuren og prøvde å koble SB til mitt trådløse nettverk (krypteringen er slått på igjen), men fortsatt ingen forbindelse.

a) burde WEP-nøkkelen være ASCII eller funker det greit med HEX? Har kvadruppelsjekket WEP-nøkkelen, så den er ikke tastet feil
b) alt som har med ruteren går tilsynelatende via Nextgentels nettsider. Prøvde å endre ruterkonfigurasjonen der, men fant ingen måte å inkludere MAC-adresser på. Jeg kan endre filtersett i ruteren der, men jeg vet ikke hva jeg skal velge under "avsender/mottakerport", "avsenders/mottakers IP adresse", "regelnummer" etc.
c) Nei, jeg velger aktivt mitt eget nettverk. Ingen auto der.

Vet forøvrig ikke om ruteren min har noen logg. Lette i Control Panel, men fant ikke noe. Hvor kan jeg finne dette?

Leste et sted at en løsning på mange problemer kan være å bruke fast IP-adresse. Hvilket segment skal jeg oppgi adressen i, og hvor endrer jeg en slik setting i PCen?
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Hm, så vanskelig dette skulle være, da.  ???

a) Foreslår at du skrur av all kryptering inntil videre, og beholder brannmuren avskrudd. Få til krypingen før du prøver å løpe   ;D
   Hvordan nøkler skal legges inn, står sannsynligvis
   beskrevet i de respektive bruksanvisninger.

b) Jeg har også NextGenTel, men har den eldre, ikke-trådløse (trådløsløse?) 3351 routeren, så her er jeg på tynn grus.
Men jeg mener da at det burde kunne la seg gjøre å administrere routeren din lokalt også. Prøv http://10.0.0.1 eller kanskje http://10.0.0.1/admin

c) Ok. Godt.

Ikke bekymre deg om fast IP-addresse på dette stadiet. Du må få den underliggende trådløse nettverksforbindelsen til å fungere først.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Hei, Coolbiz, jeg må gi meg for idag. Har holdt på i 5t med å lese rundt omkring på div. fora om dette, men du og ayaboh (og jowil) er de eneste som har gitt meg noen gode forslag. Jeg får ta opp tråden igjen om et par dager, og håper dere loser meg i havn på dette her. Isåfall spanderer jeg et par pils eller fem!

Forresten, i ren frustrasjon måtte jeg trøstekjøpe et par høyttalere ;-) Hehehe...

God kveld :)
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Hvis du skal bruke WEP, sett opp med kun 64-bits. Mest sannsynlig støtter ikke SB3 større enn 64-bits WEP kryptering (ganske vanlig)...

Bruk kun 5 bokstaver i koden, dette skulle gi 64-bits.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Hei, Coolbiz, jeg må gi meg for idag. Har holdt på i 5t med å lese rundt omkring på div. fora om dette, men du og ayaboh (og jowil) er de eneste som har gitt meg noen gode forslag. Jeg får ta opp tråden igjen om et par dager, og håper dere loser meg i havn på dette her. Isåfall spanderer jeg et par pils eller fem!

Forresten, i ren frustrasjon måtte jeg trøstekjøpe et par høyttalere ;-) Hehehe...

God kveld :)
Grattis med nye høyttalere! Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe.  :D

Pils høres bra ut!  Eller du kan åpne de nødvendige porter i brannmuren(e) din for oss, så vi kan spille all musikken din.   8)

Vedder en av øllene på at det er nøklene det er noe krøll med (gjetter på hex/ascii problemer eller feil nøkkel-lengde). Som sagt, prøv å skru av all kryptering og PC-brannmuren til du får det til å virke. Deretter skru på sikkerhetsforanstaltningene igjen, en om gangen.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Et par ting til, sånn på tampen...

...
1. Slo av krypteringen på ruteren, men fikk samme feilmeldingen.
Hvilken feilmelding da?
Du skrudde vel samtidig av krypteringen på SB'en?


2. Prøvde å koble SB til PC med ethernetkabel. SB’en mottok en IP-adresse automatisk (noe med 169.), jeg valgte ”Specify an IP address for your SlimServer” under ”Select a music source”, valgte maskinens IP-adresse som adresse for Slimserveren (er dette riktig?). Fikk da meldinen ”Setup is complete” og deretter ”Problem: Can’t connect to SlimServer”. Betyr dette brannmurproblemer?
Ja og Ja.

