iMac 20 + Boot Camp + mAudio FW lykort

B

BjornE

Gjest
Hei!

Lurer på å kjøpe en snerten iMac 20" som jukeboks. Desverre er musikksamlingen stor og på Windows format så konvertering på kort sikt er uaktuelt. Derfor blir det boot camp, Windows og en ekstern mAudio lydboks.

Er det noen som har prøvd dette eller noe lignende? Lurer spesielt på ekstern Firewire eller USB lydboks med Boot Camp og Windows.

Har forsøkt Mac1 forum uten respons, håper på bedre respons her!!!

mvh
Bjørn
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Hei!
Om du skal kjøre boot camp skjønner jeg ikke helt hvorfor du vil ha en 20" iMac. Da ville vel en greiere løsning være en mini mac og en liten 8" flatskjerm?

For med boot camp mister du front row og tv-muligheten med elgato og da skjønner jeg ikke helt hva du skal med en 20" skjerm. Men for all del. Sikkert OK løsning. Bortsett fra at jeg får litt frysninger av tanken på en elegant iMac som kjører det så langt fra elegant utseende Windows...

Jeg har forøvrig god erfaring med miglia harmonyaudio lydkort.
 
B

BjornE

Gjest
iMac'en skal også brukes til å vise bilder etc. og være et "lokalt" alternativ til å dra i gang prosjektor eller tv. Har snakket med mange og erfart selv at det er supert med TV og projektor som PC skjerm slik jeg har det nå, men det er ikke spesielt populært å bruke TV'n til PC bruk når familien skal se på dagsnytt.

Forøvrig er Windows MP 11 slett ikke et ubehagelig syn. På mange måter synes jeg iTunes tapte seg mye når "børstet aluminiums look'en" ble borte.
 
B

BjornE

Gjest
Har testet VLC, men hvordan virker den med 40.000+ media filer?

Har stor tro på Windows mediaplayer mhp. at svært mange tanker er tenkt og den fungerer flott med 40.000+. Problemet her er at det tar ca. 8 timer å importere biblioteket. Derfor er det litt omfattende å teste. Men jeg bør kanskje laste inn OS X og prøve det før jeg kjører Boot Camp?
 
B

BjornE

Gjest
Men tilbake til spørsmålet - har noen virkelig prøvd Boot Camp og eksternt audio kort?
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Men tilbake til spørsmålet - har noen virkelig prøvd Boot Camp og eksternt audio kort?
Ikke jeg. Men jeg ser ingen grunn til at det skulle være noe problem. Med riktig windowsdriver da naturligvis ;)
 

Godmode

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.01.2003
Innlegg
142
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Ser ikke noen grunn til at det ikke skulle fungere. Boot Camp er fortsatt i Beta. Mao er ikke Apple fornøyd med produktet slik det framstår enda.
Vil derfor regne med at bla Front Row er en av tingene som skal med før støtten blir ansett som god nok. I siste versjon som nettopp kom fungerer bla iSight kameraet, noe det ikke gjorde før. http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

Når det gjelder støtten for eksternt lydkort er det vanskelig å si. Det KAN være en litt kilen sak, da det muligens ikke er det vanligste enheten å benytte, og dermed ikke er prioritert. Det beste ville vært om du kunne få testet lydkortet hjemme, dvs prøve om det virker og returnere/prøve et annet om du får problemer. Kjøper du lydkortet i en proff butikk bør vel det være mulig.
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Takk for fonuftige innspill. Planlagt fremgangsmåte er å kjøpe iMac og lydkort sammen i Eplehuset. Problemet er at om det ikke virker under Windows har jeg egentlig ikke bruk for hverken lydkort eller Mac. Siden Eplehuset ikke er veldig hissige på å teste denne konfigurasjonen og ikke støtter Windows har jeg et lite pedagogisk problem når jeg eventuelt skal levere tilbake det hele.....

Sabla irriterende egentlig for iMac er perfekt som hjemmekino PC mhp design og prosesseringskvaliteter. Utrolig smart å boote i OS X for virusfri surfing og Windows for bruk med musikksamlingen.

Blir vel til at jeg prøver lykken....
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Blir vel til at jeg prøver lykken....
Dette går 99% sikkert bra. Men for å sikre deg grei returrett kan du jo kjøpe den fra Applstore. Internettkjøp er omfattet av 14 dager no fuzz returrett.