3)
...
WEP-nøkkelen er forresten HEX.
...
Minner for sikkerhets skyld om at en 128-bit HEX WEP-nøkkel skal bestå av 26 tegn. Hvert tegn 0-9,A-F.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Grattis med nye høyttalere! Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Cheesy

Pils høres bra ut! Eller du kan åpne de nødvendige porter i brannmuren(e) din for oss, så vi kan spille all musikken din. Cool

Vedder en av øllene på at det er nøklene det er noe krøll med (gjetter på hex/ascii problemer eller feil nøkkel-lengde). Som sagt, prøv å skru av all kryptering og PC-brannmuren til du får det til å virke. Deretter skru på sikkerhetsforanstaltningene igjen, en om gangen.
Will do :) Pils og musikk lar seg jo kombinere også.

Et par ting til, sånn på tampen...


Hvilken feilmelding da?
Du skrudde vel samtidig av krypteringen på SB'en?
Can't connect to wireless network.
Ja, skrudde av den også.

Minner for sikkerhets skyld om at en 128-bit HEX WEP-nøkkel skal bestå av 26 tegn. Hvert tegn 0-9,A-F.
Brukte 26 sifre.
Dette blir spennende. Følg med, følg med :eek:
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Minner for sikkerhets skyld om at en 128-bit HEX WEP-nøkkel skal bestå av 26 tegn. Hvert tegn 0-9,A-F.
...ja, og noen steder må en hex-wep startes med 0x for å skille mellom ascii og hex.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
...
Can't connect to wireless network.
Ja, skrudde av den også.


Brukte 26 sifre.
Dette blir spennende. Følg med, følg med  :eek:
OK, nå begynner det (forhåpentligvis) å klarne her. Dersom du ikke får koblet deg til den trådløse routeren, selv med all kryptering avslått, kan jeg ikke tenke meg noen annen årsak enn at routeren din har en slik liste med tillatte MAC-addresser som har vært nevnt tidligere.

Men da burde du hatt tilsvarende problemstilling da du satte opp PCen din. Gjorde du det selv?

Kom du noen vei på http://10.0.0.1 ?
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Hei KapteinUfattelig,

Har du gitt opp, eller endelig fått det til å virke?
Hvis du har fått det til å virke, vil vi gjerne vite hva som skulle til.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Hei, jeg har vært så bissi på jobben at jeg ikke har hatt tid til å prøve mer. Men jeg skal prøve http://10.0.0.1 når tiden er inne. Kanskje til helgen om jeg er heldig. (Inntil videre spiller jo ikke Audiolaben min så verst :) Og den blir nok stående uansett.)
 

Godmode

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.01.2003
Innlegg
142
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Viktig å huske på.

Med Nextgentel som internett leverandør så får du interne ip-adresser i serien 10.0.0.x

Hvis det er slik at du har en bredbåndsrouter fra ngt uten trådløst og så har koblet en trådløsrouter til routeren fra ngt (Slik jeg har gjort det) så kan dette skape litt krøll.

Anbefaler deg å gjøre to ting. Sett opp din egen trådløserouter til å fungere som en Bridge (de fleste har et hurtigvalg for dette). Da slipper du problemet med dobbelt opp med interne IP adresser, også kjent som dobbelt NAT'ing. Da vil din egen router bruke samme IP range som den til ngt, dvs 10.0.0.x og ikke 192.XXX.XXX som er vanlig ellers.

Bruk statiske IP adresser. Dvs at de ikke blir automatisk utdelt, Da gir du pcen din som kjører slimServer f.eks 10.0.0.10, SqueezeBoxen 10.0.0.12, Trådløs routeren 10.0.0.2 osv.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Vel og bra det, Godmode, men hvis du leser tråden ser du at Ufattelig's problemer ligger på WiFi-nivå og ikke på IP-nivå.

Ufattelig, vær klar over at når du skrur av kryptering på din router fra NGT's konfigurasjonsside, må routeren skrus av og på igjen for at endringen skal tre i effekt.

Router dokumentasjon finner du her:
http://www.netopia.com/support/hardware/documentation.html
(Jeg vet ikke hvor mye NGT har lobotomert den.)
 

oddmund

Hi-Fi interessert
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
74
Antall liker
0
Hadde også problemer med min i forhold til trådløshet.
Prøvde de fleste av de rådene som er nevnt i tråden
Løsningen var å bruke nettverkskabel for å etablere kontakt med PC (via router). Når kontakten var etablert oppdaterte Squeezboxen sin firmware og da løste alle problemer seg.
Pass på at "update firmware" opsjonen er aktivert når du har den oppkoblet via nettverkskabel.

Har fungert 100% tilfredsstillende i etter dette.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Det er en stund siden jeg prøvde å koble opp sist, da jeg ga opp i frustrasjon etter mange timers svetting og famling i mørket.

Jeg prøvde http://10.0.0.1 men får ikke logget inn. Benyttet kundenummeret mitt hos NextGenTel som loginnavn og aktiveringspassordet mitt som passord. Jeg har ikke fått andre passord fra NGT enn dette. Har snakket med kundeservice på NGT, men de kan ikke hjelpe. Føler jeg har kommet så langt med dette som jeg kan på egen hånd.

Hvis noen kyndige samaritanere kunne forbarme seg over en fortapt sjel og ta seg tid til et besøk for å hjelpe med tilkoblingen ville jeg vært evig takknemlig!! Jeg betaler mer enn gjerne bensinen/bussbillett/pils/whatever. Bor 1 km fra Oslo S.

Coolbiz? ;) Synd du bor i Stavanger...
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Skal du ha kabel direkte mellom SB og PC den være krysset. Mer info om denslags finner du her:
Litt OT men:
De fleste moderne PC'er/nettverkskort fungerer faktisk helt fint med vanlige kabler også, tro det eller ei.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Prøv å reset ruteren. Og aktiver på nytt.

Kundesidene til NGT bruker forresten et annet passord, som er det samme som broadpark emailen. I tilleg har du vel et eget passord for ruteren, som de skal kunne opplyse om hvis du spør etter det tror jeg, men kanskje det er annerledes nå...og bare for å dobbeltsjekke spurte jeg nå en kamerat som jobber på NGT og han svarte at passordet til ruteren skal være kundenummer /aktiveringspassord..så det er rart at du ikke får logga deg inn. Men hvis du prøver en reset (Hold inne reset knappen i 30sek) så går det muligens.

Anbefaler deg å skifte SSID. Og bruk gjerne WPA om det er mulig, og et enkelt passord på noen få bokstaver som du garantert ikke taster feil (men minst 8 bokstaver om det skal overholde standarden selv om det funker med mindre).
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Prøv å reset ruteren. Og aktiver på nytt.
Har prøvd flere ganger uten at det hjalp.

Kundesidene til NGT bruker forresten et annet passord, som er det samme som broadpark emailen. I tilleg har du vel et eget passord for ruteren, som de skal kunne opplyse om hvis du spør etter det tror jeg, men kanskje det er annerledes nå...og bare for å dobbeltsjekke spurte jeg nå en kamerat som jobber på NGT og han svarte at passordet til ruteren skal være kundenummer /aktiveringspassord..så det er rart at du ikke får logga deg inn. Men hvis du prøver en reset (Hold inne reset knappen i 30sek) så går det muligens.
Jeg tenkte at email-passordet er forbeholdt emailen, men prøvde det for sikkerhets skyld. Uten hell.

Anbefaler deg å skifte SSID. Og bruk gjerne WPA om det er mulig, og et enkelt passord på noen få bokstaver som du garantert ikke taster feil (men minst 8 bokstaver om det skal overholde standarden selv om det funker med mindre).
Har ikke skiftet SSID, men hvorfor skulle det hjelpe? (jaja, når sant skal sies så er det jo tilsynelatende veldig mye jeg ikke forstår i denne saken ;) ). Og passordet har jeg tastet rett, det er behørig sjekket et tosifret antall ganger :)
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Forsto det slik at du har en nabo med samme SSID, men mulig jeg skummet gjennom tråden litt for raskt.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Hvis du ikke klarer å connecte deg til det trådløse nettet, så kan du jo uansett prøve noe anna :) Kanskje ikke SB3'en ikke støtter mer enn 128bits WEP, eller at lengden på passordet må være en viss størrelse etc etc. Har ikke SB3 selv så jeg kan kun prøve å gi generelle tips.
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Takker for forsøkene, Man! Jeg har også prøvd å koble til vha kabel og kjøre ukryptert. Igjen uten hell. Eller kanskje uten kunnskap ;)