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nostore/

Da kan du også konfigurere maskinen slik du vil ha den. Men du bør muligens stå over blåtann tastatur og mus siden du vil kjøre windows...

Applestore har lydbokser også. Bl.a. Harmonyaudio ;)

Utrolig smart å boote i OS X for virusfri surfing og Windows for bruk med musikksamlingen.
Enda smartere å kjøre hele greia pluss TV under OSX. Sorry. Kunne bare ikke dy meg ;D
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

"Enda smartere å kjøre hele greia pluss TV under OSX. Sorry. Kunne bare ikke dy meg " - Helt ok!

Desverre er overgangen fra PC til Mac litt vanskelig dersom man har laaaaang PC erfaring og mye data. Jeg er helt enig med deg, det hadde vært fint å kjøre et OS hele veien, men desverre er det i praksis umulig for meg med relativt enorme mengder bilder, film og musikk som er samlet opp i ymse Windows formater opp gjennom årene. Er klar over at det er mulig etc. men orker ikke tanken på import og konverteringsjobben. Håper at en Mac med OS X og Windows XP er en super kombinasjon. Bare designet på en iMac er jo verdt en arm...
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Joda. Jeg skjønner godt det :) Men mitt egentlige budskap i siste innlegg var AppleStore. Og full returrett :)

Det er forøvrig på gang løsninger for Intel Macer a la Virtual PC som lar deg kjøre windows under OSX. Det kan muligens være en greiere løsning siden du da slipper å reboote.
http://www.parallels.com/en/products/workstation/mac/
Andre fordeler er at du da trygt kan satse på blåtann tastatur og mus som jo er mye kjekkere når maskinen står i stua. Og så er du sikker på at maskinen går heeelt stille. Vet ikke helt hvor bra Boot Camp takler viftestyringen.

Og rundt mac / windows-problamatikk finner du masse info her:
http://www.macwindows.com/

Lykke til med en glimrende maskin da!
 
K

knutinh

Gjest
Desverre er overgangen fra PC til Mac litt vanskelig dersom man har laaaaang PC erfaring og mye data. Jeg er helt enig med deg, det hadde vært fint å kjøre et OS hele veien, men desverre er det i praksis umulig for meg med relativt enorme mengder bilder, film og musikk som er samlet opp i ymse Windows formater opp gjennom årene. Er klar over at det er mulig etc. men orker ikke tanken på import og konverteringsjobben.
Jeg har liten kjennskap til mac men er du sikker på at du må konvertere mediafilene? Jeg gikk ut ifra at det fantes noe tilsvarende DirectShow-filtre for mac som gjorde den native kompatibel med det meste (muligens unntak av kjøpte wmv filer med DRM).

Ellers er jo mac ganske brukervennlig for en som tydeligvis har slåss med windows 3.11 =)

Ellers finnes det veldig fine mediacenter-applikasjoner beregnet på å spille av alt av media fra godstolen. Betydelig mer strømlinjeformet enn windows mediaplayer.

-k
 
B

BjornE

Gjest
En PC Mac i kostyme har mye for seg med hensyn på andre ting, surfing, datavedlikehold, import fra kamera, dv opptagere etc. Derfor denne driften mot PC i Mac. Dessuten tror jeg at en PC i Mac med et skikkelig lydkort er bedre enn de fleste dedikerte mediasenter tingene. Dessuten dette med å beslaglegge TV til surfing......

Mac hadde forøvrig vært helt ok, dersom man hadde begynt med mac. Imidlertid er det utrolig store forskjeller på alt Mac har i forhold til windows når man går ting nærmere etter i sømmene.
 

Ivar_Loekken

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.12.2006
Innlegg
2.486
Antall liker
2
Jeg har liten kjennskap til mac men er du sikker på at du må konvertere mediafilene? Jeg gikk ut ifra at det fantes noe tilsvarende DirectShow-filtre for mac som gjorde den native kompatibel med det meste (muligens unntak av kjøpte wmv filer med DRM).
Jeg har ennå til gode å komme over en film eller filmsnutt jeg ikke får spilt. Flip4mac tar wmv, VLC og MPlayer tar det meste, ellers er det også Quicktime-plugins for DivX, XVid osv.osv.
 
Topp Bunn