Jeg har forresten unik SSID...
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Har du prøvd å oppdatere firmware, når du koblet den via kabel til ruteren?
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Takker for forsøkene, Man! Jeg har også prøvd å koble til vha kabel og kjøre ukryptert. Igjen uten hell. Eller kanskje uten kunnskap ;)

Jeg har forresten unik SSID...
Dæven, er du ennå ikke i mål med dette? ???

Forslår at du benytter en så enkel konfigurasjon som mulig inntil det virker. Dvs. få kablet ethernet til å funke først, før du går videre med trådløst.

Fra ditt innlegg #76 forstår jeg det slik at med ethernet får du link opp, og en IP-addresse, men melding "cannot connect to slimserver". Dette ser veldig ut som et brannmur-problem. Har du åpnet de nødvendige porter? Evt. skru av brannmur helt og holdent inntil SB fungerer.
 
B

Back_Door

Gjest
Jeg kjenner på meg den frustrasjon som du opplever!
Selv har jeg i slike tilfeller noen ganger spart meg frustrasjonen ved å ringe til nærmeste datafirma som tilbyr hjelp på huset ;) Selv om det skulle koste en 1000-lapp, kan det være vel verdt det..
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Jeg kjenner på meg den frustrasjon som du opplever!
Selv har jeg i slike tilfeller noen ganger spart meg frustrasjonen ved å ringe til nærmeste datafirma som tilbyr hjelp på huset ;) Selv om det skulle koste en 1000-lapp, kan det være vel verdt det..
Ikke uenig, men synes ikke KapteinUfattelig skal gi opp riktig enda. Med hjelp fra forumet burde dette være overkommelig.
 
B

Back_Door

Gjest
Ikke uenig, men synes ikke KapteinUfattelig skal gi opp riktig enda. Med hjelp fra forumet burde dette være overkommelig.
Forumet kan være en utmerket kilde til nyttige råd og kunnskap, takket være slike som deg ;)
Nå er imidlertid saken den, at Kapteinen har strevet med dette siden august..
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Hei, jeg har pakket vekk sakene og må prøve igjen en annen dag, men jeg har ikke oppdatert firmwaren. Uansett kommer jeg til å følge Coolbiz' råd om å satse på å ordne tilkoblingen vha kabel først, og ta det trådløst derfra.

Frustrert, ja ;) You bet! Måtte lugna meg ner lite med Buddy Guy for å gi meg ro i sjelen igjen! Jeg betaler gladelig det som trengs (innen rimelighetens grenser, f.eks. en tusenlapp) for å få fikset dette av noen datafolk fremfor å selge boksen tusen spenn under innkjøpspris. Eller til hvem som helst som fikser det.

Men jeg skal gi meg selv et par sjanser til å fikse det på egen hånd, dvs. vha dere forumdeltagere ;) Det er uvurderlig med hjelpsomme folk til slike ting! Så takk skal dere ha sålangt, selv om jeg ennå ikke er i mål.
 

jfinneru

Bransjeaktør
Ble medlem
24.02.2004
Innlegg
141
Antall liker
33
Torget vurderinger
1
Hos meg er det virusprogrammet som tuller det til. Slå det av så løser det seg;)
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.207
Antall liker
4.824
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
...
Uansett kommer jeg til å følge Coolbiz' råd om å satse på å ordne tilkoblingen vha kabel først, og ta det trådløst derfra.
...
Tror det kan være lurt. Generelt er en god feilsøkingsmotode å først forsøke å få det til å virke på et så enkelt oppsett som mulig. I dette tilfelle: benytt kablet nett og skru av alskens anti-virus og brannmurer. Så kan du heller skru dem på en etter en etterpå og se hva som ødelegger moroa.

Driver man og feilsøker med altfor mange ukjente faktorer involvert, blir det ofte som David Sylvian synger: "I go walking in circles, while doubting the very ground beneath me." :( ;)
 
Topp Bunn